De vergelijkingssite voor jouw huurauto!

  • dinsdag 9 augustus 2022
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Mensen willen steeds vaker vergelijken: waarkrijg ik de beste kwaliteit voor de laagste prijs? Je kunt allang niet meer alleen je hypotheek of tv-abonnement vergelijken. Er zijn ook vergelijkingssite voor het huren van je auto op vakantie. Maar hoe werkt zo地 site dan? En hoe huur je je auto? Dat lees je in dit artikel.

EasyTerra
EasyTerra iszo地 huurauto-vergelijker. En niet alleen voor een huurauto in Nederland, maar ook voor bijvoorbeeld auto huren Ibiza,of een huurauto in Marokko of Canberra. EasyTerra heeft een samenwerking met verschillende verhuurbedrijven en kunnen daardoor voor jouw gekozen locatie en tijdstip de beste prijs en kwaliteit bieden. Een van zo地 vergelijkingswebsites is het bedrijf. Zelf hebben ze geen auto痴,maar ze matchen je met de beschikbare  verhuurders. Zo heb jij een uitgebreid overzicht van alle auto痴 op locaties wereldwijd.
 
Voordelen
Ten opzichte van direct boeken bij deverhuurder, heeft het boeken via een vergelijkingssite vele voordelen. EasyTerra biedt goede voorwaarden, zoals kosteloos annuleren tot een paar dagen voor vertrek. Daarnaast is de all-riskverzekering goedkoper. En de auto die je huurt is goedkoper, het scheelt al snel twintig euro. Daarvoor kun je toch al een lekker diner voor een persoon halen.
 
Leeftijd auto huren
Wanneer je jonger bent dan 25, kan het lastigzijn om de auto te huren. Op EasyTerra zie je precies welke aanbieders ook aan mensen onder de 25 een auto verhuren. Hier betaal je dan wel een toeslag voor. Je weet ook direct hoeveel je dan moet betalen. Kijk altijd goed naar de voorwaarden, omdat je bij de meeste verhuurders wel minimaal twee jaar je rijbewijs moet hebben.
 
Vaak hanteren verhuurders naast een minimumleeftijd ook een maximumleeftijd. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van de verzekering van de verhuurder.
 
Borg betalen
Je betaalt voor de huur van de auto borg. Ditgeeft de verhuurder de zekerheid dat, in geval van schade, de schade op jou te verhalen is. Deze borgsom betaal je met een creditcard. Deze heb je dus nodig, anders kun je geen auto huren. Ook verkeersboetes en diefstal kan de verhuurder op deze manier op je verhalen. De hoogte van de borg vind je terug in de huurvoorwaarden.
 
Je betaalt de borg wanneer je de auto ophaalt.Dit bedrag wordt van je creditcard geboekt. Bij terugkeer, wanneer je de auto weer inlevert, controleert de verhuurder de auto op schade. Je krijgt de borg terug wanneer er geen schade en/of mankementen aan de auto te ontdekken zijn.
 
Verzekering
Bij EasyTerra ben je bij het betalen van dehuursom automatisch verzekerd voor schade, wettelijke aansprakelijkheid en diefstal. Wel moet je een eigen risico betalen als er iets gebeurt. Dit eigen risico kun je door Easyterra laten afdekken. Zij betalen dan het bedrag van de borgsom terug als je schade hebt gehad.
 
Wil je je hier niet druk om hoeven maken? Kiesdan voor Worry-Free. Wanneer je een Worry-Free auto huurt, rijd je een onbeperkt aantal kilometers, is je eigen risico gedekt en profiteer je van een gunstig brandstofbeleid. Dat is pas echt onbezorgd vakantie vieren.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.