Werknemers in en rond Rotterdam weer vaker op kantoor

  • woensdag 2 maart 2022
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Nu de corona maatregelen vrijwel allemaal van de baan zijn, neemt het verkeer in en rond Capelle en Rotterdam ook weer gestaag toe. Toch zal niet iedereen hele dagen op kantoor gaan werken en liever voor de hybride variant gaan. Deels op locatie en deels op de thuiswerkplek. Daarnaast is er ook weer ruimte voor meetings, workshops en masterclasses op externe locaties. De afgelopen tijd is er ook vaak minder aandacht besteedt aan teambuilding, kennissessies en bedrijfsfeestjes. Activiteiten die voor de saamhorigheid op de werkvloer zeker belangrijk blijven.

Heb je een bedrijf in Capelle aan de IJssel of in de regio Rotterdam, dan is het prettig om bepaalde activiteiten buiten het kantoor te organiseren. De afgelopen twee jaar zijn er toch regelmatig externe meetings afgelast of uitgesteld. Dit omdat we niet met veel mensen in één ruimte konden verblijven. Met alle versoepelingen is dit gelukkig nu wel weer mogelijk. Ben je van plan om als bedrijf op korte termijn weer elders te gaan vergaderen dan wordt dit vaak door een hr-medewerker of directie secretaresse georganiseerd. 

Voorwaarden
Er zijn diverse eisen die je aan een goede locatie voor workshops, vergaderingen of masterclasses kunt stellen. Ten eerste is goede bereikbaarheid een vereiste. Je moet bij een te huren locatie makkelijk met het openbaar vervoer of auto kunnen komen. Ben je op zoek naar vergaderruimte Rotterdam dan heeft Valk Exclusief de ideale ruimtes bij Hotel Rotterdam Blijdorp en Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk. Eigenlijk wil je je als organisator van een bedrijfsevent nergens zorgen over hoeven maken. Deelnemers of gasten moeten zich optimaal kunnen vermaken of concentreren tijdens wat voor bijeenkomst dan ook. Zo zullen belangrijke sprekers zorgeloos moeten kunnen communiceren en zullen er voldoende mogelijkheden zijn om presentaties of interactieve elementen in een speech mee te nemen. Dit alles zal in alle rust en ruimte plaats moeten kunnen vinden.

Digitaal
Hoewel er bij veel vergaderingen nog de traditionele flipover gebruikt wordt. Zullen bedrijven ook graag hun digitale presentatie willen houden tijdens een meeting. Wordt er verwacht dat werknemers notities maken of interactief gaan deelnemen dan is een draadloos netwerk en genoeg laadpunten voor tablets of laptops een vereiste. In een moderne vergaderruimte zal tegenwoordig dus wi-fi aanwezig moeten zijn. Ook is het handig als de gespreksleider goede geluidsapparatuur tot zijn of haar beschikking heeft. Liefst ook draadloos zonder stroomdraden en kabels. Voor een ideale presentatie op een groot vlak is een beamer of videoscherm ideaal om presentaties of bedrijfsvideo's voor iedereen zichtbaar te maken.

Bezoek
Het is sowieso raadzaam om voor het boeken van een locatie zelf te gaan kijken hoe het één en ander er uit ziet. Je kunt dan meteen zelf beoordelen of er in alle rust vergaderd kan worden en hoe de randvoorwaarden geregeld zijn. 

Bruiloft en jubileum
Naast zakelijk bedrijfsfeesten zullen er in de regio Rotterdam ook veel particulieren zijn die graag hun uitgestelde bruiloftsfeest of jubileum alsnog willen vieren. Denk je aan zaal verhuur Rotterdam dan bij je bij Valk Exclusief aan het juist adres. In ieder geval is het weer mogelijk om al je familie, vrienden uit te nodigen voor een onvergetelijk feest. Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.