Wat zijn de voordelen van het bedrukken van flessen?

  • woensdag 2 februari 2022
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Een goede verpakking verhoogt de vraag naar een fles in de markt, of deze nu van glas of plastic is. Hoe innovatiever je een product verpakt, hoe meer de vraag in de markt toeneemt. Het bedrukken van flessen is een van de belangrijke onderdelen van een goede verpakking als het gaat om vloeibare producten. Het heeft meestal de fabrikanten van flessendrukmachines nodig om de fles van je product te bedrukken. De voordelen van het bedrukken van plastic en glazen flessen zijn eindeloos, net zoals ook het geval is bij bidons bedrukken. Dit heeft praktisch hetzelfde principe, dus de onderstaande voordelen zullen ook zeker gelden als je bidons laat bedrukken. 

Introductie en verbetering van merk
De belangrijkste reden voor het bedrukken van een bidon is het snel introduceren en verbeteren van een nieuw merk. Door de bedrukking op de fles voelen klanten zich meer aangetrokken tot een nieuw product. Met de bedrukte fles kan een bedrijf dus een positie in de markt verwerven als het de productkwaliteit handhaaft.

Aantrekkelijk
Wanneer je een fles voor je product gebruikt, lijkt het niets, gewoon een simpele fles. Ook bij een bidon is dit het geval. Als gevolg hiervan kan het geen waarde genereren in de markt. Je hebt misschien gemerkt dat wanneer je een onbedrukte fles ziet, dit geen verschil in je maakt. Maar als dezelfde fles het logo van een specifiek merk bevat, wordt de waarde ervan duizend keer zo hoog. Dat betekent dat de bedrukking op de bidon een goede aantrekkingskracht heeft en de klant dwingt ernaar te kijken. 

Duurzaam
Het geprinte ontwerp op een fles gaat meerdere jaren mee, zelfs tot het einde van zijn levensduur. Hoe lang de fles ook meegaat, de waarde van de glazen fles blijft hetzelfde. Je kunt de fles dus opnieuw gebruiken met dezelfde waarde als voor de eerste keer, wat ook mogelijk is als je een bidon hebt bedrukt met het logo van je bedrijf. De papieren afdruk op de fles verbetert echter de duurzaamheid door de chemische uithoudingsvermogen te vergroten. Daarom kan het de langdurige blootstelling aan UV-straling tegengaan en de drankjes in de fles beschermen.

Ontwerpopties
Het is de menselijke natuur dat we ons altijd aangetrokken voelen tot het product dat uniek is. Dat komt omdat de unieke visuele uitdrukking op een fles veel ongedefinieerde dingen vertelt. Gelukkig kun je via de drukmachine veelzijdig ontwerpen op zowel de glazen als de plastic flessen en bidons. Je hebt dus de mogelijkheid om je merk exclusief te maken door de unieke stijlbedrukking op de fles.

Marketing
Afdrukken op een fles is een van de eenvoudige maar creatieve marketingstrategieën. De unieke zeefdruk op de bidon houdt namelijk de faam van een bedrijf of merk in stand. Als het gaat om het onthouden van een merk met één naam, helpt het printen van flessen daarbij. De reden is de eenvoudige creatieve marketingstrategie die de boodschap aan de klanten overbrengt. De bedrukking op de fles van een bedrijf maakt het tot een vertrouwd bedrijf voor de consument.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.