Comfortabel radio luisteren tijdens de december feestmaand

  • dinsdag 21 december 2021
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Het is weer december! En dat is genieten van verschillende leuke evenementen op de landelijke radio. Wat doet welke zender? In dit artikel staan de verschillende evenementen opgesomd. Ga je bijvoorbeeld voor een hitlijst? Of help je djs ontsnappen uit een escaperoom?

Radio 10 zendt de grootste hits aller tijden uit
De Top 4000 van 2021 is al begonnen begonnen op Radio 10. Van 4 tot en met 24 december kun je weer lekker meezingen met al jouw favoriete nummers in de grootste hitlijst aller tijden. Een lijst die helemaal is samengesteld door de luisteraars van de zender. Luister jij mee vanuit je sta op stoel?

Ontsnappen uit de Q-escaperoom
Vanaf 15 december worden Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren weer voor onbepaalde tijd opgesloten in de Q-escaperoom. Dit jaar gaat ook Bram Krikke de uitdaging aan. De djs moeten een muzikale code kraken. Die bestaat uit vier korte fragmenten van een hit uit de geschiedenis van de Top 40. Op drie vaste momenten per dag krijgen ze de kans om de juiste liedjes door te geven. Hebben ze de code goed? Dan mogen de djs de Q-escaperoom verlaten. Zo niet, dan moeten zij wachten tot de volgende poging om te ontsnappen. Maar er moeten puzzels opgelost worden om dichterbij de antwoorden te komen. Daarbij willen de Q-djs graag gebruik maken van de luisteraar. Doe jij mee vanuit je relaxstoel?

Radio 538 strijdt voor twaalf goede doelen
Van 17 t/m 24 december komt Radio 538 opnieuw in actie tijdens Missie 538. Dit jaar strijdt de zender niet voor n goed doel, maar hebben de djs twaalf missies voor twaalf verschillende goede doelen. Samen met bekende Nederlanders, de 538-djs en luisteraars gaat voor en achter de schermen geld op gehaald worden. Vanuit je stressless stoel kan je gewoon meedoen door geld te doneren of een actie op te zetten.

Geld inzamelen voor een betere natuur
3FM Serious Request zamelt dit jaar geld in voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december draaien 3FM-djs Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen 24 uur per dag verzoekplaten voor geld vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Dit zodat het Wereld Natuur Fonds de regenwouden van Zuid-Amerika kan beschermen en herstellen. Gebieden die als een groen schild voor de aarde dienen en klimaatverandering tegengaan. Je kan het Glazen Huis wel bezoeken, maar je moet wel direct doorlopen. Deze maatregel is genomen vanwege het coronavirus.

Grootste evenement op de radio van het jaar
De NPO Radio 2 Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen vanaf eerste kerstdag 00.00 uur tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De lijst is heel gevarieerd en geschikt om te luisteren voor alle leeftijden! De lijst wordt gepresenteerd door de djs die normaal in de dagprogrammering van de zender te horen zijn.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.