Met je zonnebril op een dagje naar het strand vanuit Capelle

  • maandag 15 november 2021
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Herfst, winter, lente en zomer; eigenlijk is ieder seizoen wel een strandseizoen. Het is maar net met wat voor doel je naar het strand gaat. Als je wilt zwemmen in de zee dan denk je natuurlijk het meest aan de zomer, maar zelfs dat hoeft tegenwoordig niet meer per sé het geval te zijn. Er zijn steeds meer mensen die het hele jaar door een frisse duik in zee nemen. De gezondheidsvoordelen zijn eindeloos. Maar het kippenvel ook... Vanuit Capelle aan den IJssel kun je prima een dagje naar het strand. In een halfuur (mits het verkeer een beetje meezit natuurlijk) kun je in Hoek van Holland zijn, door Rotterdammers ook wel 'de Hoek' genoemd, waar je zomers de hele dag lekker met je pilotenbril op het strand kunt gaan vertoeven. Maar ook in de winter is het fijn om eens een dagje naar het strand te gaan. Kleed je lekker warm aan. Muts op, sjaal om, wanten aan, en maak eens een fikse wandeling over het strand! Aan het einde van de wandeling heb je die beker warme chocolademelk met slagroom dik verdiend!

Wat kun je nog meer doen in Hoek van Holland?
Naast een dag op het strand rondbrengen is er in Hoek van Holland nog veel meer te beleven en te doen. De duinen zijn bijvoorbeeld ook zeer de moeite waard! Hier kun je bijvoorbeeld de zeeheldenroute wandelen. Een drie kilometer lange wandeling (let op, je moet ook weer drie kilometer terug) brengt je door de duinen en de bossen. De route eindigt op de strandboulevard. Wat dit met zeehelden te maken heeft? Je vindt op de rode paddenstoelen die de route aangeven een verhaal over de zeehelden van vroeger. Zo leer je dus ook nog iets tijdens deze wandeling!

Bezoek verschillende musea
Op een bijzondere locatie gevestigd is het Reddings- en Veerdienstmuseum Jan Lels. Hier leer je alles over de historie van de scheepsrampen in de regio en de reddingswerken. Het museum is gevestigd in een oude munitiebunker en alleen daarom al is het museum de moeite waard om te bezoeken. Wil je meer weten over hoe we in Zuid-Holland beschermd zijn tegen het water? Breng dan een bezoek aan het Keringshuis. Ook interessant is het Atlantikwall museum. Dit museum is met name voor mensen die zich interesseren in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ook deze is gevestigd in een bunker.

Ga strandjutten op het strand
Iedereen kent wel romantische verhalen over hoe strandjutters in de vroege ochtend na een flinke storm op zee het strand op gingen en daar de meest interessante schatten aantroffen. Heel vroeger ging het inderdaad nog wel eens om spullen met een bijzondere waarde, tegenwoordig tref je vaak hele andere dingen aan die op zee overboord zijn geslagen. Zo ging een paar jaar geleden boven het Waddengebied verschillende containers overboord met tal van gebruiksgoederen zoals schoenen, zonnebrillen voor dames, speelgoed, krukjes, lampen, jassen, stoelen, zonnebrillen voor heren en nog veel meer. Als je zelf gaat strandjutten moet je er dus op verdacht zijn dat de spullen die je aantreft misschien niet veel waard (meer) zijn. Maar de lol van het strandjutten is eigenlijk ook het niet weten wat je aan zult treffen.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.