De vier mooiste fietsroutes in de buurt van Capelle aan den IJssel

  • zaterdag 23 januari 2021
  • Ingezonden

Nederland is een echt fietsland. Al vanaf een jonge leeftijd fietsen we naar onze basisschool toe met onze rugzak op de rug vol schoolspulletjes. Een paar jaar later fietsen we juist naar de middelbare school met een laptoptas op de rug of over de schouder. Ook als we volwassen worden gaan we naar alle waarschijnlijkheid minder fietsen, maar alsnog kun je dit natuurlijk wel doen. Zo kun je bijvoorbeeld met een rugtas heren of dames waarin je wat eten en drinken meeneemt één van de onderstaande fietsroutes in de buurt van Capelle aan den IJssel maken tijdens lockdown.

Ruim zeven uur fietsen met een rugzak op je rug
Zo kun je onder andere een lange fietstocht die meer dan 7 uren duurt doen door Zuid-Holland. Tijdens deze route kom je langs zowel modern als oud. Zo zul je de skyline van Rotterdam van allerlei hoeken kunnen zien. Dit zit natuurlijk vol moderne architectuur, maar in de stad zul je ook het eerste werelderfgoed tegenkomen: de Van Nellefabriek. Alhoewel dit gebouwd is in 1923, heeft het nog altijd een moderne look. Deze fabriek wordt ook wel een gedicht in glas en staal genoemd, wat al wel genoeg zegt over hoe mooi het is. De Van Nellefabriek wordt inmiddels niet meer gebruikt als een fabriek, in plaats daarvan is het nu een unieke locatie voor bijeenkomsten.

Met een laptoptas langs het best bewaarde geheim van Nederland
De volgende fietsroute is een stuk korter, het duurt namelijk niet eens 3 uur. Het brengt je door de Krimpenerwaard, wat misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland is. Je zult in dit gebied allerlei grazende koeien zien, terwijl je er ook heerlijke kaas kunt kopen. De Krimpenerwaard is dan ook een oase van ruimte en rust. Het zit vol historische stadjes en sfeervolle dorpjes, maar tijdens de fietstocht zul je ook veel veenweidelandschap zien. Op je fiets kun je dus genieten van prachtige landschappen, maar ook mooie plaatsjes die zeker een bezoekje waard zijn. Dit telt bijvoorbeeld ook voor Capelle aan den IJssel.

50 kilometer lang met een rugtas heren of dames door natuurschoon
Haat je de drukte van de Randstad niet en wil je ook genieten van het natuurschoon dat Zuid-Holland te bieden heeft? Met deze route maak je dan een goede keuze. Hierbij rijdt je namelijk tussen Rotterdam en Capelle aan den IJssel, terwijl je ook langs onder andere Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Bleiswijk rijdt. Daarbuiten kun je bovendien genieten van de waterrijke landschappen van de provincie. Zo zul je groot gedeelte langs de Rotte fietsen, maar ook zul je langs delen van de Nieuwe Maas en de Hollandsche IJssel fietsen. Hierbij zul je uitzicht hebben op de enorme schepen die doorvaren naar het achterland. De Kralingse Plas is ook zeker een aanrader.

Bezoek de twee UNESCO Werelderfgoed afstapmomenten
Op deze fietsroute liggen de twee UNESCO Werelderfgoed afstapmomenten zo goed als figuurlijk en letterlijk tegenover elkaar. Aan de ene zijde vind je het welbekende Molencomplex Kinderdijk-Elshout. Hier staan maar liefst 19 molens, wat dan ook echt een symbool van Nederland geworden is. Bovendien toont het Molencomplex Kinderdijk-Elshout ook aan hoe we in Nederland eeuwig strijden tegen het water. Aan de andere kant vind je juist de Van Nellefabriek, die ook al eerder genoemd is. Dit was ooit de modernste fabriek van ons land, terwijl het ook de allereerste daglichtfabriek van Europa was. Het is bovendien de winnaar van De Milieu Oscar. Deze tocht zal in totaal ongeveer 55 kilometer zijn, dus het zal ruim drie en een half uur duren.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.