Moderne vloeren met een ambachtelijke uitstraling

  • zondag 19 september 2021
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Het mooie bankstel, grootmoeders kastje en de hippe lamp zorgen onder andere voor de sfeer in huis, maar vergeet de vloer niet. Een vloer kan de woonkamer een robuuste uitstraling geven of juist een industriŽle. Er zijn prachtige vloeren die in ontwikkeling blijven om aan de wensen van de mensen te voldoen.

Een echte blikvanger is de gietvloer. Een strakke, moderne vloer die erg veel voordelen kent. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de vloer met de hand in verschillende lagen over de ondervloer gegoten. Zo zijn er geen naden en kieren, waardoor schoonmaken heel gemakkelijk wordt. Naast hygiŽne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Ook kan deze vloer gemakkelijk over vloerverwarming gelegd worden.†

De look van beton, het voordeel van een gietvloer
Er zijn vele varianten te verkrijgen, zoals de betonlook vloer. Deze zie je steeds vaker terug in woningen. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreŽerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling van beton, met de voordelen van een gietvloer. Het is zeker aan te raden deze vloer over vloerverwarming te leggen omdat de gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de warmte snel verspreid door het huis en wordt de ruimte op een energiezuinige manier verwarmd. Voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is een gietvloer ook geen probleem. Wat dan aan te raden is, is om een antislip gietvloer aan te laten leggen om valpartijen te voorkomen als er water op de vloer terecht komt.†

Een gietvloer is de investering waard
De gietvloer gaat lang mee en behoudt zijn kwaliteit jaren. Het is daarom ook een investering die het zeker waard is. De gietvloer prijzen hangen ten eerste af van welke soort gietvloer je kiest en wat de ondergrond is. De kosten worden per vierkante meter berekend. Bij een groter oppervlak neemt de prijs per vierkante meters af. Het is daarom niet zoín gek idee om gelijk de hele woonkamer ťn keuken in dezelfde stijl te laten leggen.

Ga voor een unieke uitstraling met beton
Wat erg van deze tijd is, zijn de betonvloeren. Dit zijn zeer duurzame vloeren, die slijtvast en eenvoudig te reinigen zijn. In woningen worden deze veel gelegd, maar ook in bedrijven is de betonvloer een ideale vloer. De vloer creŽert in elke ruimte een stijlvolle en unieke uitstraling. Ook deze manier van leggen gebeurt naadloos, waardoor de afwerking in optimale perfectie gebeurt. Voor de afwerking wordt was of lak gebruikt. Beton heeft de industriŽle kleur grijs, maar ook dit materiaal kan in elke gewenste kleur geleverd worden, passend bij de huisstijl van het bedrijf. Vanwege het vocht is een vloer van beton minder geschikt in de badkamer. Hier is een gietvloer weer aan te raden.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.