Hoe kun je thuis de sfeer van een koffiecafé namaken? 

  • dinsdag 10 augustus 2021
  • Ingezonden

Zo goed als overal ter wereld wordt veel koffie gedronken. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer koffiecafés uit de grond worden gestampt. Hartstikke leuk natuurlijk, want hier kun je heerlijk genieten van een kopje koffie. Mogelijk vind je de sfeer van zo’n café zelfs zo leuk dat je dit wilt namaken in je woning, wat zonder twijfel mogelijk is met behulp van de tips die genoemd worden in dit artikel. 

Koffiekast
Als je de ruimte hebt of als je een verbouwing aan het plannen bent, kun je overwegen om een speciale kast toe te voegen voor je koffiezetapparaat, espressomachine, mokken en andere spullen die je hebt gekocht via Koffiecupster.nl. Dit is een manier om het koffiecafé in je huis te brengen zonder dat deze 24 uur open is. Sluit gewoon het kastje waar je alle spullen gerelateerd aan koffie in hebt geplaatst en niemand zal zien dat je een liefhebber van cafeïne bent. 

Krijtbordmuren
In een koffiecafé vind je vaak een krijtbordmuur waar bijvoorbeeld de naam van het bedrijf op geschreven is. Ook zijn hier vaak alle soorten koffie op geschreven, inclusief de prijzen. Waarom zou je dit niet verwerken in je eigen woning? Natuurlijk hoef je de prijzen er niet bij neer te zetten, maar je kunt wel lekker creatief zijn op je krijtbordmuur. Bovendien kun je hier planken op plaatsen waar je vervolgens mokken of al je soorten koffie kunt neerzetten. 

Themakunstwerken
Daarnaast kun je de sfeer van een koffiecafé ook verwerken in je woning met behulp van themakunstwerken die je bijvoorbeeld via de Sweet Living Shop kunt aanschaffen. Dit moet dus goed passen bij de rest van het interieur van deze ruimte. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om het kunstwerk zelf te maken, al is dat nog best lastig. Het is daarnaast ook zeker een goed idee om een paar stoelen met een tafeltje bij het schilderij neer te zetten. 

Centraal punt
Als je een koffieliefhebber bent die heeft geïnvesteerd in een speciaal koffiezetapparaat of espressomachine dan moet je dit natuurlijk niet gaan verbergen. In plaats daarvan moet je dit echt het centrale punt maken van je koffiecafé in huis. Je wilt graag benadrukken wat voor prachtig apparaat je hebt gekocht om de lekkerste koffie te creëren. Plaats hierbij wel weer een koffiekast waar je eenvoudig alle nodige accessoires in kunt opbergen, terwijl het ook slim is om het koffiezetapparaat voor de kruitbordmuur neer te zetten.

Boekenplank
Voor sommige mensen heeft de centrale aantrekkingskracht van een koffiecafé minder te maken met het consumeren van koffie dan met de gezellige sfeer die ideaal is om hier met een goed boek te gaan zitten. Zorg er dan ook voor dat je jezelf deze mogelijkheid geeft in je eigen huis. Daarom moet je beslist een boekenplank toevoegen aan je koffiecafé in huis, al kun je je boeken bijvoorbeeld ook in een mand opbergen in deze ruimte. Dit is niet duur, maar geeft je wel echt het gevoel van een koffiecafé. Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.