Mooie foto’s maken van Zuid-Holland, dat doe je hier!

  • zaterdag 23 januari 2021
  • Ingezonden

Op het moment zitten we in Nederland natuurlijk in een lockdown. Zo goed als alles is dicht, dus heel veel is er niet te doen voor ons. Om dan alsnog leuke dingen te doen kun je er op uittrekken met een fotocamera in je laptoptas dames of heren. In Zuid-Holland zijn er immers genoeg locaties te vinden waar je prachtige foto’s kunt maken. De Erasmusbrug is hier natuurlijk een heel goed voorbeeld van, net zoals de Delfshaven. Toch zijn er nog veel meer opties, zoals de onderstaande mooie fotolocaties waar je naartoe kunt gaan met een goede camera in je rugtas.

Kralingse Plas
De Kralingse Plas is een water van circa 100 hectare gelegen in Kralingen, een wijk in Rotterdam. Het wordt gebruikt voor zowel sportvisserij als kleine watersport. In de buurt van de Kralingse Plas bevinden zich dan ook een aantal watersportverenigingen. Het is ontstaan doordat er veengrond ten behoeve van turf werd gewonnen. Het maakte deel uit van vijftien veenplassen die zich uitstrekte vanaf de Rotte tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel. De plassen werden drooggelegd tussen 1865 en 1876, maar de toenmalige Noordplas bleef wel. In 1895 werd de naam veranderd naar de Kralingse Plas, waar je nog altijd prachtige foto’s van kunt maken.

Markthal
Met de camera die je meeneemt in je tas van Cowboysbag kun je ook prachtige foto’s maken van de Markthal in Rotterdam. Dit is een woon- en winkelgebouw waarin ook een markthal geplaatst is. De Markthal vind je tussen een aantal straten: de Grotemarkt, de Dominee Jan Scharpstraat, de Verlengde Nieuwestraat en Westnieuwland. Naast de overdekte markt bevinden er in de Markthal in Rotterdam ook maar liefst 228 appartementen, 4600 vierkante meter winkelruimte, 1600 vierkante meter horeca en een parkeergarage. Hierin kunnen meer dan duizend auto’s geparkeerd worden. De Markthal is bovendien een prachtig en indrukwekkend gebouw die mooi geschoten kan worden met je camera.

De Hef
De Hef, wat de populaire benaming van de Koningshavenbrug is, wat een spoorweghefbrug was over de Koningshaven in Rotterdam. Het maakte deel uit van de spoorlijn Breda - Rotterdam. Sinds 24 september 1993 is het buiten gebruik gesteld voor het treinverkeer. Inmiddels wordt de Hef dus niet meer gebruikt. In plaats daarvan is het een rijksmonument geworden. De brug wordt inmiddels dus helemaal niet meer gebruikt, maar alsnog staat het in Rotterdam en kun je er daadwerkelijk prachtige foto’s van maken. Echt een aanrader!

Rottemeren
De Rottemeren is een stelsel van verbredingen van de Rotte. Ze zijn gelegen tussen de A12 in het noorden, in het westen Bleiswijk, Zevenhuizen in het oosten en in het zuiden Oud Verlaat. Ze zijn ontstaan toen dit water na de drooglegging van de omliggende polders ging functioneren als hoge boezem. Zowel de Rotte als de Rottemeren liggen dan ook een stuk hoger dan de polders, wat komt door vervening en inklinking van het gebied. Dit zorgt er dan ook voor dat je daadwerkelijk prachtige foto’s kunt maken van de Rottemeren en het gebied er om heen.

Oostpoort
De Oostpoort is de enige stadspoort van Delft die nog overgebleven is. Het werd rond 1400 gebouwd, al werden de torens in de 16e eeuw nog verhoogd. De Oostpoort bestaat uit zowel een waterpoort als een landpoort. Ze zijn met elkaar verbonden door de resten van een stadsmuur. Het gebouw is inmiddels in gebruik als woning en kunstgalerij, maar dit betekent natuurlijk niet dat je er geen mooie foto’s van kunt maken. Dit geldt ook voor de naastgelegen Oostpoortbrug, wat dateert uit 1514. Dit is net zoals de Oostpoort zelf inmiddels een rijksmonument geworden.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.