Is Tahiti een leuker eiland om te bezoeken of toch Bora Bora?

  • donderdag 22 juli 2021
  • Ingezonden

Als je je een vakantie plant, heb je waarschijnlijk wel eens aan Hawaii gedacht. Deze Amerikaanse staat bestaat uit veel eilanden, waaronder Maui. Ditzelfde geldt in principe ook voor Frans-Polynesië, wat wel echt land is. Met turquoise wateren en witte zandstranden is deze eilandengroep voor velen een droombestemming. Gezien het feit dat het bestaat uit meer dan 100 eilanden, is het moeilijk om te beslissen waar te gaan. Twee populaire eilanden zijn desondanks Tahiti en Bora Bora. De kans is dan ook groot dat je uit deze twee opties gaat kiezen, wat mogelijk is met behulp van dit artikel.

Locatie
Frans-Polynesië is een groep van 118 eilanden en atollen in de Stille Oceaan die zich uitstrekt over meer dan 1900 kilometer. Tegelijkertijd zijn deze 118 eilanden verdeeld in 5 groepen. Tahiti ligt in de archipel van de Society Eilanden. Met bijna 70 procent van de bevolking is dit het grootste en meest bevolkte eiland. Ook vind je hier een vliegveld. Bora Bora is daarentegen misschien wel het bekendste eiland van Frans-Polynesië, wat ook deel uitmaakt van de Society Eilanden. Helaas is een directe vlucht naar Bora Bora niet mogelijk, dus je zult eerst naar Tahiti moeten vliegen.

Attracties
Voor velen is Tahiti vooral een toegangspoort om andere eilanden van Frans-Polynesië te bezoeken in plaats van een bestemming op zich. Het is echter veel meer dan een pitstop. Dit is namelijk het culturele en economische centrum van Polynesië. Het meest spectaculaire evenement van de Tahitiaanse cultuur is het Heiva-festival dat elk jaar tussen juni en juli plaatsvindt. Ook voor mensen die van het buitenleven houden is Tahiti echt een aanrader. Bora Bora wordt door veel bezoekers juist gezien als een paradijs. Met witte zandstranden, turquoise wateren, geweldige onderwaterbungalows, bovenwaterbungalows en spa's is het een populaire plek onder reizigers. 

Accommodaties
Tahiti heeft een brede selectie van hotels en resorts en is meestal goedkoper dan Bora Bora. Een bed in een slaapzaal van een hostel zal je per nacht minimaal 25 euro kosten ongeveer, terwijl een kamer in een lokaal pension wat duurder is. Ook hotels en resorts kosten uiteraard een stuk meer. Bora Bora daarentegen is exclusiever en privé dan Tahiti, waardoor de accommodaties op dit eiland direct ook vele malen duurder zijn. Een nacht in een luxe resort zal je op Bora Bora namelijk al snel minimaal 500 euro kosten. 

Keuken
Frans-Polynesië heeft geweldige zeevruchten en vers fruit, en in de keuken is het gebruik van vanille, kokosnoot, banaan en broodvrucht, wat tropisch fruit is dat vergelijkbaar met jackfruit is, zeer normaal. Sommige van de gerechten die je moet proberen als je deze prachtige eilanden bezoekt, zijn de beroemde poisson cru. Dit is een nationaal gerecht dat gemaakt is met rauwe tonijn, wat eerst gemarineerd is in kokosmelk en limoensap. Chevrettes zijn ook heerlijk, dit zijn garnalen met kokosmelk, vanille en rum. Als dessert is poe een aanrader, wat gemaakt is van geprakte pompoen, papaja of banaan met kokosmelk. Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.