Zorgeloos op vakantie: huur een goedkope auto op Ibiza

  • dinsdag 13 juli 2021
  • Ingezonden

Als je op vakantie gaat naar Ibiza dan wil je natuurlijk op en top genieten. Als je meer wilt doen dan aan het zwembad liggen bij je hotel dan is het handig om een auto te huren. Dat kun je al vanuit Nederland regelen. Dat is wel zo makkelijk, want zodra je bent geland en je hebt je bagage opgehaald pik je meteen je auto op. Je hoeft niet uitgebreid te onderhandelen in een taal die je misschien niet heel erg goed machtig bent. En je weet zeker dat de auto van je keuze voor jou beschikbaar is.

Kies je favoriete automerk voor de beste prijs
Iedereen heeft zo zijn voorkeuren als het om een auto gaat. De één wil een compacte auto die je gemakkelijk over al kunt parkeren. De ander wil graag een robuust model waar je onder alle omstandigheden van op aan kunt. Gelukkig kun je op Ibiza verschillende merken auto’s huren. Of je nu een Fiat Panda wilt of een Opel Corsa, je regelt het online zodra je je vakantie hebt geboekt en je weet voor welke dagen je een auto nodig hebt.

Let op de voorwaarden als je een auto huurt
Het is belangrijk om de voorwaarden te checken als je een auto gaat huren. Wil je een auto huren op Ibiza dan gelden soms bijzondere voorwaarden. Er geldt vrijwel altijd een minimum leeftijd die meestal rond de 23 jaar ligt Soms moet je kunnen aantonen dat je minimaal een aantal jaren je rijbewijs hebt. Vaak kun je alleen een auto huren als je over een creditcard beschikt. Dit moet een creditcard zijn met een bestedingslimiet, dus geen card waar je eerst geld op stort voordat je er betalingen mee kunt doen. De borg wordt bij het ophalen van de auto op je card gedebiteerd, die krijg je terug als je de auto zonder schade weer inlevert. 

Wat betaal ik voor een huurauto op Ibiza?
Als je een huurauto wilt regelen voor je vakantie op Ibiza dan ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten. Je kunt de prijs voor autohuur op dit Spaanse vakantie eiland eenvoudig vergelijken op EasyTerra. Wanneer je hier je vakantiebestemming invoert en de periode dat je van een huurauto gebruik wilt maken dan krijg je direct een overzicht van de verhuurders en beschikbare auto’s met daarbij de prijs die je betaalt. Deze is altijd exclusief brandstof. Wat bij de prijs is inbegrepen kun je direct zien, zodat je weet waar je voor betaalt. 

Zonder zorgen op vakantie met een veilige huurauto
Als je zorgeloos van je vakantie wilt genieten dan regel je je huurauto al vanuit huis. Heel gemakkelijk en veilig online. Zodra je uit het vliegtuig stapt staat je auto voor je klaar. Je rijdt er direct mee naar je hotel of appartement en tijdens je verblijf kun je er onbeperkt tripjes mee maken om veel van de omgeving te zien. Belangrijk is om foto’s te maken van de auto. Als er schade aan het voertuig is, meld dit dan direct. Zo voorkom je dat je hiervoor aansprakelijk wordt gesteld bij het inleveren van je auto aan het eind van je vakantie. Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.