Coating Vloer & Company

  • maandag 5 juli 2021
  • Ingezonden

Tegenwoordig wordt er ontzettend vaak voor gietvloeren gekozen. Niet alleen onder consumenten is deze vloer zeer geliefd, maar ook bedrijven kiezen steeds vaker voor de gietvloer. Dat is niet gek, want dit type vloer heeft ontzettend veel gunstige eigenschappen. Coating Vloer & Company is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de aanleg van dit type vloeren. Bent u benieuwd naar dit type vloeren? Hieronder leest u alles wat u over de gietvloer moet weten.

Waarom kiezen voor een gietvloer?
Het is goed om te weten dat de gietvloer een aantal gunstige eigenschappen heeft die dit type vloer zeer geschikt maken voor zowel particulieren als bedrijven. Om te beginnen is de vloer relatief snel gelegd door een bedrijf als Coating Vloer & Company. De vloer wordt namelijk gegoten, en hoeft dus niet met de hand te worden uitgevlakt, zoals bij een beton cire vloer het geval is. Daarnaast is de vloer ook stootvast en vochtbestendig. De vloer kan goed tegen een stootje, omdat de vloer altijd nog enigszins flexibel blijft. Hierdoor ontstaan er geen breuken in de vloer wanneer er iets op valt. Dat is zeer gunstig voor industriële bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte vloer.

De gietvloer is overigens ook zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Dat omdat deze vloer goed tegen temperatuurschommelingen kan en relatief dun is.

Ook zeer hygiënisch en eenvoudig schoon te maken
De gietvloeren hebben echter nog veel meer voordelen. Zo zijn de vloeren bijvoorbeeld ook gemakkelijk schoon te maken. Dat komt mede doordat de vloer geen reliëf heeft, zoals een houten vloer bijvoorbeeld. Hierdoor kunt u de vloer eenvoudig bezemen en dweilen. Daarnaast heeft de vloer ook geen naden. Dit zorgt ervoor dat de vloer hygiënischer is. In de naden zouden immers bacteriën kunnen gaan zitten.

Veel overeenkomsten met de beton cire vloer
De gietvloer heeft vrij veel overeenkomsten met de beton cire vloer. De beton cire vloer is echter minder geschikt voor industriële bedrijven, maar wel zeer geschikt voor particulieren. Dit omdat de vloer van beton cire moeilijker is aan te leggen en de vloer ook net iets minder stootvast is. Bovendien kan dit type vloer ook minder goed tegen chemicaliën. Beton cire ziet u daarom weinig terug in bedrijfspanden.

Toch vertoont de gietvloer dus ook veel overeenkomsten met de vloer van beton cire. Deze vloer heeft bijvoorbeeld een vergelijkbare uitstraling. Ook zijn beiden vloeren naadloos en eenvoudig schoon te maken. Met beton cire heeft u net iets minder opties wat kleur betreft, maar ook hier heeft u erg veel mogelijkheden. Beton cire is net als de gietvloer vochtbestendig.

Coating Vloer & Company legt beide soorten vloeren
Coating Vloer & Company is een bedrijf waar men terecht kan voor zowel een gietvloer als voor een beton cire vloer. Het bedrijf levert bovendien werk voor zowel particulieren als voor bedrijven. Het is dan ook een goed idee om contact op te nemen met dit bedrijf als u graag een gietvloer of beton cire vloer laat plaatsen. Coating Vloer & Company wordt ontzettend goed beoordeeld en de vloer ligt er uiteindelijk zeer strak bij.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.