7 manieren om uw radiostation in Capelle te promoten met SEO

  • vrijdag 11 juni 2021
  • Ingezonden

Promoot uw radiostation om meer luisteraars te krijgen, een merk te ontwikkelen en een loyale schare fans op te bouwen. Met de juiste linkbuilding strategie timmert u aan de weg naar meer bekendheid en volgers. 

Creëer duidelijke oproepen tot actie
De meeste luisteraars zijn passief; ze luisteren naar uw station en genieten van uw shows, maar er is een klein percentage dat uw stream online deelt of ermee communiceert zonder af te stemmen. Vergroot het aantal mensen die u deelt door zo vaak mogelijk duidelijke berichten te geven over hoe men uw streams kan delen, alle aankomende shows of events waar luisteraars in geïnteresseerd zullen zijn, en wedstrijden waaraan ze kunnen deelnemen.

Bouw backlinks naar uw website
Linkbuilding is een uitbreiding van SEO als een manier om vertrouwde verbindingen met andere sites tot stand te brengen om de zoekresultaten te verbeteren. Ingesloten links zijn als de steegjes van het web, ze kunnen overal worden geplaatst en terugverwijzen naar uw site. Probeer gerelateerde sites naar uw station te vinden om naar terug te linken, dit kunnen gevestigde of niche sites zijn.

Gebruik betaalde advertenties

Als u het goed doet, zijn betaalde advertenties een geweldige manier om de luisteraars en merkbekendheid van uw station te vergroten. Er zijn allerlei soorten advertenties die u kunt gebruiken, waar een SEO bureau u prima mee kan helpen:

  1. Zoekmachines: Adwords plaatsen via Google, Bing en Yahoo waarbij u per klik betaald op basis van zoektermen die u zoekt, bijvoorbeeld als u zich concentreert op 'soulmuziek', dan wordt de website van uw station bovenaan de resultaten weergegeven.
  2. Banneradvertenties: plaats een banner voor uw station op websites die verband houden met uw shows.
  3. E-mail advertenties: e-mails die naar duizenden mensen worden verzonden, kunnen uw station vermelden of een banner laten zien die naar uw website verwijst.
  4. Radio Shout Outs: Betaal om een vermelding te krijgen op radioshows met grote volgers.
  5. Video- en audio advertenties: speel advertenties af op services zoals YouTube en Spotify, gericht aan personen die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw shows.
  6. Facebook-advertenties: betaal extra aan Facebook om het bereik van uw berichten te vergroten, zodat ze mensen bereiken die u nog niet volgen als ‘gesponsorde berichten’.


Schrijf blogberichten

Word online gevonden en bouw een aanwezigheid op door te bloggen. Schrijf over onderwerpen waarvan u weet dat uw luisteraars ze zullen zoeken en verbind het met uw station. Is er bijvoorbeeld een nieuw album uit? Schrijf erover en maak een lijst van de beste nummers, ook degene die u regelmatig op uw station afspeelt. Blog op uw eigen website of via andere mediums.

Bij het bloggen, afhankelijk van uw publiek, kunt u het u veroorloven om wat losser te zijn met uw persoonlijkheid en eerlijk te zijn met uw mening. Voor veel mensen is uw radioshow de plek waar ze de ‘professionele’ u horen, terwijl ze op de blog het meer informele, relaxte deel van uzelf te zien krijgen. Door op deze manier een andere kant van uzelf te laten zien, zoals met Snapchat en vergelijkbare apps, kunnen mensen een glimp opvangen van de meer herkenbare, menselijke kant van uzelf.

Promotie via andere stations
Crosspromotie is de marketingmethode om het product van een ander onder de aandacht te brengen en vice versa, in dit geval het promoten van het programma van een andere omroep en zij zullen hetzelfde doen.

Daar houdt het niet op, u kunt samenwerken met een of meer omroepen om uw radiostation te promoten. Gezamenlijke nieuwsbrieven versturen, samen wedstrijden houden en producten verkopen met gelieerde links kunnen allemaal effectieve manieren zijn om naast een partner uw zender te promoten.

Bouw aan uw aanwezigheid via sociale media
Facebook, Twitter en Instagram hebben miljoenen mensen die hun services gebruiken, dus het is essentieel om u op deze platforms te vestigen. Maak een Facebook-pagina, Twitter- en Instagram-accounts en profielen op andere sociale mediasites voor uw radiostation om updates, evenementen en nieuws over uw shows te posten.

Radio is een audio-platform, dus het gebruik van sociale media gericht op afbeeldingen en video geeft uw station een gezicht en voegt een extra dimensie toe aan het soort inhoud dat u kunt produceren. Zelfs het maken van accounts op apps zoals Snapchat kan effectief zijn door uw luisteraars een andere manier te bieden om met u te communiceren en u in een meer informele omgeving te zien. 

Optimaliseer uw station met SEO
Online doorzoekbaarheid is alles. Mensen moeten u vinden voordat ze naar u kunnen luisteren. Ga naar de top van zoekresultaten op Google door pagina's te maken en deze vervolgens te verbeteren met Search Engine Optimization (afgekort SEO). Meer mensen zullen uw site kunnen vinden en op uw station kunnen afstemmen.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.