Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 4 augustus 2020

Filmvoorstellingen in Theater Swanla

Theater Swanla in Zevenhuizen heeft een mega groot filmdoek aangeschaft om de theaterzaal om te bouwen tot een ware bioscoop. De komende weken draaien er op donderdag populaire kinderfilms en daarna in het kader van 75 jaar vrijheid de beste oorlogfilms. De aanvangstijden van de filmvoorstellingen zijn om 14.30 uur of 20.15 uur.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 3 augustus 2020

Rotown verplaatst concerten naar de Maassilo

Het Rotterdamse poppodium Rotown heeft de mogelijkheid om een groot deel van de geplande concerten te verplaatsen naar de Maassilo. Alle concerten die voor het najaar in de agenda staan, kunnen worden doorgeschoven. Afhankelijk van de maatregelen vanaf september en of het voor de artiesten rendabel is.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 3 augustus 2020

Toch nog een vleugje CuliNESSE dit jaar

Zoals bekend vinden er dit jaar geen grote festivals plaats door COVID-19. Eerder hebben wij bericht over enkele organisaties die het toch hebben aangedurfd om een uitgeklede versie van hun evenement te organiseren. Ook het culinaire- en muziekfestival CuliNESSE, dat normaal gesproken in augustus plaatsvindt, heeft iets bedacht voor het noodgedwongen thuisblijvende publiek.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 31 juli 2020

Dragen mondkapje niet verplicht binnen de Zuidplas

Er komt voorlopig geen verplichting tot het dragen van mondkapjes in drukke gebieden binnen de Zuidplas, dat laat een medewerker van de gemeente Zuidplas desgevraagd weten aan JBN Nieuws. Waar de mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam wel wordt ingevoerd gaat men ook in buurgemeente Capelle aan den IJssel niet mee met deze aanvulling die zouden moeten bijdragen tot het beperken van de verspreiding van het Covid-19 virus.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 24 juli 2020

Buitenspelactiviteiten Jongerencentrum 't Blok

In deze tijden van corona kunnen veel kinderen niet op vakantie en daarom organiseren ze bij Jongerenwerk Welzijn Zuidplas een leuke middag voor de jongste jeugd. Woensdagmiddag 12 augustus van 13.00–16.00 uur organiseert Welzijn Zuidplas een middag vol met spelletjes voor kinderen van 10 tot 16 jaar bij Jongerencentrum ’t Blok aan het IJsermanpad 1 in Nieuwerkerk a/d IJssel.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 juli 2020

Gouds Poppodium So What organiseert concerten voor beperkt publiek

Het podium So What in Gouda, het kernpoppodium en sociëteit voor jong en oud uit Gouda en wijde omgeving, organiseert tijdens de 1,5 meter samenleving concerten die toegankelijk zijn voor een beperkt publiek.  Op vrijdagen zijn er leuke concerten te zien, maar in een intieme sfeer. Er is plek voor 26 bezoekers per concert rekening houdend met de 1,5 meter. De zaterdagen zijn geopend als café inclusief mooi terras op eigen terrein.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 juli 2020

Tweede van vijf 'Rotte Kijkers' langs de Rotte geplaatst

Dit jaar is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Een historisch moment waar de stad Rotterdam op is ontstaan. Om dit te vieren werd een uitgebreid programma opgesteld met diverse activiteiten en evenementen. De evenementen die onderdeel vormen van dit programma zijn tot nader order geannuleerd, maar de realisatie van een vijftal houten kunstwerken die tevens een uitkijkpunt over de Rotte en de omgeving bieden is inmiddels gestart in Bleiswijk.