Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 25 mei 2024

Westlandse band Harvest Road in Zwaardvis 1 juni

Het programma Zwaardvis staat zaterdag 1 juni in het teken van een groot aantal Festivals in onze omgeving. Eén daarvan is Schippop in Schipluiden waar o.a. de uit het Westland afkomstige band Harvest Road op de affiche staat. Hoe zij daar opgekomen zijn gaan ze vertellen tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis.  De band liet voor het eerst van zich horen tijdens de Popprijs Westland. Dat is inmiddels al weer zo'n 10 jaar geleden. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 mei 2024

Vooruitblik Festivals Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop in Zwaardvis 1 Juni

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle volgt, zoals iedereen inmiddels wel weet, gedurende de zomer zo'n beetje alle festivals die in onze omgeving op de festivalkalender zijn. Zo staat de uitzending van zaterdag 1 juni bijvoorbeeld in het teken van Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop. We laten zoals gebruikelijk de organisaties van deze festivals aan het woord en soms worden zelfs tickets weggegeven. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 mei 2024

Haags indierock kwartet The Bohemes in Zwaardvis 25 mei

Zaterdag 25 mei is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle o.a. een interview te horen met de Haagse band The Bohemes. Het rockkwartet uit de residentie heeft inmiddels een lange geschiedenis want ze betaan al sinds 2006. In al die jaren zijn overigens al vaker te horen geweest tijdens het programma Zwaardvis. Men omschrijft de muziekstijl van de band als poëtische garagerock en vergelijkbaar met Britse bands als The Libertines, Arctic Monkeys en The Jam. De bandnaam komt voort uit het gedicht Ma Bohème van Arthur Rimbaud.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 28 april 2024

Zandvoortse singer-songwriter Wendy Moore in Zwaardvis 11 mei

Zaterdag 11 mei is de uit Zandvoort afkomstige zangeres Wendy Moore te horen tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis. Wendy draait al enige tijd mee in het clubcircuit en staat bekend om haar krachtige, authentieke stem. Zij is geboren op 26 november 1998 in Haarlem. Haar passie voor kunst manifesteerde zich al vroeg in haar leven. Opmerkelijk genoeg begon Wendy op 6-jarige leeftijd aan een sportieve carrière in het dressuur paardrijden. Ze klom snel door de gelederen en verdiende een plek in het Nederlandse talententeam. Het lot had echter een ander pad voor haar in petto.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 april 2024

Songwriter Marzio Scholten met nieuw project Prize Collect in Zwaardvis 4 Mei

Zaterdag 4 mei is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle songwriter en gitarist Marzio Scholten te horen. Dat is overigens niet voor het eerst. De 41-jarige in Spanje geboren muzikant was al eens eerder te horen met zijn vorige project Opera Alaska waarmee hij in coronatijd het album 'The Stream' uitbracht. Daarvan maakte ook Moss frontman Marien Dorleijn deel uit. 
    
Nu is er zijn nieuwste initiatief 'Prize Collect' waarmee hij onlangs het gelijknamige album uitbracht. Met Prize Collect maakt Scholten frisse jangle-pop met catchy gitaarhooks, stuwende drums en luchtige zang. Vergelijkingen met Real Estate en Mac DeMarco worden al gemaakt maar Prize Collect is toch vooral heel erg eigen. 

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 13 april 2024

Singer-songwriter en producer Blanko in Zwaardvis 20 april n.a.v. Record Store Day

In het kader van de jaarlijkse Record Store Day gaan we zaterdag 20 april tijdens het programma Zwaardvis achterhalen wat die dag voor een muzikant precies inhoud. Daarvoor hebben we de Volendamse singer-songwriter en producer Blanko weten te strikken voor een interview. Hij is namelijk één van de eersten die een instore optreden geeft die dag. Dat is al om 10.00 uur 's-morgens in Edam. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 2 april 2024

22e editie Festival Motel Mozaique 18- t/m 20 april

Van 18- t/m 20 april staat Rotterdam in het teken van het jaarlijkse evenement Motel Mozaique. Het meerkunstenfestival dat ieder jaar in april op de festivalkalender prijkt. Het festival is ontstaan tijdens Rotterdam 2001 toen de Maasstad Culturele Hoofdstad van Europa was. Het werd destijds opgezet in nauwe samenwerking met TENT, de Rotterdamse Schouwburg en Nighttown. De programmering bestaat uit een mix van popmuziek, theater, performance en beeldende kunst en is verspreid over diverse locaties in de binnenstad.