Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 mei 2023

Vooruitblik Festivals Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop in Zwaardvis 3 Juni

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle volgt, zoals iedereen inmiddels wel weet, gedurende de zomer zo'n beetje alle festivals die in onze omgeving op de festivalkalender zijn. Zo staat de uitzending van zaterdag 3 juni bijvoorbeeld in het teken van Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop. We laten de organisaties van deze festivals aan het woord gedurende de uitzending en geven zelfs tickets weg. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 18 mei 2023

Maurice van Hoek in Zwaardvis 27 mei

Zaterdag 27 mei is tijdens het programma Zwaardvis nieuwe muziek en een interview te horen met muzikant Maurice van Hoek. Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 5 mei 2023

Indierockband Mood Bored in Zwaardvis 20 mei

Zaterdag 20 mei is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met het Tilburgse indierocktrio Mood Bored. Afgelopen week brachten ze hun eerste EP uit. Daarop nemen ze hun eigen existentiële crisis met een korreltje zout. Zoals ze zelf zeggen behoren ze tot de pechgeneratie. Uiteindelijk gaan we toch allemaal de pijp uit. ‘Klimaat crisis, tsunami’s, oorlogen en weten wij veel wat er allemaal gaat gebeuren. Waarom zit ik dan nu te stressen?’

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 4 mei 2023

Franck Carducci's Rockshow in 't Blok 14 mei

Zondag 14 mei staat er weer een ProgFrog evenement op de agenda in 't Blok. Dan komt de geboren Fransman Franck Carducci voor de 6e keer naar Nieuwerkerk a/d IJssel. Ditmaal met zijn 'The Extravaganza 2023 tour'. Onlangs bracht hij ook zijn 4e studioalbum 'Naked' uit.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 3 mei 2023

Harlem Lake en The Mocks in Zwaardvis 13 mei

Zaterdag 13 mei laten we tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis twee bands voor het voetlicht treden die beiden onlangs met nieuw werk kwamen. De Americana Blues rockband Harlem Lake, afkomstig uit de omgeving van Haarlem, was vorig jaar ook al eens te horen toen hun debuutalbum verscheen. The Mocks is een jonge beatband uit Nieuw Vennep die onlangs alweer hun vijfde single de wereld inslingerden. Beide bands zijn zeer binnenkort ook op de podia te bewonderen. Harlem Lake komt op zaterdag 20 mei naar CAPSLOC in Capelle a/d IJssel en The Mocks staan op vrijdag 26 mei op de affiche van de 11 editie van het Haagse Sniester Festival.

Harlem Lake
Nadat ze in het voorprogramma van Walter Trout stonden en in 2021 hun veelgeprezen debuutalbum uitbrachten, wonnen ze de European Blues Challenge 2022. Nu, 1,5 jaar na debuutplaat A Fool's Paradise vol. 1, die destijds gepresenteerd werd door Johan Derksen in het bluesmekka Grollo, heeft het kwintet hun tweede album 'Volition Live' gereleased. Het album ‘Volition Live’ bevat 6 nummers van ‘A Fool’s Paradise vol. 1’, 6 covers en 1 nieuw origineel. Allemaal live opgenomen. De band nam twee van hun grootste liveshows van 2022 op. Eén op de mainstage van Culemborg Blues (28.08.22) en een theatershow op Better Get Hit Festival (10.09.22). Het beste van twee werelden op een album. Zowel de extatische energie van het festivalpodium als de oprechte focus van een theaterzaal. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Rotterdam Bluegrass Festival 23- t/m 25 juni

Eind juni kunnen we weer naar het Noordplein in Rotterdam trekken om te genieten van heel veel goede muziek. Dan namelijk staat het jaarlijkse Rotterdamse Bluegrass festival weer op de agenda. Het driedaagse evenement vindt plaats van vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni. Alle dagen start het programma om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Lansingerland Live vrijdag 09- & zaterdag 10 juni

Vrijdag 09- en Zaterdag 10 juni vindt de 4e editie van Lansingerland Live plaats in één van onze buurgemeentes. Het is een nog  betrekkelijk jong festival dat sinds 2018 jaarlijks plaatsvindt in het Annie M.G. Schmidtpark in de fusiegemeente Lansingerland (Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs). Het is een echt familiefestival omdat de line-up voor iedereen wat te bieden heeft.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Wantijpop heeft programmering rond

Het jaarlijkse Dordtse Wantijpop heeft zijn programmering rond en vindt plaats op zaterdag 10 juni in het Wantijpark. Dit jaar staan Antoon, Waylon, Froukje, Jaap Reesema, The Vices, Personal Trainer en Peperzout op het Ames hoofdpodium van het gratis festival dat al sinds 1995 wordt georganiseerd in het Wantijpark. Het Haagse trio Prins S. en De Geit is de headliner van het Popcentrale podium. Het volledige programma van het Popcentrale podium op Wantijpop bevat daarnaast ook MINKO, ONHEIL, Mensenkinderen, Rz, BUNKER, Trix & LUUK en Off the Floor. Met een breed scala aan stijlen, van pop tot rock, van hiphop tot black metal, is er voor iedereen wat te ontdekken.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Programmering Schippop bekendgemaakt

Soms vraag jezelf af; bestaat het nog, een gratis festival? Het antwoord daarop is ja! Er zijn ook na de moeilijke coronajaren nog steeds gratis festivals. Schippop in Schipluiden bij Delft is zo'n festival. Het is een laagdrempelig, gratis festival dat door veel mensen wordt bezocht, van ouders met kinderen uit de omgeving tot muziekliefhebbers uit heel Nederland. Voor een gratis festival zijn subsidies, sponsors en 'vrienden van' essentieel. Schippop heeft dat allemaal waardoor er ook dit jaar op zaterdag 10 juni een editie op de festivalkalender prijkt.