Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 22 oktober 2020

Onderzoek onder burgers laat zien dat kwaliteit kleine wateren vaak niet goed is

Wel eens afgevraagd hoe het gesteld is met de waterkwaliteit in uw omgeving? In Schieland en de Krimpenerwaard onderzochten deze zomer 250 mensen de kwaliteit van een sloot, singel of kleine plas in hun buurt. Zij deden mee aan ‘vang de watermonsters’. Dit is een landelijk burgeronderzoek naar waterkwaliteit, waaraan dit jaar 2600 mensen deelnamen. Het onderzoek was goed voor meer betrokkenheid en waterbewustzijn. De uitkomsten van het onderzoek waren echter minder goed; 1 op de 5 van de onderzochte kleine wateren is van goede kwaliteit, 80% scoort matig tot slecht.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 21 oktober 2020

Voorstellingen Theater Swanla Zevenhuizen

Het zal niemand verbazen dat ook Theater Swanla in Zevenhuizen te maken heeft met de maatregelen rond corona. Toch blijft het theater open (weliswaar beperkt) zodat een deel van de programmering doorgang kan vinden. Rekening houdend met diezelfde corona maatregelen zijn er toch nog verschillende culturele activiteiten in Swanla.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 20 oktober 2020

Onderzoek naar haalbaarheid herstel Geertruidahoeve

De gemeente Zuidplas onderzoekt samen met een projectontwikkelaar en de eigenaar van het Rijksmonument de Geertruidahoeve de haalbaarheid van het herstel van het pand. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag: welke ontwikkelingen zijn noodzakelijk om het herstel van het monument mogelijk te maken? Het rijksmonument Geertruida hoeve, aan de 1e Tochtweg 25 te Nieuwerkerk aan den IJssel, verkeert al lang in een slechte staat. Gemeente en eigenaar zijn volgens de wet samen verantwoordelijk voor het in stand houden van dit monument. Het pand staat weliswaar niet op instorten, maar herstel binnen een jaar is noodzakelijk. Het onderzoek dat nu plaatsvindt moet de weg bereiden voor herstel.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 16 oktober 2020

Nominaties Cultuurprijs Zuidplas bekend

De nominaties voor de Cultuurprijs Zuidplas zijn bekend. Net als andere jaren kon iedereen in de gemeente Zuidplas tot 1 september een persoon, een vereniging, stichting of instantie aandragen voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2020.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 14 oktober 2020

Kritiek op Gemeente Zuidplas omtrent 'Bomenlijst'

Je zou denken dat er wel belangrijkere zaken spelen dan waar ze in de gemeente Zuidplas soms mee bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van het coronavirus dat tot één van de hoogste van de regio behoort.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 9 oktober 2020

MOZ-Art muziekonderwijs Zuidplas start Pop Lab

Binnenkort kunnen geïnteresseerden zich weer aanmelden om de eerste stappen te zetten op weg naar een muzikale carriére. MOZ-Art muziekonderwijs Zuidplas start namelijk weer met Pop Lab. Maar ook voor de allerjongsten starten er cursussen.  

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 8 oktober 2020

Vrienden schieten theaterbakkerheij Gouda te hulp

Regelmatig besteden wij aandacht aan de evenementen die plaatsvinden in de Theaterbakkerheij in Gouda. Sinds de coronacrisis hebben theaters en muziekpodia het bijzonder moeilijk om het hoofd boven water te houden. Daarom staat binnenkort een benefietweekend op het programma.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 28 september 2020

Zuidplas gestart met Lief & Leedstraat

Op Burendag is gestart met de Lief & Leedstraat in de gemeente Zuidplas. Inwoners kunnen een budget van 75 euro aanvragen om in de buurt kleine attenties weg te geven en zo samen lief en leed te delen. Van een bloemetje voor de zieke buurvrouw tot een kraamcadeautje voor die schattige baby van drie huizen verderop. De Lief & Leedstraat is in gemeente Zuidplas een initiatief van Zuidplas Verbindt.