Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 27 januari 2023

5e editie SCUMBASH Festival 4 februari

Zaterdag 4 februari vindt de 5e editie van het Rotterdamse festival ScumBash plaats. Het festival is terug van weggeweest na de coronajaren. Met 21 bands op drie verschillende podia wordt deze dag van pure goddamn Rock n Roll ongetwijfeld een glorieuze bijeenkomst van vrienden, freaks en diehard fanaten in de spraakmakende RDM Onderzeebootloods in de Maasstad. Het barst los om 13.00 uur en duurt tot middernacht.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 27 januari 2023

Evenement Gluren Bij De Buren in Zwaardvis 4 Februari

Tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis hebben we zaterdag 4 februari aandacht voor het huiskamerevenement Gluren Bij De Buren. Twee keer per jaar veranderen huiskamers en tuinen in intieme podia voor de lokale amateurkunst. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 18 januari 2023

Mogelijk nieuwe hoogspanningsleiding naar Krimpen aan den IJssel

In 2030 moet er een extra 380 kV hoogspanningsleiding zijn aangelegd tussen Geertruidenberg en Krimpen aan den IJssel, of tussen Geertruidenberg en Crayestein, meldt de LOK. De verbinding is nodig om alle duurzame energie te vervoeren, zo staat in de Nota Voornemen en Participatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het huidige hoogspanningsnetwerk zou daarvoor in 2030 te weinig capaciteit hebben.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 13 januari 2023

Nieuw Festival BLUE in Rotterdam-Nesselande

Ook in financieel moeilijke tijden ontstaan er nieuwe evenementen. Zo hebben we er in onze regio weer een gloednieuw festival bij onder de naam BLUE. Het vindt plaats op vrijdag 3- en zaterdag 4 februari en wordt georganiseerd op dezelfde locatie als het zomerevenement CuliNESSE.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 13 januari 2023

Progressieve rockband Timelock in Zwaardvis 28 januari

Zaterdag 28 januari is de progressieve rockband Timelock weer te horen tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. Zanger Ruud Stoker van het achtkoppigeTimelock is de afgelopen jaren vaker te gast geweest in het programma. Nu is dat in het kader van de her-uitgaves van eerdere albums en het optreden wat een dag later plaats gaat vinden in 't Blok in Nieuwerkerk a/d IJssel.