Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 november 2021

Nieuwe skatebaan voor Moordrechtse jeugd

In Moordrecht staat sinds afgelopen week een gloednieuwe skatebaan. Op Zaterdag 13 november heeft Wethouder Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas samen met de jongeren die meegeholpen hebben bij het maken van het ontwerp én de bouw van de skatebaan, de baan officieel geopend. Er is hard gewerkt de afgelopen weken en het resultaat mag er zijn! Vol trots presenteerden de aanwezige jongeren Esmee, David, Lucas en Jesse de nieuwe skatebaan.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 oktober 2021

Genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2021 bekend

De namen van de genomineerden voor 6e editie van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas zijn bekend. De jury van de Cultuurprijs heeft deze drie genomineerden voorgedragen: schrijver/cultuurmaker Rob Stolk, theatermaker Peter Lems en Stichting Steenovens Klein Hitland. De Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2021 wordt op 5 november 2021 aan de winnaar uitgereikt door wethouder Jan Verbeek.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 oktober 2021

Inspirerend Minima Congres Zuidplas

Hoe kunnen we de inwoner die het minder heeft goed ondersteunen? Die vraag stond centraal op het Minima Congres Zuidplas. In Moerkapelle waren inwoners en organisaties uitgenodigd om hierover met elkaar na te denken.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 10 oktober 2021

Einde van de bouw van de nieuwe wijk Esse Zoom inzicht

Het einde van de bouw van de nieuwe wijk Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel is in zicht. Het project telt 37 energieneutrale woningen in de stijl van de jaren 30.  In totaal staan er straks 550 woningen in Esse Zoom.Om dat te vieren proosttenwethouder Jan Hordijk, Dennis de Bruijn en Eltjo Bouwman directeur wonen van Blauwhoed met elkaar op de bouwplaats.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 4 oktober 2021

Koninklijke onderscheiding voor de heer B.J. de Deugd

Donderdag 30 september jl. heeft de heer B. J. (Ben) de Deugd uit Nieuwerkerk aan den IJssel uit handen van burgemeester Han Weber een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De heer de Deugd is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege onder andere zijn verdiensten voor het totale welzijnswerk in de gemeente Zuidplas. Ben de Deugd werd tijdens een bestuursvergadering en in het bijzijn van genodigden aangenaam door burgemeester Han Weber verrast.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 21 juli 2021

Keuzes maken noodzakelijk in Zuidplas

Om tot een structureel sluitende begroting te komen moeten er in de gemeente Zuidplas keuzes gemaakt worden. Bezuinigingen zijn op dit moment noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders bereidt deze keuzes voor, de gemeenteraad beslist tijdens de behandeling van de begroting op 9 november welke daadwerkelijk uitgevoerd moeten worden.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 19 juli 2021

Omgevingsvisie gemeente Zuidplas is vastgesteld

Zuidplas wil de dorpse kwaliteiten behouden en versterken. Om dat te doen heeft de gemeenteraad de omgevingsvisie voor Zuidplas op 13 juli vastgesteld. In de omgevingsvisie staan de doelen voor de fysieke leefomgeving met een stip op de horizon voor 2040. Daarin staat omschreven hoe wij in de toekomst fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Deze omgevingsvisie is een van de nieuwe kerninstrumenten van de Omgevingswet. De Omgevingswet bundelt alle wetten over de fysieke leefomgeving en gaat naar verwachting in 2022 in. Een van de doelen van de wet is meer ruimte te geven aan maatschappelijke initiatieven en samenwerking tussen gemeente, inwoners en belanghebbenden.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 3 juli 2021

Welzijn Zuidplas wordt Stichting Zo!

Met de start van de nieuwe stichting ZO! per 1 juli is ook een einde gekomen aan Welzijn Zuidplas. De Welzijnsorganisatie was een samenwerkingsverband tussen de stichting Samen Zuidplas en de NPV, afdeling Zuidplas. Samen bestierden zij deze brede organisatie in het sociale domein, met meer dan 20 medewerkers en enkele honderden vrijwilligers.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 2 juli 2021

Zuidplas, Grondbank en provincie ondertekenen bestuurlijke overeenkomst

Op 1 juli 2021 hebben de gemeente Zuidplas, Grondbank RZG Zuidplas en provincie Zuid-Holland samen hun handtekening gezet onder een bestuurlijke overeenkomst over de integrale ontwikkeling van het middengebied van de Zuidplaspolder. De overeenkomst regelt onder meer de rolverdeling tússen en investeringen ván de betrokken partijen bij de ontwikkeling.