Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 25 april 2020

Tien Koninklijke onderscheidingen in Zuidplas

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning hebben tien inwoners van de gemeente Zuidplas een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Op vrijdag 24 april 2020 zijn vijf vrouwen en vijf heren onderscheiden. Vanwege de maatregelen door de coronacrisis heeft burgemeester Han Weber alle gedecoreerden via de telefoon geïnformeerd dan wel verrast, persoonlijk toegesproken en zijn felicitaties overgebracht. Normaliter ontvangt de burgemeester de gedecoreerden met genodigden op een feestelijke locatie voor de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen inclusief versierselen. Nu zullen later dit jaar op een nader te bepalen tijdstip de versierselen nog door de burgemeester aan alle gedecoreerden worden uitgereikt.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 24 april 2020

Rotterdam wil afgelast Eurovisie Songfestival ook volgend jaar organiseren

Rotterdam wil het afgelaste Eurovisie Songfestival ook volgend jaar organiseren. De gemeenteraad van de Maasstad heeft daar toe besloten. Het evenement zou van 12- t/m 16 mei plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle grote evenementen tot 1 september geannuleerd en werd door de European Broadcasting Union (EBU) besloten het Songfestival naar 2021 te verschuiven. De verwachting was al dat Rotterdam het Songfestival nogmaals zou willen organiseren. De meewerkende organisaties zoals Ahoy en de NPO hadden die hoop al uitgesproken.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Grootste daling ooit consumentenvertrouwen gedurende april

Zoals verwacht kon worden is het het consumentenvertrouwen in Nederland gedurende de maand april enorm gedaald. Het vertrouwen viel terug van -2 naar -22. Dit is de grootste terugval ooit zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Het vertrouwen van de consument heeft ondanks de uitbraak van het coronavirus echter nog geen nieuw dieptepunt bereikt. Dat staat nog altijd op -41 en dateert van maart 2013. Wel is de stand met -22 lager dan het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (-5).

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Festivalzomer valt definitief in het water

De persconferentie van onze premier gisterenavond was behalve voor de totale evenementenbranche een keiharde klap voor de festivals. De uitkomst betekent namelijk dat praktisch het hele festivalseizoen in het water valt. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Zuidplas eert oud-wethouder en ereburger Maarten Molenaar

De 3 jaar geleden overleden Nieuwerkerker Maarten Molenaar krijgt de eer die hem toekomst. Een nieuw aan te leggen straat vlakbij het park en Korenmolen Windlust in het ontwikkelingsgebied Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan denIJssel wordt vernoemd naar deze ereburger en oud-wethouder. De voorgestelde naam is Maarten Molenaarpark. Het college van burgemeester en wethouders heeft het advies van de Commissie Naamgeving overgenomen. De nabestaanden van Maarten Molenaar hebben goedkeuring gegeven aan het gebruik van de naam.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 21 april 2020

Lintjesregen 2020 ziet er heel anders uit

Het kabinet heeft op 23 maart jl. bekendgemaakt dat er tot 1 juni a.s. geen bijeenkomsten en evenementen kunnen plaatsvinden. In overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is besloten dat de geplande jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag toch doorgaat. Dit gebeurd dan wel op een aangepaste wijze als gevolg van de lockdown.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 21 april 2020

App om coronasymptomen te checken in heel het land beschikbaar

De app De Corona Check is vanaf dinsdag 21 april in heel het land te gebruiken. Via de app kunnen gebruikers hun symptomen doorgeven.De ingevulde gegevens worden beoordeeld door een algoritme. Indien het erop lijkt dat een gebruiker COVID-19 heeft dan neemt medisch personeel uit een van de zeven regiecentra in Nederland contact met de gebruiker op. Huisartsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen zijn betrokken bij dit initiatief. Vervolgens wordt een gebruiker geadviseerd om de huisarts te bellen.