Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 6 mei 2020

Brandgrens Rotterdamse binnenstad vanaf 14 mei weer verlicht

De brandgrens in de Rotterdamse binnenstad zal vanaf 14 mei weer verlicht zijn. De brandgrens markeert de scheiding tussen het deel van de stad dat door de bombardementen in mei 1940 is verwoest en het deel dat gespaard bleef. Tijdens de herbouw van de stad in 1946 werd deze scheiding voor het eerst de brandgrens genoemd.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 4 mei 2020

Aangepast online programma Dodenherdenking in Zuidplas

Vanwege de coronamaatregelen vindt bij de oorlogsmonumenten in de dorpen van Zuidplas vanavond geen herdenkingsceremonie plaats. Inwoners kunnen op maandagavond 4 mei om 19:30 uur vanuit huis naar een aangepast programma voor Dodenherdenking in Zuidplas kijken.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 4 mei 2020

ProRail en NS nemen extra coronamaatregelen op stations

ProRail en NS zijn met ingang van maandag 4 mei op 6 stations gestart met het invoeren van extra coronamaatregelen. Dit doen de spoorbedrijven om de effecten daarvan te kunnen monitoren. Ondanks de nieuwe maatregelen blijft de boodschap nog steeds dat reizigers alleen gebruik moeten maken van het openbaar vervoer als het echt noodzaak is.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 3 mei 2020

Tweede ronde kaartenactie Welzijn Zuidplas

Vorige week kregen ruim 200 ouderen van 80 jaar en ouder een mooi pakketje door de brievenbus. Welzijn Zuidplas heeft kinderen uit Zuidplas opgeroepen om een kaartje of mooie tekening te maken om alle ouderen in Zuidplas een hart onder de riem te steken. Eerder ontvingen alle ouderen van 91+ al een pakketje via de post. Ook veel volwassenen reageerden op de oproep en maakten of schreven een kaart.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 3 mei 2020

Dodenherdenking in gemeente Zuidplas 4 mei

Vanwege de coronacrisis vindt in de dorpen van Zuidplas op maandagavond 4 mei geen herdenkingsceremonie plaats. De gemeente Zuidplas verzorgt in plaats daarvan een aangepaste herdenking. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 29 april 2020

Coronavirus zorgt voor stagnatie in Bevolkingsgroei

De vele doden die te betreuren zijn als gevolg van het coronavirus heeft gevolgen voor de bevolkingsgroei. De Nederlandse bevolking is in het eerste kwartaal van 2020 gegroeid met zo'n ruim 15.000 mensen. Dat is ruim 8.500 minder dan in diezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De coronacrisis heeft daar volgens onderzoekers aan bijgedragen. Mede door de uitbraak van het virus stierven er bijna 3000 mensen meer dan dat er kinderen geboren werden. Het CBS verwacht dat in de maand april ook nog meer mensen overlijden dan baby's geboren worden.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 29 april 2020

Zorgen popsector worden nauwelijks gehoord

Een aantal weken gelden maakten het kabinet bekend de culture sector te ondersteunen met een pakket van € 300 miljoen. Nu blijkt dat dit bedrag vooral bestemd is voor de subsidie-elite. De nu al gesubsidieerde basis van de Nederlandse cultuur blijft leidend bij de verdeling van het steunpakket van het kabinet. Dat is bijzonder slecht nieuws voor de popsector, die slecht vertegenwoordigd is bij de kunstelite. Dat bleek uit de toelichting van minister Van Engelshoven n.a.v. een debat in de Tweede Kamer. Veel is nog onduidelijk over de verdeling van de € 300 miljoen steun die het kabinet uittrekt voor de cultuursector. De cultuur kreeg vorige week als een van de eerste sectoren een speciaal pakket maatregelen. Dat is goed nieuws, maar de vraag is of de popmuziek er veel mee opschiet.