Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 17 november 2021

Honderden nieuwe sociale huurwoningen in Capelle aan den IJssel

Woningbouwvereniging Havensteder realiseert binnen drie jaar honderd nieuwe huurwoningen in Capelle aan den IJssel. Ze komen in "De Harmonie" in het stadscentrum en "BuitenThuis" in de wijk Middelwatering. Ook is er een plan voor nog eens 160 huurwoningen langs de Fascinatio Boulevard.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 17 november 2021

Rockband Prestcold Molly in Zwaardvis 20 november

De muzieksector is wederom de dupe van de aangescherpte maatregelen rond COVID. Dat geldt dus ook voor het alternatieve  rockkwartet Prestcold Molly die onlangs hun gelijknamige debuut-EP  presenteerde in thuishaven Jack's Music Bar in Zwolle. Beukende 90''s songs worden afgewisseld met dromerige, dynamische intermezzo's. Samen zorgen ze voor een muur aan geluid en een vol adrenaline gepompte live-ervaring. Dat was onlangs op  5 november. Hoe anders is het plots. Dat dit door de huidige 'semi-lockdown' weer even niet kan is een hard gelag voor de muzikanten. De band haalt zijn inspiratie uit bands van weleer. Denk hierbij aan pakweg Dinosaur Jr. en Smashing Pumpkins.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 november 2021

Lijn 37 sneuvelt door bezuinigingen, buurtbus en Arriva nemen lijn over

Vanaf 10 januari 2022 wordt buslijn 37 in Capelle vervangen door de Capelse buurtbus in samenwerking met Arriva lijn 383. Hiermee realiseert de gemeente Capelle een alternatief voor reizigers naar bijvoorbeeld het IJsselland Ziekenhuis. Het openbaar vervoer had door de coronacrisis een enorme terugval in reizigersaantallen en inkomsten. Rijk en regio kwamen met financiële middelen over de brug maar bezuinigingen bleven noodzakelijk om de vervoerders te behoeden voor enorme verliezen.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 november 2021

IJsselland ziekenhuis heropent COVID-afdeling en mogelijk weer vaccinatielocatie in Capelle

Het IJsselland ziekenhuis heeft sinds maandag 15 november weer een speciale covid-afdeling. Albert van Wijk maakte dit bekend in een interview bij Radio Capelle. De speciale afdeling zorgt ervoor dat coronapatiënten efficiënter kunnen worden verzorgd. Op de zogenoemde cohort-afdeling verblijven patiënten met allemaal hetzelfde ziektebeeld, in dit geval corona. 

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 13 november 2021

Sinterklaas weer in Capelle

Sinterklaas is weer veilig aangekomen in Nederland. Zaterdagochtend stonden heel wat kinderen met hun ouders of grootouders de goedheiligman op te wachten in Capelle aan den IJssel.