Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 3 mei 2020

Dodenherdenking in gemeente Zuidplas 4 mei

Vanwege de coronacrisis vindt in de dorpen van Zuidplas op maandagavond 4 mei geen herdenkingsceremonie plaats. De gemeente Zuidplas verzorgt in plaats daarvan een aangepaste herdenking. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 29 april 2020

Coronavirus zorgt voor stagnatie in Bevolkingsgroei

De vele doden die te betreuren zijn als gevolg van het coronavirus heeft gevolgen voor de bevolkingsgroei. De Nederlandse bevolking is in het eerste kwartaal van 2020 gegroeid met zo'n ruim 15.000 mensen. Dat is ruim 8.500 minder dan in diezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De coronacrisis heeft daar volgens onderzoekers aan bijgedragen. Mede door de uitbraak van het virus stierven er bijna 3000 mensen meer dan dat er kinderen geboren werden. Het CBS verwacht dat in de maand april ook nog meer mensen overlijden dan baby's geboren worden.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 29 april 2020

Zorgen popsector worden nauwelijks gehoord

Een aantal weken gelden maakten het kabinet bekend de culture sector te ondersteunen met een pakket van € 300 miljoen. Nu blijkt dat dit bedrag vooral bestemd is voor de subsidie-elite. De nu al gesubsidieerde basis van de Nederlandse cultuur blijft leidend bij de verdeling van het steunpakket van het kabinet. Dat is bijzonder slecht nieuws voor de popsector, die slecht vertegenwoordigd is bij de kunstelite. Dat bleek uit de toelichting van minister Van Engelshoven n.a.v. een debat in de Tweede Kamer. Veel is nog onduidelijk over de verdeling van de € 300 miljoen steun die het kabinet uittrekt voor de cultuursector. De cultuur kreeg vorige week als een van de eerste sectoren een speciaal pakket maatregelen. Dat is goed nieuws, maar de vraag is of de popmuziek er veel mee opschiet.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 25 april 2020

Tien Koninklijke onderscheidingen in Zuidplas

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning hebben tien inwoners van de gemeente Zuidplas een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Op vrijdag 24 april 2020 zijn vijf vrouwen en vijf heren onderscheiden. Vanwege de maatregelen door de coronacrisis heeft burgemeester Han Weber alle gedecoreerden via de telefoon geïnformeerd dan wel verrast, persoonlijk toegesproken en zijn felicitaties overgebracht. Normaliter ontvangt de burgemeester de gedecoreerden met genodigden op een feestelijke locatie voor de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen inclusief versierselen. Nu zullen later dit jaar op een nader te bepalen tijdstip de versierselen nog door de burgemeester aan alle gedecoreerden worden uitgereikt.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 24 april 2020

Rotterdam wil afgelast Eurovisie Songfestival ook volgend jaar organiseren

Rotterdam wil het afgelaste Eurovisie Songfestival ook volgend jaar organiseren. De gemeenteraad van de Maasstad heeft daar toe besloten. Het evenement zou van 12- t/m 16 mei plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle grote evenementen tot 1 september geannuleerd en werd door de European Broadcasting Union (EBU) besloten het Songfestival naar 2021 te verschuiven. De verwachting was al dat Rotterdam het Songfestival nogmaals zou willen organiseren. De meewerkende organisaties zoals Ahoy en de NPO hadden die hoop al uitgesproken.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Grootste daling ooit consumentenvertrouwen gedurende april

Zoals verwacht kon worden is het het consumentenvertrouwen in Nederland gedurende de maand april enorm gedaald. Het vertrouwen viel terug van -2 naar -22. Dit is de grootste terugval ooit zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Het vertrouwen van de consument heeft ondanks de uitbraak van het coronavirus echter nog geen nieuw dieptepunt bereikt. Dat staat nog altijd op -41 en dateert van maart 2013. Wel is de stand met -22 lager dan het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (-5).

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Festivalzomer valt definitief in het water

De persconferentie van onze premier gisterenavond was behalve voor de totale evenementenbranche een keiharde klap voor de festivals. De uitkomst betekent namelijk dat praktisch het hele festivalseizoen in het water valt.