Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 2 juni 2020

Week van de Jonge Mantelzorgers in Zuidplas

Deze week is het de week van de jonge mantelzorger. Als jonge mantelzorger groei je op met iemand, vaak een ouder, broer of zus die meer hulp nodig heeft. Dit omdat hij/zij een langdurige ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, verslaving of een psychische aandoening heeft. De kans is groot dat je je daarover zorgen maakt, dat je vaak thuis moet meehelpen of dat je ouders minder aandacht voor je hebben.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

Krimpense politiek heeft weer dagelijks bestuur

Sinds december 2019 zit Krimpen aan den IJssel zonder dagelijks bestuur, na een breuk tussen toenmalige coalitiepartijen Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD en D66. De nieuwe coalitie bestaat uit SGP, VVD, CDA en PvdA. Krimpens Belang en Christenunie zijn coalitiepartners.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 26 mei 2020

Coronamaatregelen kost Gemeente Zuidplas veel geld

De coronacrisis gaat de gemeente Zuidplas niet in de koude kleren zitten. De fusiegemeente is dit jaar naar verwachting ruim een kwart miljoen euro kwijt aan extra kosten voor coronamaatregelen. Burgemeester en Wethouders hebben dat de gemeenteraad laten weten. Opvallend is dat een aantal van die uitgaven al zijn gedaan zonder dat de gemeenteraad vooraf om toestemming is gevraagd. D66 in de gemeente Zuidplas heeft vragen gesteld over het budgetrecht van de raad. De gemeenteraad hoort altijd het laatste woord te hebben over financiële uitgaven van de gemeente.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 mei 2020

Lucky Thirty Festival Tweede Pinksterdag 1 juni

Door de versoepeling van de beperkte maatregelen mogen er vanaf maandag 1 juni vanaf 12.00 uur weer evenementen plaatsvinden. Die zijn echter slechts toegankelijk voor 30 personen waardoor het weinig rendabel is om bijvoorbeeld een popfestival te organiseren. Toch zijn de eerste initiatieven om onder deze maatregelen iets te organiseren op festivalgebied reeds ontstaan. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 20 mei 2020

Overzicht actuele maatregelen rond coronavirus

Ongetwijfeld zullen er na de persconferentie van afgelopen dinsdagavond door het kabinet vragen en onduidelijkheden rijzen naar wat wel en niet mag in de samenleving. Wij zetten hieronder de meest actuele situatie met betrekking tot de regelgeving op een rijtje;

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 20 mei 2020

Muziekindustrie lanceert petitie 'Liefde voor muziek'

Afgelopen jaren waren we gewend om onze vrije tijd door te brengen op pleinen en op festivalweides; in poppodia en cafés. Altijd was daar livemuziek. Om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten. Om te feesten, troost te zoeken of om nieuw muzikaal talent te ontdekken.