Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 18 april 2020

Wereldprimeur tegen wateroverlast

In de wijk Middelwatering in Capelle wordt een nieuwe techniek toegepast om wateroverlast van overtollig regenwater tegen te gaan. Onder de weg van de Arica worden grote betonnen blokken geplaatst, die het water opvangen. Deze techniek wordt voor het eerst in de wereld in Capelle toegepast. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 16 april 2020

Rotaryclub doneert 30.000 mondkapjes aan Capelse zorg

De Rotaryclub Capelle en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis hebben gezamenlijk het initiatief genomen om te voorzien in het enorme tekort aan mondkapjes bij de diverse Capelse zorgverleners bij de bestrijding van het coronavirus.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 15 april 2020

Start bestrijding eikenprocessierups

De gemeente Capelle aan den IJssel start deze week met de bestrijding van de eikenprocessierups. De werkzaamheden zijn op 16 of 17 april vanaf 20:00 uur en gaan door tot 7:00 uur de volgende ochtend. De start van de werkzaamheden hangt af van de weersomstandigheden.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 15 april 2020

Luchtkwaliteit Capelle voldoet aan norm

In Capelle aan den IJssel voldoet de luchtkwaliteit aan de wettelijke regels voor stikstofdioxide. Dat blijkt uit de metingen die elke vier weken zijn gedaan in de periode augustus 2019 tot maart 2020.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 14 april 2020

Rotterdamse Bands Lucky Blue & The Arthurs in Zwaardvis 18 April

Ook de muzieksector heeft het erg moeilijk op dit moment omdat zalen en podia gesloten zijn. Muzikanten proberen op allerlei andere manieren de aandacht op zich gevestigd te krijgen. Het alternatieve muziek en informatieprogramma Zwaardvis gaat op zoek naar die muzikanten. Enerzijds om ze een hart onder de riem te steken en anderzijds om het nieuwe werk wat ontstaat onder de aandacht te brengen.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 10 april 2020

Burgemeester Oskam: Tijd van waarschuwen is voorbij

Met het zonnige paasweekend voor de boeg doet burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel een dringend beroep op Capellenaren om het weekend vooral thuis te blijven. "Het is niet gemakkelijk, maar alleen samen krijgen we corona eronder", zegt Oskam.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 9 april 2020

Waterbus komt naar Capelle aan den IJssel

Het mocht even op zich wachten maar de spreekwoordelijke kogel is dan toch eindelijk door de kerk. Capelle aan den IJssel krijgt een halte voor de waterbus. De halte komt bij het bedrijventerrein Rivium, waar een megawijk met 5000 woningen wordt gebouwd. De waterbus moet vanaf januari 2022 in Capelle aanmeren en is onderdeel van de lijn Dordrecht-Rotterdam.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 9 april 2020

Dringend personeel nodig in zorg, landbouw en logistiek

Hoewel sommige sectoren door de corona maatregelen helemaal stilliggen zijn er op dit moment ook juist branches die extra personeel nodig hebben. Daaronder vallen bijvoorbeeld de zorgsector, de land- en tuinbouwsector en logistieke sector.  De arbeidsmarkt ziet er plotseling heel anders uit dan een maand geleden constateert het UWV.