Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 23 november 2021

De dag na de brand aan de Radarstraat

De dag na de heftige brand aan de Radarstraat, kwamen veel Capellenaren kijken naar de ravage die de vlammenzee heeft veroorzaakt. Het heeft zowel de ondernemers als de buurtbewoners in het hart geraakt.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 22 november 2021

Terechte zorgen over druk op IJsselland Ziekenhuis

Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen, ook in Capelle aan den IJssel. Bestuursvoorzitter Albert van Wijk van het IJsselland Ziekenhuis uitte vorige week zijn zorgen hierover bij Radio Capelle. Die zorgen waren niet onterecht, zo blijkt een week later. "Ik heb te veel van de vrees deze week werkelijkheid zien worden."

GEPUBLICEERD OP:
zondag 21 november 2021

Grungerockband Rockford in Zwaardvis 27 november

Zaterdag 27 november is de nieuwe grungerockband Rockford tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle te horen. Het is niet geheel toevallig dat het ook deze maand 30 jaar geleden is dat de grunge een enorme toevlucht nam met het verschijnen van het legendarische album 'Nevermind' van Nirvana. Dit album is ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum opnieuw uitgebracht in diverse uitvoeringen.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 19 november 2021

Brand Radarstraat lijkt voorbij, deel van de Zeeheldenbuurt geëvacueerd nadat brand weer opkwam

Donderdagavond brak rond 21:00 brand uit aan de Radarstraat in Capelle. De brand begon bij deelscooterbedrijf Felyx. De brand is uren later nog niet geblust en rookontwikkeling nam, nadat de brand onder controle leek, toe. Bewoners van de Van Speykstraat en delen van de Van Kinsbergenstraat in de Zeeheldenbuurt zijn geëvacueerd en worden opgevangen in sportcomplex Aquapelle.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 18 november 2021

Grote brand in Radarstraat: twee panden ingestort

Donderdagavond is een grote brand uitgebroken aan de Radarstraat in Capelle aan den IJssel. Het vuur brak rond omstreeks 21:00 uur uit in een opslagruimte van Felyx, een aanbieder van deelscooters. De brand zou vermoedelijk zijn ontstaan in een accukast. Burgemeester Oskam wil een onderzoek naar mogelijke misstanden bij het bedrijf.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 18 november 2021

Arwin van Buuren lijsttrekker voor de SGP in Capelle

De SGP in Capelle aan den IJssel heeft Arwin van Buuren, de huidige fractievoorzitter, gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Pieter Weijers en Henry Oudshoorn staan op plek 2 en 3.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 18 november 2021

Busjes van pakketvervoerder overspoelen bedrijventerrein

Ondernemers van de Molenbaan en de Essebaan beklagen zich over het de komst van het recent gevestigde koeriersbedrijf Red je Pakketje. Het koeriersbedrijf overspoelt met tientallen bestelbusjes de parkeergelegenheid rondom de Molenbaan. Parkeren voor bezoekers van de sportschool is inmiddels een sport op zich geworden, zij kunnen hun auto nauwelijks kwijt.