Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 15 april 2020

Planten krijgen nieuw thuis in Zevenhuizen

Een kweker uit Bleiswijk heeft in Zevenhuizen planten uit eigen kwekerij gratis aangeboden en rondgebracht. In kartonnen dozen biedt kwekerij Bunnik Plants de Zevenhuizenaren de plantjes aan.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 15 april 2020

Koningsdag wordt Woningsdag

Het zal niemand verbazen dat de viering van Koningsdag dit jaar een heel andere vorm en karakter gaat krijgen. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) heeft een alternatief programma gepresenteerd om in deze tijd van social distancing op maandag 27 april toch Koningsdag te kunnen vieren. Dat gebeurt met o.a. een 'digitale kleedjesmarkt' en een 'thuistoost'. De KBOV heeft de afgelopen weken een brainstormsessie gehouden en een alternatief programma onder de naam 'Woningsdag' samengesteld.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 14 maart 2020

Noodverordening Zuidplas: niet meer dan honderd personen bij elkaar op één plek

In alle gemeenten van de regio Hollands Midden - waaronder Zuidplas - geldt dat er nergens op één locatie meer dan honderd personen tegelijk aanwezig mogen zijn. Dit geldt voor alle locaties behalve scholen en stations. Het een en ander is vastgelegd in een noodverordening die is vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 5 maart 2020

KWF SamenLoop voor Hoop

Samenloop voor Hoop is een evenement voor iedereen uit Zuidplas en omstreken, die zich betrokken voelt bij mensen die leven met kanker en zich wil inzetten voor de strijd tegen kanker.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 17 februari 2020

Activiteiten en evenementen 10 jaar Zuidplas nu echt van start

Dit jaar wordt samen met vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties én cultuurorganisaties het 10 jarig jubileum van de gemeente Zuidplas gevierd. Er is door alle organisaties de afgelopen periode hard gewerkt aan een gevarieerd programma, zodat de evenementen tot aan de zomer nu echt van start gaan.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 9 februari 2020

Gemeenteraad Krimpen werkt aan verbondenheid

Afgelopen vrijdagavond 7 en zaterdag 8 februari heeft de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel een werksessie 'In Verbondenheid verschil maken' gehad. Het doel was om de onderlinge samenwerking te verbeteren.