Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

CAPSLOCKED-sessions verlengd tot 1 september

Cultuurpodium CAPSLOC heeft besloten de CAPSLOCKED-sessions te verlengen tot 1 september. Tot die tijd kunnen er geen grote evenementen plaatsvinden waarbij grote getale publiek toegankelijk is. Het podium wil graag artiesten supporten en tegelijk voor entertainment bij mensen thuis zorgen. Op dit moment gaat dat natuurlijk het beste online. Veel artiesten geven online huiskamer concerten of quarantaine sessies. Dat is mooi maar dat levert vaak geen directe inkomsten op voor de artiest.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 26 mei 2020

Tijdelijk grotere terrassen in Capelle

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat verschillende horecazaken in de stad hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden. De terrassen mogen vanaf 1 juni maximaal twee keer zo groot zijn als voorheen en het aantal zitplaatsen mag niet meer zijn dan voor de corona-uitbraak. Ook moet er voldoende ruimte vrij blijven voor voetgangers en hulpverleners. De tijdelijke uitbreiding van de terrassen geldt vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 oktober dit jaar.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 26 mei 2020

Geen signalen voor acties Capelse handhavers

Er zijn geen signalen dat Capelse handhavers ook actie willen gaan voeren. Op verschillende plaatsen in Nederland voeren buitengewoon opsporingsambtenaren actie voor wapenstokken en pepperspray. Het toenemende geweld tegen boa's kan volgens hen niet langer. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 25 mei 2020

Marvin Dee Band doet mee aan 'Onlinefestival' via Livestream

Electro-Voice vondt het maar stil zonder live-optredens. Daarom organiseren ze een online festival. 5 dagen lang hosten zij bands en acts vanuit de hele wereld en de Capelse Marvin Dee Band is ook uitgenodigd om mee te doen! Op vrijdag 29 mei spelen ze 45 minuten LIVE op de Facebook Pagina van Electro-Voice vanuit De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Die pagina heeft maar liefst 216.000 volgers wereldwijd! 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 20 mei 2020

Capelse markt mag weer helemaal open

De Capelse weekmarkt mag weer helemaal open. Alle vertrouwde kramen met levensmiddelen, bloemen en non-food staan vanaf donderdag 28 mei onder de metrobaan en op het Stadsplein. Op de markt gelden duidelijke regels voor bezoekers en marktkooplieden. Er is één looprichting, mensen moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden en de kramen staan verder uit elkaar.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 16 mei 2020

Geen coronapatienten op intensive care in het IJsselland

In het IJsselland ziekenhuis liggen volgens Albert van Wijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis, geen patiënten meer op de Intensive Care. Er komen dagelijks wel mensen binnen met verdenking op corona. Gemiddeld heeft tussen de 20 tot 25 procent van de mensen met een verdenking een coronabesmetting.