Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 9 november 2021

Politie start onderzoek naar autobrand

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van een autobrand vannacht in de Karekietstraat. Rond drie uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd door omwonenden dat zij wakker waren geworden van een claxon en vervolgens een auto in de brand zagen staan. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 8 november 2021

Nieuw kindercollege geinstalleerd

Tijdens de raadsvergadering van maandag 8 november beëdigde burgemeester Peter Oskam het nieuwe Capelse kindercollege. Kinderburgemeester Melodie Dronkers kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Naomi Vermeulen.
 
De kersverse kinderburgemeester heeft grootse plannen voor Capelle. Melodie Dronkers: “Ons Kindercollege heeft heel veel zin in het komende jaar en we gaan er iets moois van maken. Wij hopen dat jullie vaak om onze hulp gaan vragen. Want wij zijn graag betrokken bij alle onderwerpen voor jeugd en kinderen in Capelle.”

GEPUBLICEERD OP:
maandag 8 november 2021

Meisje gewond na steekpartij op de Kerklaan

Een meisje is maandagmiddag gewond geraakt door een steekpartij, het gebeurde ter hoogte van het metrostation aan de Kerklaan. Politie en ambulancepersoneel kwamen in grote getale ter plaatse. Na het steekincident sloegen er twee jongens op de vlucht.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 8 november 2021

Jongens met steekvoorwerpen opgepakt

De politie heeft maandagmiddag twee minderjarige jongens aangehouden in Capelle aan den IJssel. Bij de jongens zijn meerdere voorwerpen aangetroffen die onder de wet wapens en munitie vallen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 8 november 2021

Rob Stolk wint Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2021

De zesde Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2021 is afgelopenvrijdag 5 november door wethouder Jan Verbeek uitgereikt aan Rob Stolk. De Nieuwerkerker ontving de prijs voor zijn hele oeuvre als kunstenaar, schrijver en cultuurmaker. Naast de prijs – een ontwerp van Piet Kouwenhoven -  ontving hij een geldbedrag van 850 euro eneen oorkonde. De twee andere genomineerden, Stichting Steenovens Klein Hitland en Peter Lems ontvingen eveneens een oorkonde voor hun nominatie.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 8 november 2021

Rotterdamse Popweek liet muziekscene, ondanks coronamaatregelen, weer ouderwets schitteren!

Dat de Rotterdamse popscene bruisend, creatief en veelzijdig is, zelfs met de nog geldende maatregelen, werd tijdens de Rotterdamse Popweek opnieuw bevestigd. Tien dagen lang, van 29 oktober t/m 7 november werden alle popevenementen in de stad onder het vergrootglas gelegd. Tijdens de enige week die tien dagen duurt, hebben ruim 585 acts opgetreden verspreid over 177 events op 96 locaties! Naar schatting hebben ruim 30.000 bezoekers één of meerdere optredens bezocht. Daar mogen we zeker trots op zijn!

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 6 november 2021

Comenius College opent maandag weer na vondst asbest

Maandag 8 november zet het Comenius Lyceum aan de Lijstersingel aan den IJssel weer veilig zijn deuren open voor leerlingen en medewerkers. Donderdag ging de school preventief om 11 uur dicht, zodat nader onderzoek naar de verspreiding van asbest goed kon plaatsvinden. Er was donderdagmorgen asbest aangetroffen in een afgesloten technische ruimte. Het nader onderzoek heeft donderdagmiddag en vrijdagmorgen plaatsgevonden. Het wijst uit dat er geen sporen van asbest in de rest van het gebouw zijn aangetroffen. Volgens de deskundigen hebben leerlingen en medewerkers dus geen risico’s gelopen.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 6 november 2021

Auto verwoest door brandstichting

Op de vrachtwagenparkeerplaats achter de Burgemeester Schalijlaan is vrijdagavond rond half twaalf een auto door brandstichting verwoest. Een vrachtwagenchauffeur die daar parkeerde zag eerste twee jongens op een scooter naast de auto staan. Toen hij er weer naar keek waren de jongens weg en stond de auto in brand.