Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Grootste daling ooit consumentenvertrouwen gedurende april

Zoals verwacht kon worden is het het consumentenvertrouwen in Nederland gedurende de maand april enorm gedaald. Het vertrouwen viel terug van -2 naar -22. Dit is de grootste terugval ooit zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Het vertrouwen van de consument heeft ondanks de uitbraak van het coronavirus echter nog geen nieuw dieptepunt bereikt. Dat staat nog altijd op -41 en dateert van maart 2013. Wel is de stand met -22 lager dan het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (-5).

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Festivalzomer valt definitief in het water

De persconferentie van onze premier gisterenavond was behalve voor de totale evenementenbranche een keiharde klap voor de festivals. De uitkomst betekent namelijk dat praktisch het hele festivalseizoen in het water valt. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 april 2020

Zuidplas eert oud-wethouder en ereburger Maarten Molenaar

De 3 jaar geleden overleden Nieuwerkerker Maarten Molenaar krijgt de eer die hem toekomst. Een nieuw aan te leggen straat vlakbij het park en Korenmolen Windlust in het ontwikkelingsgebied Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan denIJssel wordt vernoemd naar deze ereburger en oud-wethouder. De voorgestelde naam is Maarten Molenaarpark. Het college van burgemeester en wethouders heeft het advies van de Commissie Naamgeving overgenomen. De nabestaanden van Maarten Molenaar hebben goedkeuring gegeven aan het gebruik van de naam.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 21 april 2020

Lintjesregen 2020 ziet er heel anders uit

Het kabinet heeft op 23 maart jl. bekendgemaakt dat er tot 1 juni a.s. geen bijeenkomsten en evenementen kunnen plaatsvinden. In overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is besloten dat de geplande jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag toch doorgaat. Dit gebeurd dan wel op een aangepaste wijze als gevolg van de lockdown.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 21 april 2020

App om coronasymptomen te checken in heel het land beschikbaar

De app De Corona Check is vanaf dinsdag 21 april in heel het land te gebruiken. Via de app kunnen gebruikers hun symptomen doorgeven.De ingevulde gegevens worden beoordeeld door een algoritme. Indien het erop lijkt dat een gebruiker COVID-19 heeft dan neemt medisch personeel uit een van de zeven regiecentra in Nederland contact met de gebruiker op. Huisartsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen zijn betrokken bij dit initiatief. Vervolgens wordt een gebruiker geadviseerd om de huisarts te bellen.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 16 april 2020

Forse stijging aantal nieuwe WW-uitkeringen in maart

Het aantal mensen met een WW-uitkering is in de maand maart sterk gestegen meldt het UWV.  Bijna 38.000 mensen kregen die maand een nieuwe WW-uitkering. Dat is een stijging van 42% in vergelijking met de maand ervoor. In de eerste helft van maart was er nog geen stijging te zien maar vanaf het moment dat de beperkende maatregelen werden aangekondigd is een gigantische toename te zien.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 16 april 2020

Kabinet stelt 300 miljoen extra beschikbaar voor cultuursector

Het kabinet stelt 300 miljoen euro extra beschikbaar om de cultuursector te ondersteunen die hard is getroffen door het coronavirus. Het pakket moet instellingen die van vitaal belang zijn voor de sector door de coronacrisis loodsen. Dit heeft cultuurminister van Engelshoven laten weten. Het geld gaat in eerste instantie naar hogere subsidies voor belangrijke cultuurinstellingen. Ook krijgen instellingen en festivals die voor meerdere jaren worden betaald uit de rijkscultuurfondsen hulp. Uit die fondsen wordt onder andere architectuur, beeldende kunst, erfgoed, film, letteren, en podiumkunsten betaald.