Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 8 juli 2020

Jeugdvakantieweek Zuidplas staat weer voor de deur

De vakanties staan weer voor de deur dus is het weer tijd voor de jaarlijkse jeugdvakantieweek voor de Zuidplas jeugd. Vanwege de beperkingen als gevolg van het coronavirus ziet deze er dit jaar iets anders uit dan gebruikelijk.  

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 juli 2020

Burgemeester Zuidplas ontvangt 10 gedecoreerden op Land van Belofte

Vrijdagochtend heeft de gemeente Zuidplas de tien gedecoreerden ontvangen, die op 24 april een Koninklijke onderscheiding kregen. De bijeenkomst vond plaats op Landgoed Land van Belofte in Moerkapelle. Vanwege corona was het eerder niet mogelijk om de gedecoreerden gezamenlijk te ontvangen en de versierselen uit te reiken. Landelijk werd besloten om dit vandaag alsnog te doen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 juli 2020

Drijvende Containers in de Maas: Containerschip ramt Willemsbrug

In Rotterdam is deze middag een binnenvaartschip met containers tegen de Willemsbrug gevaren. Het schip, dat de naam MV Rhenus Duisburg draagt,  botste rond 12.45 uur tegen de brug en verloor daarbij meerdere containers. Het schip was vermoedelijk te hoog afgeladen, in combinatie met de hoge waterstanden op dat moment. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 juli 2020

Jaarlijkse Popronde uitgesteld naar volgend jaar

Het hing al een beetje in de lucht maar nu is het definitief. De jaarlijkse Popronde wordt uitgesteld. Het grootste rondreizende festival van Nederland verplaatst de traditionele najaarstour naar begin 2021 als gevolg van de coronamaatregelen.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 juni 2020

Beeldentuin Leefgoed de Olifant gaat weer open

Stichting Leefgoed de Olifant is blij dat de nieuwe coronamaatregelen het mogelijk maken om de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant per 1 juli weer vrij toegankelijk te maken voor publiek. Dat betekent dat mensen evenals bij de voorgaande edities onaangekondigd een bezoek kunnen brengen.