Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 3 juni 2020

Onderzoek naar Allsafe-pand

Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel hebben Strated Consulting geselecteerd om het ‘Allsafe-onderzoek’ uit te voeren. Het onderzoek start deze week en wordt naar verwachting in november afgerond.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 29 mei 2020

Capellenaren positief over stad

Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in hun wijk. Dat blijkt uit de bewonersenquête die elke twee jaar wordt gehouden. Na een steekproef onder de bevolking hebben 2888 inwoners de enquête ingevuld. Er is naar de mening van de inwoners gevraagd over onder andere leefbaarheid, veiligheid, dienstverlening, zorg en samenleving. Het algemeen oordeel over het leven in Capelle krijgt een 7,5.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

Grote brand 's Gravenweg Capelle

Rond 15:00 is brandweer, politie en ambulance uitgerukt voor een grote brand aan de 's Gravenweg in Capelle. Het betreft een pand met een rieten dak. Ook 'Rietenkapspecialisten' van brandweer Wassenaar zijn uitgerukt. Vrij direct is het sein 'grote brand' opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brand gaat zeker nog enkele uren duren. De Schenkelse Dreef is afgesloten.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

Cookhouse en Hidden Giants in Zwaardvis 6 juni

Zaterdag 6 juni zijn tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle interviews te horen met de Haagse indiepopband Cookhouse en het indiepopduo Hidden Giants, afkomstig uit het hoge noorden van ons land.

Cookhouse
Van kinds af aan speelt muziek al een grote rol in het leven van Ronald en Jeroen Hendriksen van Cookhouse.De verschillende genres worden er vanaf dag één bij de broers ingegoten en dat zorgt voor een breed scala aan diverse invloeden. In 2016 verruilen ze hun Goudse zolderkamertje voor een nieuwe muzikale thuishaven in Den Haag en al snel daarna wordt de band ‘Cookhouse’ gevormd. Hun debuutsingle In Another Life' wordt opgepikt door de radio en binnen no-time behalen ze meer dan 700.000 streams.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

CAPSLOCKED-sessions verlengd tot 1 september

Cultuurpodium CAPSLOC heeft besloten de CAPSLOCKED-sessions te verlengen tot 1 september. Tot die tijd kunnen er geen grote evenementen plaatsvinden waarbij grote getale publiek toegankelijk is. Het podium wil graag artiesten supporten en tegelijk voor entertainment bij mensen thuis zorgen. Op dit moment gaat dat natuurlijk het beste online. Veel artiesten geven online huiskamer concerten of quarantaine sessies. Dat is mooi maar dat levert vaak geen directe inkomsten op voor de artiest.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 26 mei 2020

Tijdelijk grotere terrassen in Capelle

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat verschillende horecazaken in de stad hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden. De terrassen mogen vanaf 1 juni maximaal twee keer zo groot zijn als voorheen en het aantal zitplaatsen mag niet meer zijn dan voor de corona-uitbraak. Ook moet er voldoende ruimte vrij blijven voor voetgangers en hulpverleners. De tijdelijke uitbreiding van de terrassen geldt vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 oktober dit jaar.