Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 4 mei 2020

Kai van Essen winnaar gedichtenwedstrijd 75 Jaar Vrijheid

Evenals voorgaande jaren werd ook dit jaar aandacht gevraagdbij de basisscholen en het voortgezet onderwijs in Capelle aan den IJssel voor de jaarlijkse gedichtenwedstrijd begeleid door de Nationale Stichting 4-5 mei. Dit jaar, 2020, zou het vieren van ‘75 jaar Vrijheid’ een extra accent krijgen. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 3 mei 2020

Politie beëindigt illegale pokeravond in het Rivium

De politie viel zondag 3 mei even na middernacht een pand op het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel binnen, na vermoedens van illegale gokpraktijken. Het kaartspel van een groep personen werd hiermee verstoord.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 29 april 2020

Gewaardeerde collega Nico Zantman overleden

Met leedwezen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze gewaardeerde collega Nico Zantman. We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, naaste familieleden en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies. Nico is 66 jaar geworden. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 28 april 2020

Vijf speelplekken toch weer open

Vanwege de landelijke versoepeling van de coronamaatregelen voor kinderen en jongeren tot achttien jaar, heropenen morgen vijf speel- en sportlocaties in de stad.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 28 april 2020

Capelse singer-songwriter Marvin Dee in Zwaardvis 9 Mei

Zaterdag 9 Mei is de Capelse singer-songwriter Marvin Dee te gast tijdens de uitzending van Zwaardvis. Uiteraard heeft deze muzikant ook te leiden onder de maatregelen rond COVID-19 die hem ervan weerhoud op welk podium dan ook op te treden tot tenminste 1 september a.s.  

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 28 april 2020

The Sign Of Leo en Mankes in Zwaardvis 2 Mei

Het moge duidelijk zijn dat de muzieksector zich in zwaar weer begeeft door de coronamaatregelen die verbiedt dat er tot tenminste 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden. Toch zit de sector niet stil. Dat merken we dagelijks. In de thuisomgeving ontstaan heel wat nieuwe initiatieven die niet onopgemerkt blijven. Er worden nieuwe nummers geschreven, livestreams opgestart of zelfs complete online festivals georganiseerd.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 27 april 2020

Stichting Capelse Festiviteiten: "We maken ons nu al zorgen over de sinterklaasintocht"

Het had het grootste Capelse feest voor jong & oud in het Centrum van Capelle moeten worden; Koningsdag 2020 op het Stadsplein. Iedereen zit thuis en kan genieten van het zonnetje in de achtertuin of vanaf het balkon. Maar voor de vrijwilligers van Stichting Capelse Festiviteiten was dit een enorme domper. Al sinds december vorig jaar werden de voorbereidingen getroffen voor wat een prachtige dag had moeten zijn.