Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 18 maart 2020

Noodmaatregel zzp'ers

Het kabinet presenteerde dinsdagavond een noodpakket voor ondernemers die getroffen zijn door de economische gevolgen van het coronavirus. Er wordt voor de komende drie maanden 10 tot 20 miljard euro uitgetrokken om bedrijven en zelfstandigen overeind te houden.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 18 maart 2020

Stichting VEDJ organiseert D-Day-excursie naar de Normandische invasiestranden

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat de gemeenten Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle werden bevrijd. De Nieuwerkerkse stichting VEDJ wil dit niet zomaar voorbij laten gaan. Het plan is opgevat om met jongeren en ouderen naar de invasiestranden van Normandië te reizen om te kijken waar onze bevrijders aan land zijn gekomen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 18 maart 2020

Zwaardvis in het teken van tributebands 21 maart

Zaterdag 21 maart zou de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle en Omroep Zuidplas in het teken hebben gestaan van het nieuwe popfestival ODE dat die dag in Rotterdam Ahoy zou plaatsvinden. Door de maatregelen rond het coronavirus is dit evenement tot nader order uitgesteld. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 17 maart 2020

Minder treinen in spits op Capelle Schollevaar

De Nederlandse Spoorwegen heeft besloten vanaf zaterdag 21 maart landelijk drastisch minder treinen in te zetten. Hierdoor vervallen de meeste intercity's, stoptreinen rijden nog wel. De NS neemt de maatregel in verband met de uitbraak van het coronavirus.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 17 maart 2020

#klapcoronadewerelduit: applaus voor zorgverleners

Dinsdagavond om 20:00 uur drie minuten applaudisseren voor mensen met vitale beroepen, dat is de landelijke oproep van Legustha Andriessen uit Bergambacht, Imke Emons uit Horst en Esther Dekkers- van Schijndel uit Valkenswaard.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 17 maart 2020

Ed Struijlaart op 18 maart in Hitland Magazine.

Woensdag 18 maart is tussen 14.00 - 16.00 uur een live telefonisch interview met singer /songwriter Ed Struijlaart.  Zijn Gitaarmannen tour in de Nederlandse theaters is achter de rug en vorige maand kwam zijn nieuwe single uit getiteld Next to me!