Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 6 juni 2022

Rotterdam Bluegrass Festival in Zwaardvis 25 juni

Rotterdam heeft een traditie hoog te houden als het gaat om bijzondere festivals. Eén daarvan is het Rotterdam Bluegrass Festival dat dit jaar van 24- t/m 26 juni op de festivalagenda prijkt. Het programma Zwaardvis heeft traditioneel aandacht voor dit evenement d.m.v. een interview met de organisatie. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 6 juni 2022

Zwaardvis in teken Pinkpop 18 juni

Zaterdag 18 juni staat de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis geheel in het teken van het oudste festival van Europa. Zwaardvis heeft een traditie hoog te houden als het gaat om Pinkpop want ieder jaar proberen de makers er weer iets bijzonders van te maken. Zo ook dit jaar want niemand minder dan Kink-DJ Lars Wijnhoven gaat deze editie presenteren bij Radio Capelle. Lars is ooit begonnen bij het programma dus weet hoe je een festivalprogramma bijzonder kan maken.   

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 juni 2022

Bovenbouw Comenius Lyceum Capelle start met tweetalig onderwijs havo

Een nieuwe stap voor het Comenius Lyceum in Capelle en haar leerlingen. Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen havoleerlingen ook in de bovenbouw tweetalig onderwijs volgen. Het zogeheten tto-havo wordt al sinds het schooljaar 2019-2020 gegeven aan de onderbouw en al twaalf jaar aan het vwo. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 juni 2022

Capelle krijgt meer dan vierhonderd extra laadpunten voor elektrische auto’s

Capelle krijgt er tot 2025 zo’n 410 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s bij. De gemeente gaat 205 laadpalen plaatsen, elke paal krijgt 2 laadpunten. Capelle ziet dat er steeds meer Capellenaren zijn die hybride of volledig elektrisch gaan rijden. “Ik ben blij en trots dat steeds meer Capellenaren de stap zetten om een elektrische auto te rijden”, zegt wethouder Nico van Veen.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 26 mei 2022

Vooruitblik Festivals Lansingerland Live en Schippop in Zwaardvis

Het programma Zwaardvis blikt wekelijks vooruit naar de festivals die deze zomer weer volop plaatsvinden. Dat doen de programmamakers al tientallen jaren. Zaterdag 4 juni is het de beurt aan de organisaties van de evenementen Lansingerland Live in de gelijknamige fusiegemeente en Schippop in Schipluiden.