Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 6 oktober 2020

Bijna 14.000 mensen op de bon op Capelseweg

De flitspalen op de Capelseweg hebben de afgelopen vier maanden maar liefst 13.862 bekeuringen bij elkaar gefotografeerd. De flitspaal richting de A20 zorgde voor 6.982 bekeuringen, de flitser richting Capelle leverde 6.880 boetes op. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 6 oktober 2020

Wethouder Harriët Westerdijk reikt eerste kinderboekje Robin en Scrappie in Duurzaam Capelle uit

Wethouder Harriët Westerdijk reikte gisteren, op de eerste dag van de Week van de Duurzaamheid, het eerste exemplaar uit van het kinderboekje ‘Robin en Scrappie in Duurzaam Capelle’. Kinderen leren hiermee met leuke weetjes duurzame gewoontes te ontwikkelen. Enkele kinderen van groep 7 van Openbare Basisschool De Catamaran ontvingen uit handen van de wethouder een exemplaar. Alle kinderen van de groepen 6 en 7 van de Capelse basisscholen ontvangen het boekje deze week.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 4 oktober 2020

Brand Meidoornveld: gangen vol rook

De gangen in ouderenflat Schinckelhove aan het Meidoornveld in Capelle aan den IJssel hebben  op meerdere verdiepingen vol met rook gestaan. De brandweer rukte zondagavond uit omdat in een keuken op de derde verdieping brand was uitgebroken.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 2 oktober 2020

Capelse buurtbus rijdt weer vanaf 5 oktober

De Capelse buurtbuslijnen 606 en 607 rijden vanaf maandag 5 oktober weer hun gebruikelijke routes. De buurtbussen reden de afgelopen weken niet, omdat de RET naar aanleiding van een TNO-onderzoek wilde toetsen of de busjes voldoende zijn uitgerust om verantwoord te rijden in tijden van corona. Inmiddels is duidelijk dat de kuchschermen goed werken en er verantwoord gebruik kan worden gemaakt van de buurtbussen in Capelle.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 2 oktober 2020

Speciale editie: Puur Vinyl Pink

Iedere vrijdag legt de huis-dj van Huis van de Wijk Middelwatering van 14.00 tot 16.00 uur de leukste platen op de draaitafel. Op vrijdag 9 oktober aanstaande is er - ter gelegenheid van Coming Out Day- een speciale 'pink editie'. Op Coming-Outdag wordt de seksuele-en genderdiversiteit gevierd. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 2 oktober 2020

Renovatie Purmerhoek afgerond

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAFlats rondden op donderdag 1 oktober, na anderhalf jaar, de renovatie van wooncomplex de Purmerhoek in Capelle af. De buitenschil van het gebouw en alle 504 woningen zijn geïsoleerd en verduurzaamd. Ook aan de binnenzijde is gewerkt aan verbetering van het wooncomfort. Zo is in alle woningen het toilet vervangen en werden in een aantal gevallen een nieuwe keuken en badkamer geïnstalleerd.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 2 oktober 2020

Week tegen eenzaamheid: eerste bijeenkomst

Maandagmiddag 28 september vond in het kader van de week tegen eenzaamheid tijdens een high tea de eerste bijeenkomst plaats. Ouderen uit diverse wijken in Capelle kwamen bij elkaar en spraken onder leiding van ouderencoach Esther Schouten en buurtcoach Jacqueline van Gent over COVID-19 en wat de coronacrisis met hen doet.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 2 oktober 2020

Week Tegen Eenzaamheid van start

Wethouder Marc Wilson heeft donderdag 1 oktober de Week Tegen Eenzaamheid geopend. Het was de bedoeling dat de leden van de Alliantie ‘Samen Tegen Eenzaamheid’ bij elkaar kwamen bij de Jeu de Boules-afdeling van KCC voor een feestelijke start. Helaas kon dat door de nieuwe coronamaatregelen niet doorgaan. De Alliantie bestaat uit 30 Capelse organisaties die samenwerken om eenzaamheid tegen te gaan.