Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 31 juli 2020

Dragen mondkapje niet verplicht binnen de Zuidplas

Er komt voorlopig geen verplichting tot het dragen van mondkapjes in drukke gebieden binnen de Zuidplas, dat laat een medewerker van de gemeente Zuidplas desgevraagd weten aan JBN Nieuws. Waar de mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam wel wordt ingevoerd gaat men ook in buurgemeente Capelle aan den IJssel niet mee met deze aanvulling die zouden moeten bijdragen tot het beperken van de verspreiding van het Covid-19 virus.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 24 juli 2020

Buitenspelactiviteiten Jongerencentrum 't Blok

In deze tijden van corona kunnen veel kinderen niet op vakantie en daarom organiseren ze bij Jongerenwerk Welzijn Zuidplas een leuke middag voor de jongste jeugd. Woensdagmiddag 12 augustus van 13.0016.00 uur organiseert Welzijn Zuidplas een middag vol met spelletjes voor kinderen van 10 tot 16 jaar bij Jongerencentrum t Blok aan het IJsermanpad 1 in Nieuwerkerk a/d IJssel.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 juli 2020

Gouds Poppodium So What organiseert concerten voor beperkt publiek

Het podium So What in Gouda, het kernpoppodium en sociëteit voor jong en oud uit Gouda en wijde omgeving, organiseert tijdens de 1,5 meter samenleving concerten die toegankelijk zijn voor een beperkt publiek.  Op vrijdagen zijn er leuke concerten te zien, maar in een intieme sfeer. Er is plek voor 26 bezoekers per concert rekening houdend met de 1,5 meter. De zaterdagen zijn geopend als café inclusief mooi terras op eigen terrein.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 juli 2020

Tweede van vijf 'Rotte Kijkers' langs de Rotte geplaatst

Dit jaar is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Een historisch moment waar de stad Rotterdam op is ontstaan. Om dit te vieren werd een uitgebreid programma opgesteld met diverse activiteiten en evenementen. De evenementen die onderdeel vormen van dit programma zijn tot nader order geannuleerd, maar de realisatie van een vijftal houten kunstwerken die tevens een uitkijkpunt over de Rotte en de omgeving bieden is inmiddels gestart in Bleiswijk.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 15 juli 2020

Aanpassing activiteiten 10 jaar Zuidplas

In de afgelopen periode is, vanwege de coronacrisis, samen met de organisatoren van de activiteiten en evenementen in het kader van tien jaar Zuidplas gewerkt aan een nieuwe kalender. Kijkend naar de geldende regels gaan activiteiten en evenementen op aangepaste wijze door in 2020, of worden verplaatst naar volgend jaar.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 15 juli 2020

Geen Baroeg Open Air dit jaar

De overheidsmaatregelen rondom Covid-19 hebben de organisatie van het jaarlijkse Rotterdamse festival Baroeg Open Air met pijn in het hart doen besluiten om de geplande 13e editie op zaterdag 12 september a.s. niet door te laten gaan en te verplaatsen naar zaterdag 11 september 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 13 juli 2020

Poppodia en theaters dreigen eind dit jaar om te vallen

Bekende Nederlandse poppodia als o.a. Melkweg, 013, Paard en Paradiso vallen eind dit jaar om als het kabinet niet snel met een beter steunpakket komt. Ondanks de versoepeling van de coronabeperkingen sinds 1 juli is het voor poppodia en theaters niet rendabel om weer concerten en voorstellingen te programmeren. Hoewel men in de branche positief en creatief probeert te zijn blijft men aanhikken tegen de 1,5 meter maatregel waardoor het grootste gedeelte van de zalen niet gebruikt kan worden.  Een groot deel van de Nederlandse poppodia is niet gebouwd op een 1,5 meter samenleving. Zonder een steunpakket van KLM-achtige proporties wordt het dit najaar een slagveld in de cultuursector.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 13 juli 2020

Left Of The Dial festival Rotterdam gaat door ondanks social distancing

Het jaarlijkse showcasefestival Left of the Dial, dat op 16 en 17 oktober in Rotterdam plaatsvindt, gaat ook door als er tegen die tijd vanwege het coronavirus nog 1,5 meter afstand gehouden moet worden. De organisatie van het festival werkt daarom aan twee versies van Left of the Dial. Een met 1,5 meter afstand en een zonder. Het festival heeft de kaartverkoop tijdelijk gestopt. Als de regels verder versoepelen dan wordt de verkoop opnieuw begonnen. Het is bijzonder dat er ondanks de uitbraak van het coronavirus toch nog een festival georganiseerd wordt. Met zelfs internationale namen.