Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 28 april 2021

Herdenken en Vieren in Zuidplas

Op 4 mei is het Dodenherdenking. Het jaarthema is ‘Na 75 jaar Vrijheid’. Door corona vindt ook dit jaar geen herdenkingsceremonie in de dorpen plaats. De gemeente Zuidplas verzorgt in plaats daarvan een online herdenking. Zo kan er toch uitgebreid worden stilgestaan bij Dodenherdenking. Kijk op 4 mei vanuit huis om 19:15 uur naar Dodenherdenking in Zuidplas. Dit wordt uitgezonden via zuidplas.nl/dodenherdenking en de sociale kanalen van Gemeente Zuidplas.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 maart 2021

Popronde komt met Tiendaagse

Als grootste reizende festival van Nederland zag de Popronde haar voorjaarstour in het water vallen. Om het seizoen toch nog af te sluiten wordt er als alternatief van 23 april t/m 2 mei een Tiendaagse georganiseerd. Hiermee worden de talenten van 2020 nog één keer in de spotlights gezet. Op zaterdag 1 mei vindt de Popronde plaats in Rotterdam.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 10 maart 2021

Nieuwe subsidieovereenkomst KernKracht en Zuidplas

Stichting KernKracht en de gemeente Zuidplas werken ook de komende twee jaren weer samen aan het verbeteren van de psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Directeur-bestuurder Van Buren en wethouder De Haas ondertekenden woensdag 10 maart een nieuwe subsidieovereenkomst. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 8 maart 2021

Kijken, kiezen en kopen bij Wereldwinkel Nieuwerkerk a/d IJssel

De Paasdagen zijn in aantocht en via de etalage kunnen klanten van de Wereldwinkel Nieuwerkerk hun artikelen blijven kopen. Helaas kan de Wereldwinkel haar klanten nog niet in de winkel ontvangen. In de mooie Paasetalage zijn de artikelen voorzien van prijs en nummer. Pasen valt dit jaar op 4- en 5 april.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 4 maart 2021

Gemeente Zuidplas aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

De Gemeente Zuidplas is sinds 1 maart 2021 aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Dit heeft als doel de veiligheid in de gemeente te vergroten. Dit is niet alleen een taak van politie en justitie maar ook inwoners en gemeente hebben een rol in de bestrijding van misdaad.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Gemeente Zuidplas presenteert ontwerp omgevingsvisie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de ontwerp omgevingsvisie vrijgegeven voor ter inzagelegging. Vanaf 4 maart t/m 8 april kunnen zienswijzen op de ontwerp omgevingsvisie ingediend worden. Op 11 maart aanstaande organiseert de gemeente een digitale bijeenkomst waarin zij de ontwerp omgevingsvisie presenteert.