Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Heldendaad in Moordrecht gehonoreerd met onderscheiding

Henno Kleiman en Jerry Nagelhout zijn donderdag 21 januari door burgemeester Han Weber officieel onderscheiden met een loffelijk getuigschrift en bijbehorende bronzen medaille van Stichting Carnegie Heldenfonds. Reden voor de onderscheiding is hun reddingsactie, exact een jaar geleden. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Ambassadeurs Zuidplas Aardgasvrij de straat op

In de gemeente Zuidplas gaan binnenkort de Ambassadeurs Aardgasvrij de straat op. Een comfortabel huis is een goed geïsoleerd huis dat niet tochtig of vochtig is. Maar hoe weet je nu of jouw huis goed geïsoleerd is? In december volgden een aantal ambassadeurs van Zuidplas Aardgasvrij de cursus Warmtefoto’s maken met een Infrarood camera. Deze maand zijn zij op straat te vinden om vast te oefenen. Gedurende de maanden februari en maart scannen ze de huizen van de mensen die graag willen weten of hun huis al dan niet ‘energie lekt'.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 januari 2021

Gemeente Zuidplas en Thunnissen onderzoeken transformatie lintzonegebied Zevenhuizen-Zuid

Op 12 januari 2021 is het college van B&W van Gemeente Zuidplas akkoord gegaan met inhoud van de anterieure overeenkomst met bouwontwikkelaar Thunnissen. Met dit voorlopig akkoord wordt de bouw van 17 flexibele woningen nader onderzocht. Het initiatief kan nu nader worden onderzocht en uitgewerkt. Van deze woningen heeft een aantal een levensloopbestendig karakter én is flexibel indeelbaar. Deze woningen worden zo mogelijk gebouwd in de hoek van de Knibbelweg en Noordelijke Dwarsweg, in het plangebied Zevenhuizen-Zuid.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 14 januari 2021

De Ukelele zorgt voor verbinding bij De Gitaaracademie

Ook De Gitaaracademie moest online verder. Als gevolg hiervan heeft oprichtster Nathasja van Rosse een set interactieve lessen, lezingen en meer via online Zoom-Sessies opgezet met haar team. Zo kunnen we elkaar muzikaal blijven ontmoeten op een positieve manier en verbonden blijven. Iedereen kan meedoen met de 'Introductie Workshop Ukelele' op 26 januari om 20.30 uur onder het motto; we gaan samen in de snaren. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 12 januari 2021

Sneller hulp in gemeente Zuidplas bij beginnende schulden

De gemeente Zuidplas gaat haar inwoners sneller hulp bieden bij beginnende schulden. Het duurt momenteel vaak jaren voordat mensen met schulden de stap naar hulp durven te zetten. Een eerste betalingsachterstand kan daardoor snel groeien naar een forse schuld. Door vroeg hulp aan te bieden kunnen de gemeente en de inwoner samen zorgen dat dit niet gebeurt. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 11 januari 2021

Rotterdamse popmuzikanten in 2020 opnieuw succesvol met crowdfunding!

Het gaat al jaren goed met het cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek. Ook in 2020 zijn de Rotterdamse popmuzikanten weer succesvol geweest als cultureel ondernemer. Er is met crowdfundingscampagnes een bedrag van € 56.784 binnengehaald! Alle projecten hebben het streefbedrag ruimschoots gehaald en het project gerealiseerd.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 23 december 2020

Verbod op carbidschieten in de gemeente Zuidplas

Carbidschieten is verboden in de gehele gemeente Zuidplas. Dit is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Zo wordt voorkomen dat door carbidschieten en door ondeskundig gebruik gevaarlijke situaties ontstaan en de druk op de zorg toeneemt. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 21 december 2020

Wereldwinkel Nieuwerkerk helpt mensen in derde wereld

Ook de wereldwinkel in Nieuwerkerk a/d IJssel moest helaas haar deuren sluiten door de aangescherpte maatregelen van de overheid rond Corona. Maar gelukkig is het wel mogelijk voor de klanten om bij de wereldwinkel kerstpakketten te bestellen. Deze worden na afspraak bij de klant thuis bezorgd.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 21 december 2020

TenneT, Liander en Stedin breiden elektriciteitsnet Zuidplaspolder uit

Netbeheerders TenneT, Stedin en Liander breiden samen het elektriciteitsnet in de Zuid-Hollandse Zuidplaspolder uit. De afgelopen jaren is de elektriciteitsvraag in dit gebied fors gegroeid. Hierdoor raakt het elektriciteitsnet langzaamaan vol. Om de huidige krapte op het elektriciteitsnet in deze regio op te lossen en om tegemoet te komen aan de groeiende elektriciteitsvraag bouwen de netbeheerders een nieuw hoogspanningsstation langs de A12 - N219 bij Zevenhuizen in de gemeente Zuidplas. Tegen het eind van 2024 moet het station klaar zijn.