Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 10 december 2020

Zuid-Hollands aanbod van cultuur en erfgoed aantrekkelijk voor jong en oud

Jeugdtheaterhuis, Stichting Educatieve Orkest Projecten, Kunstgebouw, Popunie en Erfgoedhuis Zuid-Holland zetten de komende jaren samen met de provincie Zuid-Holland hun enthousiaste, innovatieve en soms baanbrekende werk binnen de cultuursector voort. Gedeputeerden Willy de Zoete en Floor Vermeulen hebben hierover op 8 december 2020 afspraken gemaakt met de 5 organisaties.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 8 december 2020

CD Flying Eagle concert digitaal overhandigd aan burgemeester Zuidplas

Maandag 7 december jl. heeft Eelco Slingerland de CD Flying Eagle Concert, met o.a. 'Vier seizoenen in Zuidplas', digitaal overhandigd aan burgemeester Han Weber. Ook wethouder Jan Verbeek en musicus en pianist André van Vliet waren daarbij aanwezig. Deze CD is in het kader van 10 jaar Zuidplas opgenomen in de dorpskerk van de deelgemeente Moordrecht.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 8 december 2020

Onderzoek naar circulair ambachtscentrum Zuidplas

In de gemeente Zuidplas is een nieuw gezamenlijk initiatief gestart om afval te voorkomen en hergebruik te stimuleren. Dit initiatief is een samenwerking van verschillende partijen om te komen tot een circulair ambachtscentrum. Dit is een plek waar producthergebruik hoog in het vaandel staat.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 1 december 2020

Tentoonstelling 'Stil leven' in de Kunsthal

Begin 2020 vallen steden over de hele wereld stil. Het coronavirus dwingt mensen in lockdown. Kunsthal Rotterdam opent in de laatste maand van dit uitzonderlijke jaar een tentoonstelling met twaalf foto’s die de impact van de coronapandemie laat zien. In opdracht van Stichting Droom en Daad brengen zes talentvolle, jonge Rotterdamse fotografen in beeld hoe het nieuwe virus ons dagelijks leven drastisch beïnvloedt. Khalid Amakran, Loes van Duijvendijk, Willem de Kam, Geisje van der Linden, Marwan Magroun en Naomi Modde belichten ieder vanuit hun eigen perspectief een andere kant van een stad die tot stilstand leek gekomen. Hoewel gemaakt in de stad Rotterdam zijn de fotoseries illustratief voor hoe het eraan toe ging in tal van steden wereldwijd.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 1 december 2020

Expositie 'Wat een jaar' in De Tuyter

Het jaar 2020 bood de Vereniging Krimpener Kunstwaard online en op facebook een podium aan kunsten kunstenaars met een groepsexpositie ‘Wat een jaar’ in de vorm van een fotogalerij. Ruim 40 kunstenaars uit de vereniging maar ook van buiten de vereniging stuurden een foto van een werk gemaakt in 2020 voor deze galerij.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 21 november 2020

Sinterklaas is Zuidplas niet vergeten

Sinterklaas is Zuidplas niet vergeten en is zaterdag 21 november aangekomen op een geheime plek. Helaas was er een journalist die hem hier heeft gevonden en of dat een probleem geeft? Dat moet blijken uit de film die gemaakt is en hier onder staat.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 18 november 2020

Theaterbakkerheij Gouda weer open

De persconferentie van het kabinet heeft gisteren positief nieuws gebracht voor de theaters en musea. Zij mogen namelijk hun deuren weer openen voor beperkt aantal publiek (30 personen). Dat betekent dat ook de Theaterbakkerheij in Gouda weer met een aangepaste programmering kan gaan draaien.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 18 november 2020

Bijzonder boek voor basisscholen Zuidplas

Degemeente Zuidplas heeft alle basisscholen in de gemeente het boek ‘Pip’ toegestuurd. Het is een voorleesboek over opgroeien met ouders met psychiatrische problematiek. Aanleiding om het naar alle basisscholen te sturen is de week tegen kindermishandeling die deze gehele week duurt (16 tot en met 22 november 2020).