Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 21 mei 2021

Praktische verkeersexamens ook voor 8e groepers

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas (VVN) organiseerde in de week van 17 mei de praktische verkeersexamens. Bijna 750 basisscholieren uit groepen 7 en 8 zullen laten zien, dat ze niet alleen de verkeersregels kennen, maar deze ook correct weten toe te passen. Leerlingen uit groep 8 doen dit jaar ook examen. Toen zij vorig jaar in groep 7 zaten konden zij geen examen door de maatregelen rondom het coronavirus. Dit jaar krijgen zij alsnog de kans om het verkeersdiploma te halen.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 11 mei 2021

Expositie in Zuidplas: WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

In Zuidplas is er een expositie, geinitieerd door Open Mind, waarbij je kunt wandelen langs de expositie WIJ, die huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht brengt en terug wil dringen. Van 10 mei tot en met 1 juni 2021 is deze tentoonstelling te zien in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Zevenhuizen. Iedereen kan de expositie gratis bekijken.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 4 mei 2021

Subsidie Klimaatadaptatie Zuidplas

Per 1 mei 2021 kunnen inwoners van Zuidplas een subsidie Klimaatadaptatie aanvragen voor de aanleg van groene of blauwe (wateropvang op dak) daken en het ontstenen en vergroenen van de tuin. De kans op overlast en schade door hevige neerslag, droogte, hitte en/of overstromingen neemt steeds meer toe. De noodzaak om de leefomgeving aan te passen aan het veranderende klimaat wordt daardoor steeds dringender. Met deze subsidie wil Zuidplas haar inwoners stimuleren om zich voor te bereiden op de komende klimaatveranderingen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 28 april 2021

Bijzondere voorleesboom bij Kindercentrum Het Gruttonest

In de hal bij Kindercentrum Het Grottonest in Moordrecht stond ineens een bijzondere boom. Geen boom met groene blaadjes eraan maar met boekjes in de “takken”. Op donderdag 22 april werd de voorleesboom feestelijk geopend voor de kinderen van de peuteropvang en het kinderdagverblijf.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 28 april 2021

Herdenken en Vieren in Zuidplas

Op 4 mei is het Dodenherdenking. Het jaarthema is ‘Na 75 jaar Vrijheid’. Door corona vindt ook dit jaar geen herdenkingsceremonie in de dorpen plaats. De gemeente Zuidplas verzorgt in plaats daarvan een online herdenking. Zo kan er toch uitgebreid worden stilgestaan bij Dodenherdenking. Kijk op 4 mei vanuit huis om 19:15 uur naar Dodenherdenking in Zuidplas. Dit wordt uitgezonden via zuidplas.nl/dodenherdenking en de sociale kanalen van Gemeente Zuidplas.