Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 20 mei 2020

Muziekindustrie lanceert petitie 'Liefde voor muziek'

Afgelopen jaren waren we gewend om onze vrije tijd door te brengen op pleinen en op festivalweides; in poppodia en cafés. Altijd was daar livemuziek. Om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten. Om te feesten, troost te zoeken of om nieuw muzikaal talent te ontdekken. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 17 mei 2020

Zwaar gewonde bij aanrijding Nieuwerkerk

Op de Laan van Avant-Garde in Nieuwerkerk is zondag 17 mei om rond kwart voor drie een oudere vrouw aangereden ter hoogte van de Hornbach. De vrouw werd op de fiets geschept door een auto. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 13 mei 2020

Bioscopen mogen vanaf 1 juni weer open

Vanaf 1 juni a.s. is het weer mogelijk om naar de bioscoop te gaan. Pathé heropent geleidelijk vestigingen, maakte de bioscoopketen woensdag 13 mei bekend. Ook de kleinere bioscopen en filmtheaters openen dan waarschijnlijk de deuren, laat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) weten. Er zijn nog geen signalen van bioscopen die in juni niet opengaan. Op dit moment is de organisatie NVBF nog wel bezig met een inventarisatie die een definitief beeld moet geven.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 13 mei 2020

Wie verdient de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2020?

Dit jaar bestaat de Cultuurprijs van de Gemeente Zuidplas 5 jaar! De prijs wordt sinds 2016 jaarlijks uitgereikt. De afgelopen jaren ontvingen Symphonie Orkest Midden-Holland, Birgitta Sundström Jansdotter, Theater Voor Iedereen en Marlonneke Willemsen de Cultuurprijs. Wie verdient volgens u de Cultuurprijs 2020?

GEPUBLICEERD OP:
maandag 11 mei 2020

Online FIFA20 toernooi

Door de maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus zet Jongerencentrum ít Blok in Nieuwerkerk a/d IJssel in op online activiteiten. Jongerenwerker Rick Gort organiseert op vrijdag 22 mei a.s. vanaf 20.00 uur een online FIFA toernooi waar je het opneemt tegen andere jongeren vanuit je eigen huis.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 6 mei 2020

Kabinet versoepelt coronamaatregelen

Het kabinet heeft woensdagavond in een persconferentie een groot aantal versoepelingen aangekondigd in de strijd tegen COVID-19. De maatregelen van de lockdown worden stapsgewijs doorgevoerd. Vanaf 11 mei mogen de contactberoepen, zoals kappers, schoonheidsspecialisten en bibliotheken de deuren weer openen. Ook zijn vanaf die datum groepen tot tien personen toegestaan. Ook was er hoopvol nieuws voor de horeca, bioscopen en musea want in juni volgt een versoepeling voor deze branches.