Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 25 augustus 2020

Operation Hurricane in Zwaardvis 29 augustus

Hoewel de naam misschien iets anders doet vermoeden gaan we het zaterdag 29 augustus tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis niet hebben over een oorlogsoperatie maar is o.a. een interview te horen met het Haarlemse rocktrio Operation Hurricane.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 20 augustus 2020

Nationaal protest voor de Nederlandse Muziekindustrie op 1 september in Den Haag

De muziekindustrie heeft het door het coronavirus zwaar te verduren. De meeste optredens en festivals zijn gecanceld, terwijl juist de zomerperiode voor veel muzikanten van belang is om inkomsten te genereren voor het najaar. De Rotterdamse muzikant Julien Graute van de band Kid Harlequin maakt zich zorgen en wilde aanvankelijk op zaterdag 29 augustus een protestactie organiseren, 'Het nationaal protest voor de Nederlandse muziekindustrie', om de financiële steunmaatregelen voor de muzieksector te verlengen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 17 augustus 2020

Rivierweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer

Woensdag 19 augustus tot en met vrijdag 21 augustus is de Rivierweg, ter hoogte van de Lepelaarsingel, dicht voor al het verkeer. Tijdens die dagen vinden er rioolwerkzaamheden plaats in de rijbaan.  De gemeente vervangt het hoofdriool dat vanuit de Lepelaarsingel komt.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 17 augustus 2020

Update activiteiten CAPSLOC

Afgelopen weekend stond de onlangs geopende CAPS Garden van het cultuurpodium CAPSLOC in het teken van 'live' muziek. Zaterdagavond trad de Rotterdamse muzikant Mark Ritsema op en zondagavond stond de uit Capelle afkomstige Marvin Dee met zijn band geprogrammeerd. Helaas kon deze laatste sessie geen doorgang vinden vanwege het slechte weer. Hier zal dan ook een nieuwe datum voor gezocht worden.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 17 augustus 2020

Update corona besmettingen Rijckehove, 10 bewoners positief getest op corona, 2 medewerkers

Vandaag kwam De Zellingen voor de locatie Rijckehove met een overzicht van de stand van zaken en genomen maatregelen. Op locatie Rijckehove van De Zellingen zijn 10 bewoners van dezelfde afdeling vorige week positief getest op corona. Tevens is bij 2 medewerkers van dezelfde afdeling en 1 medewerker van een andere afdeling een coronabesmetting vastgesteld. De gehele locatie is daarom beperkt open, er geldt een aangepaste bezoekrichtlijn.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 15 augustus 2020

13 corona besmettingen in Verpleeghuis De Zellingen-Rijckehove bij 10 cliënten en 3 medewerkers

Een woordvoerder van het verpleeghuis De Zellingen-Rijckehove aan de Tsjaikovskistraat meldt aan Rijnmond dat tien van de 180 cliënten besmet zijn met corona.  Ook zijn twee medewerkers van de afdeling en een medewerker van een andere afdeling besmet. Nog niet alle medewerkers hebben de testuitslag gehad.  De besmette cliënten worden geïsoleerd verpleegd op een speciale afdeling met een vast team.  

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 13 augustus 2020

Meer dan tien coronabesmettingen onder personeel IJsselland

Ongeveer twaalf medewerkers van de operatiekamers van het IJsselland Ziekenhuis zijn besmet geraakt met het coronavirus, dat meldt het ziekenhuis aan het Algemeen Dagblad. In juli hebben enkele medewerkers elkaar besmet in de privésfeer, waarna het virus zich in het ziekenhuis verder verspreidde onder het personeel. Vermoedelijk gebeurde dat in ruimten waar niet voldoende afstand gehouden werd.