Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 29 mei 2024

EHBO Capelle kon 15 deelnemers aan EHBO cursus feliciteren

Bij de EHBO Vereniging Capelle aan den IJssel hebben dinsdag 28 mei na hun examens 15 deelnemers hun EHBO diploma ontvangen. De opleiding tot Eerste Hulpverlener begon voor 14 cursisten in februari. Voor het examen sloten nog twee anderen aan. Slechts één deelnemer behaalde het examen niet en krijgt een herkansing.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 29 mei 2024

Wijzigingen in de Capelse VVD fractie door vertrek Leon Anink

Leon Anink is sinds 23 april 2024 burgemeester van Zwijndrecht. En ook al zei Anink maandag in zijn afscheidspeech voor de Capelse gemeenteraad dat hij "het best leuk gevonden had om burgemeesterschap van gemeente X te zijn en tevens raadslid in Capelle aan den IJssel" heeft hij afscheid genomen. Daardoor kwam er een plek vrij in de raad.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 27 mei 2024

Gemeentelijke erepenning voor voormalig raadslid Leon Anink

De Capelse gemeenteraad nam maandagavond afscheid van voormalig VVD-raadslid Leon Anink. Tijdens de raadsvergadering kreeg Anink - uit de raad vertrokken om burgemeester van Zwijndrecht te zijn - de gemeentelijke erepenning. Burgemeester Cor Lamers overhandigde die erepenning samen met de oorkonde, een blauw vaasje en een boeket bloemen. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 26 mei 2024

Politie houdt Capellenaar (59) aan bij vondst tien kilo verdovende middelen in Capelse woning

In een woning aan de Baronie in Capelle-Schenkel heeft de politie op maandag 21 mei ruim tien kilo aan verdovende middelen aangetroffen. Ook werd een grote hoeveelheid geld, apparatuur om verdovende middelen in te pakken en een vuurwapen gevonden in de woning. Een 59-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 21-jarige man uit Rotterdam zijn hierbij aangehouden. De laatste is heengezonden.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 25 mei 2024

Asfalteringswerkzaamheden Algerabrug week uitgesteld

De asfalteringswerkzaamheden op de Algerabrug, die gepland stonden voor de nachten van maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei, worden een week uitgesteld in verband met de weersomstandigheden. De luchtvochtigheid is in die nachten te hoog voor het asfalt-epoxymengsel dat wordt aangebracht op de brug. De werkzaamheden schuiven op.