Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 maart 2020

Enorme toename online bestellingen en wenskaartjes

Door de overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus is er een explosieve stijging waar te nemen in het aantal online bestellingen in Nederland. De drukte gecombineerd met maatregelen als contactloos bezorgen en het hoge ziekteverzuim kan lokaal tot vertraging leiden waarschuwen de bezorgdiensten.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 24 maart 2020

Gemeente Capelle helpt ondernemers met pakket maatregelen

De gemeente Capelle aan de IJssel heeft vandaag een pakket aan maateregelen genomen om ondernemers te helpen om door de coronacrisis heen te komen.  Het college van burgemeester en wethouders heeft dat vandaag besloten. De maatregelen sluiten aan bij het landelijke beleid en gaan direct in en gelden voorlopig tot 1 juli 2020. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 maart 2020

Burgemeester Oskam: "Houdt afstand en blijf thuis"

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel roept Capellenaren op het coronavirus serieus te nemen. "Lieve mensen, luister goed naar de adviezen van de deskundigen. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, beperk je sociale contacten en blijf zoveel mogelijk thuis."

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 maart 2020

Blind Surfer en Lone Lines in Zwaardvis 28 maart

Als gevolg van de corona crisis zijn er geen optredens de komende tijd maar dat weerhoudt de programmamakers van Zwaardvis er niet van de
thuiszittende muzikanten in de uitzendingen te halen. Zaterdag 28 maart zijn dat het Rotterdamse kwartet Blind Surfer en het Haagse vijftal Lone Lines.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 22 maart 2020

NL-ALERT: "Bescherm uzelf en de mensen om u heen!"

Zojuist ontving Nederland een NL Alert als nadrukkelijk verzoek om afstand te blijven bewaren. Dit weekend werd duidelijk dat, ondanks de maatregelen van het RIVM, mensen naar buiten gingen tijdens het mooie weer. Filmpjes op social media van de afgelopen dagen waarin mensen fysiek contact hebben tijdens sportactiviteiten en wandelingen waar geen afstand wordt gehouden, zijn vermoedelijk de aanleiding voor deze extra NL-Alert.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 21 maart 2020

Drie personen positief getest op COVID-19 in gemeente Zuidplas

In de gemeente Zuidplas zijn bij het schrijven van dit bericht om 20.00 uur 3 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Die informatie komt van het RIVM .  Over positief geteste gevallen wordt alleen via RIVM gecommuniceerd.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 20 maart 2020

Derde coronapatiënt in Capelle

In Capelle aan den IJssel is een derde corona besmetting gemeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milleu (RIVM). Het eerste geval werd afgelopen woensdag gemeld. In Nederland zijn in totaal 2994 mensen besmet met het COVID-19 virus. 106 mensen zijn in Nederland aan het virus overleden.