Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 februari 2021

Maatregelen tegen geluidhinder A20 bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. Rijkswaterstaat heeft bewoners uit de gemeente Zuidplas die in de buurt van de A20 wonen en in aanmerking komen voor geluidmaatregelen hierover geïnformeerd. De maatregelen variëren van de aanleg van stiller asfalt tot het plaatsen van een geluidscherm of het uitvoeren van een gevelisolatieonderzoek. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.  

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 februari 2021

College haalt tijdens raadsvergadering Gebiedspaspoort Capelseweg/Bermweg van de agenda

De teller staat op drie. Maandagavond heeft het college het Gebiedspaspoort Capelseweg/Bermweg van de agenda gehaald en is het dus niet inhoudelijk besproken, noch het referendum over dat dossier. Burgemeester Peter Oskam zag de druk toenemen, schorste de vergadering, ging als voorzitter van het college met de wethouders in gesprek. Vervolgens kwam verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg met het besluit. Het Gebiedspaspoort wordt nu eerst in de raadscommissie behandeld.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 15 februari 2021

Wordt Gebiedspaspoort Capelseweg/Bermweg voor de derde keer van de agenda gehaald?

Vandaag staat op de agenda van de gemeenteraad een ingelaste raadsvergadering over het Gebiedspaspoort Capelseweg/Bermweg. Bij de agendastukken lag donderdag 11 februari nog een raadsvoorstel om het Gebiedspaspoort vast te stellen. Nu ligt er een ordevoorstel van de SGP om het punt van de agenda af te halen en alsnog in de commissie te bespreken. Dat is dan de derde keer dat het dossier van de agenda wordt gehaald. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 12 februari 2021

Deep Mansion en The Woods in Zwaardvis 20 februari

Zaterdag 20 februari laten we wederom een aantal 'geplaagde' muzikanten aan het woord tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle. Als gevolg van de lockdown mogen zij niet optreden voor publiek. Hoe ze toch onder de aandacht proberen te blijven vertellen ze wekelijks tijdens ons alternatieve muziek- en informatieprogramma.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 12 februari 2021

Capelse handhavers krijgen korte wapenstok

Vanaf maandag 15 februari wordt een deel van de Capelse Boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar) uitgerust met de korte wapenstok. Deze handhavers hebben de afgelopen periode met goed gevolg trainingen afgerond, zodat ze precies weten hoe de korte wapenstok te gebruiken. Het is een landelijke proef waaraan tien gemeenten meedoen en die loopt tot en met februari 2022.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 11 februari 2021

Leren met hulp van de bibliotheek

De Bibliotheek breidt zijn online diensten uit. Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je ruim 160 online cursussen volgen. Dat kan gratis en op een moment dat het jou het beste uitkomt.