Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 10 november 2020

Besteding Eneco geld zet zaak scherp bij bespreking begroting Capelle

Meerdere fracties in de Capelse gemeenteraad zijn teleurgesteld in het college omdat zonder overleg met die raad in de begroting een deel van de Eneco opbrengst is opgenomen.  Die fracties hadden verwacht dat het college dit vooraf met de raad had besproken. Het  gaat om een bedrag tot aan 20 miljoen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 9 november 2020

Ook Gemeente Capelle heeft de Boa's 300 bonus gegeven

Gemeente Capelle aan den IJssel heeft de medewerkers van Handhaving Capelle een bonus van 300 toegezegd. De beloning krijgen de gemeentelijke handhavers vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis, zoals ook de politieagenten die krijgen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 9 november 2020

Rotterdamse Popweek en uitreiking Rotterdam Music Awards dit jaar digitaal

Rotterdam blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit waardoor de Popweek in 2019 uitgegroeid is tot een tiendaags spektakel met 800 optredens op 225 events verspreid over 125 locaties in de hele stad. Een Popweek zoals vorig jaar is dit jaar vanwege Covid-19 logischerwijs niet mogelijk, maar de Rotterdamse popscene verdient het meer dan ooit om in de schijnwerpers te staan. Daarom is er dit jaar toch een editie van de Rotterdamse Popweek. Helaas in afgeslankte vorm want deze editie duurt slechts 4 dagen.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 6 november 2020

Geen live Sinterklaasintocht tijdens IJssel-Nieuws

Radio Capelle heeft al enkele weken intensief contact met Sinterklaas. De goedheiligman vindt het erg jammer dat er door de huidige situatie geen mogelijkheid is voor een groot ontvangst. Radio Capelle zou met Sinterklaas meegaan op de boot, maar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen vindt de Goedheiligman het toch veiliger om alleen met zijn huishouden, bestaande uit de Pieten, aan te meren in Capelle.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 5 november 2020

Koninklijke onderscheiding in Zevenhuizen

Zuidplas - Woensdag 4 november is er een koninklijke onderscheiding uitgedeeld in Zevenhuizen. De heer Krijn Poppe is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de coronamaatregelen sprak burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas, de decorandus toe tijdens een digitaal internationaal afscheidssymposium. Dit werd georganiseerd door Wageningen University & Research en stond in het teken van Agro & Food, het werkterrein van de heer Poppe.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 3 november 2020

Geen stop corona patiënten bij IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel neemt weer nieuwe corona patiënten op de corona afdeling. Gisteren was deze afdeling overvol en waren er veel zieken onder de medewerkers van het ziekenhuis. Dat bevestigde een woordvoerster vandaag aan Radio Capelle.