Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 oktober 2021

Ernst huiselijk geweldsincidenten Capelle nam toe in Coronatijd

Vanaf 26 oktober start de training ‘Krachtige vrouwen’ weer bij Welzijn Capelle. Deze training is voor vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met huiselijk geweld. Volgens Vivian Coelho, maatschappelijkwerker bij Welzijn Capelle, is de training hard nodig: ‘’Wij merken dat de ernst van de problemen van meerdere vrouwen is toegenomen tijdens de pandemie.’’

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 oktober 2021

Dionne Dinkhuijsen nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek aan den IJssel

Per 1 oktober is Dionne Dinkhuijsen aan de slag als de nieuwe directeur-bestuurder van bibliotheek aan den IJssel. Ze volgt Conny Reijngoudt op die eind september met prepensioen ging. Dionne Dinkhuijsen komt van Bibliotheek Bollenstreek, waar zij ruim vijf jaar Programmamanager was en deel uitmaakte van het managementteam.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 oktober 2021

Rotterdamse Popweek start 29 oktober

Binnenkort vindt de jaarlijkse Rotterdamse Popweek weer plaats. De enige week die 10 dagen duurt. De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Na een vanwege corona ingekorte en deels digitale editie in 2020, laten we dit jaar de muziekscene weer schitteren in een tiendaagse Rotterdamse Popweek! Dit jaar vindt de enige week die tien dagen duurt plaats van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 oktober 2021

Rotterdams Festival Left Of The Dial 14- tot en met 16 oktober

Left of the Dial is een jaarlijks Rotterdams Festival en vindt plaats op 14, 15 en 16 oktober. Het evenement kenmerkt zich door nieuwe opkomende nationale en internationale bands en artiesten in het alternatieve circuit. Daarvoor zijn weer een aantal mooie locaties in Rotterdam geselecteerd. Left Of The Dial duurt dit jaar zelfs een dag langer dan andere jaren. Door de uitbreiding van een dag zijn er nog meer acts aanwezig in de Maasstad. Het alternatieve muziek- en infoprogramma Zwaardvis van Radio Capelle heeft tijdens de uitzendingen van zaterdag 09- en zaterdag 16 oktober volop aandacht voor het festival d.m.v. interviews. Op 09 oktober is o.a. een vooruitblik te horen met de organisatie.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 7 oktober 2021

Maatschappelijke onderwerpen besproken aan de keukentafel

Wist je dat de Gemeente Capelle aan den IJssel een eigen podcast kanaal heeft? Sinds mei dit jaar is er gestart met een serie, waarin maatschappelijke onderwerpen vanuit de gemeente worden besproken aan de keukentafel. En dat is ook meteen de naam van de podcast. Gerard Deurwater besprak eerder met burgemeester Oskam en Henry Marotel wat vrijheid en veiligheid in de gemeente betekend. En nu is er een tweede  aflevering opgenomen, omgaan met geld.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 4 oktober 2021

Landelijke wapeninleveractie ook in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel neemt tijdens de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van wapens. Jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd wapens die ze in hun bezit hebben anoniem en zonder strafvervolging in te leveren. De Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 17 oktober. Met de inleveractie wil Capelle het aantal incidenten waarbij wapens een rol spelen in perken. Capelle kende de afgelopen maanden enkele steekincidenten met jongeren.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 3 oktober 2021

Capelle bezuinigt niet, geen lastenverzwaring voor de Capellenaar

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle heeft vrijdag 1 oktober de begroting voor 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. Wethouder Nico van Veen: "Ondanks alle uitdagingen door de coronapandemie kunnen we de gemeenteraad een solide, evenwichtige en sluitende begroting ter besluit voorleggen. Géén lastenverzwaring voor de Capellenaar, géén bezuinigingen; wél investeringen in de stad en haar bewoners!"