Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 12 februari 2021

Voorlichting schulden voorkomen door Welzijn Zuidplas

Op vrijdag 19 februari organiseert Welzijn Zuidplas binnen haar online jongeren platform ‘Blok Mania’ een live Webinar in samenwerking met Raad en Daad. Het Thema is financiële problemen onder jongeren voorkomen. Misschien is je bijbaantje wel weggevallen door corona, of wordt je bijna 18! Je inkomsten kunnen dan snel veranderen. Over deze en andere onderwerpen gaan wij in gesprek.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 9 februari 2021

Gemeente Zuidplas krijgt een vaccinatielocatie

De GGD Hollands Midden heeft de gemeente Zuidplas gevraagd een vaccinatielocatie te openen voor het inenten van bewoners tegen het coronavirus. De gemeente heeft daarom Sporthal de Kleine Vink geselecteerd. Dit vanwege de toegankelijkheid, gunstige ligging en goede bereikbaarheid.  

GEPUBLICEERD OP:
zondag 7 februari 2021

Steeds meer leerlingen op de Bredeschool Essezoom

De bouw en oplevering van de woningen in Essezoom gaat voorspoedig. Veel mensen vinden er een plek om te wonen. Hieronder veel gezinnen met jonge kinderen. De basisscholen die gehuisvest zijn in de Bredeschool Essezoom, de OBS Prins Willem Alexander en de Gideonschool, ontvangen wekelijks verzoeken van ouders om hun kinderen in te schrijven. Het aantal aanmeldingen is aanzienlijk hoger dan vooraf was ingeschat. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 2 februari 2021

Impulsregeling voor Rotterdam Bluegrass Festival

De gemeente Rotterdam heeft het jaarlijkse Rotterdam Bluegrass Festival opgenomen in de impulsregeling en kent het festival daarmee twee jaar lang extra subsidie toe. Dit betekent dat het festival een groter budget heeft en daarmee de gewenste en benodigde professionaliseringsslag kan slaan.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 2 februari 2021

Centrum Camino overhandigt symbolisch bloemen op Wereldkankerdag

Het bestuur van Centrum Camino heeft symbolisch bloemen overhandigd aan het college van burgemeester en wethouders van Zuidplas. Dit gebeurde digitaal in het kader van Wereldkankerdag op donderdag 4 februari. Ook alle geregistreerde bezoekers van het regionale inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten hebben een kaart met symbolische bloem afbeelding van een Primula gekregen. Zodra de corona-situatie het toelaat krijgen zij allemaal een echte Primula thuisbezorgd.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 29 januari 2021

Digitaal participatieplatform Maak Zuidplas van start

De gemeente Zuidplas timmert al flink aan de weg met digitale participatie en het
organiseren van digitale participatiebijeenkomsten. Door de strenge coronaregels is deze ontwikkeling versneld. Nu is daar het participatieplatform www.maakzuidplas.nl bij gekomen. Zowel Inwoners als ondernemers en maatschappelijke instellingen, kunnen via dit platform reageren, meedenken en meedoen over allerlei projecten en plannen. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Deelname aan Tevredenheidsonderzoek 2020 Zonnepark Zuidplas

Sinda afgelopen maandag 18 januari kunnen omwonenden van het Zonnepark Zuidplas aan de Bredeweg in Zevenhuizen weer meedoen aan het Tevredenheidsonderzoek 2020. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd in de postcodegebieden rondom het zonnepark. Het doel van het tevredenheidsonderzoek is om een beter beeld te krijgen van de effecten van dit zonnepark op de omwonenden, de buurt, en de bredere omgeving.  

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Rotterdamse podia bieden meer ruimte voor jazztalent

Rotterdam is van oudsher een veelzijdige jazzstad. De stad biedt een uitgebreid netwerk van podia, programma's, festivals en ondersteunende organisaties voor bekende en nieuwe artiesten. LantarenVenster, de Doelen en BIRD geven daar in de komende jaren een extra impuls aan met een nieuwe samenwerking. De drie podia slaan de handen ineen om talentvolle jazzmusici meer te ondersteunen en een podium te bieden. LantarenVenster, de Doelen en BIRD bieden meer ruimte voor een programma dat zich met name richt op de ontwikkeling van (jonge) jazzmusici uit Rotterdam maar ook van elders. Nieuwe en avontuurlijke makers hebben een broedplaats nodig; podia om hun muziek te delen met het publiek en zich verder te ontwikkelen