Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 23 december 2020

Verbod op carbidschieten in de gemeente Zuidplas

Carbidschieten is verboden in de gehele gemeente Zuidplas. Dit is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Zo wordt voorkomen dat door carbidschieten en door ondeskundig gebruik gevaarlijke situaties ontstaan en de druk op de zorg toeneemt. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 21 december 2020

Wereldwinkel Nieuwerkerk helpt mensen in derde wereld

Ook de wereldwinkel in Nieuwerkerk a/d IJssel moest helaas haar deuren sluiten door de aangescherpte maatregelen van de overheid rond Corona. Maar gelukkig is het wel mogelijk voor de klanten om bij de wereldwinkel kerstpakketten te bestellen. Deze worden na afspraak bij de klant thuis bezorgd.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 21 december 2020

TenneT, Liander en Stedin breiden elektriciteitsnet Zuidplaspolder uit

Netbeheerders TenneT, Stedin en Liander breiden samen het elektriciteitsnet in de Zuid-Hollandse Zuidplaspolder uit. De afgelopen jaren is de elektriciteitsvraag in dit gebied fors gegroeid. Hierdoor raakt het elektriciteitsnet langzaamaan vol. Om de huidige krapte op het elektriciteitsnet in deze regio op te lossen en om tegemoet te komen aan de groeiende elektriciteitsvraag bouwen de netbeheerders een nieuw hoogspanningsstation langs de A12 - N219 bij Zevenhuizen in de gemeente Zuidplas. Tegen het eind van 2024 moet het station klaar zijn.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 21 december 2020

Extra kerstpakketten voor Stichting Zuidplas Helpt met opbrengst Hitland Golfweek 2020

In samenwerking met Golfbaan Hitland, restaurant Hit eten & drinken en supermarkt MCD Nieuwerkerk verspreidt 'Stichting Zuidplas Helpt' in de week van 21 december 150 goed gevulde kerstpakketten. Dit is mogelijk gemaakt door deelname van golfers en bedrijven aan evenementenin de jaarlijkse golfweek op Hitland om geld in te zamelen voor diverse goede doelen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 21 december 2020

Betere ondersteuning mensen met dementie in Zuidplas

De Gemeente Zuidplas gaat mensen met dementie beter ondersteunen. Dat blijkt uit het plan van aanpak dat door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld. Zaken die verbeterd worden zijn onder meer voorlichting en ontmoeting, de  afstemming tussen zorgverleners en het snel in beeld hebben van mensen met beginnende dementie.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 16 december 2020

Start bomenplant Rottemeren

Afgelopen week is aannemer de Ronde gestart met de bomenplant in de Bleiswijkse Zoom Zuid. In opdracht van recreatieschap de Rottemeren heeft Staatsbosbeheer deze werkzaamheden voorbereid en aanbesteed.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 14 december 2020

Eerste paal geslagen voor vergaderlocatie Leefgoed de Olifant

Maandag 14 december begint met het slaan van de eerste paal de drie dagen durende heiwerkzaamheden voor een nieuwe vergaderlocatie op Leefgoed de Olifant. Tot 15 meter diep worden 17 palen geplaatst. Het nieuwe pand vervangt de kleinere 'Blokhut' die naast de parkeerplaats stond. Er komen twee vergaderzaaltjes in het nieuwe gebouw.