Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 31 mei 2021

Dag van de Groene Kinderopvang

Ieder jaar op de derde dinsdag in mei organiseert de Stichting Groen Cement de dag van de Groene Kinderopvang. Aangezien locatie Het Gruttonest in Moordrecht van IJsselkids Kinderopvang een groene kinderopvang is, konden zij niet achter blijven. Daar zijn ze namelijk al langer ‘bezig met groen.’

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 26 mei 2021

Vierjarige subsidie buurtbemiddeling Kwadraad verlengd

De vierjarige instellingssubsidie voor Buurtbemiddeling door de Stichting Kwadraad is verlengd. Wethouder Daan de Haas en Richard Schuit, regiodirecteur van Kwadraad, zetten afgelopen week hun handtekening onder de overeenkomst voor de periode 2021-2024. Het college hecht veel waarde aan een goed functionerend aanbod van Buurtbemiddeling in de gemeente Zuidplas.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 21 mei 2021

Gemeenteraad Zuidplas zegt ja tegen de ontwikkeling van het Middengebied Zuidplaspolder

Op woensdagavond 19 mei 2021 heeft de gemeenteraad van Zuidplas ingestemd met de ontwikkeling van een nieuw dorp met 8.000 woningen, een vernieuwend landschap en twee nieuwe bedrijventerreinen in het Middengebied Zuidplaspolder. Hiermee schrijft de gemeente Zuidplas geschiedenis. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw is er in Nederland geen zelfstandig dorp meer van deze omvang met een nieuwe naam gerealiseerd.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 21 mei 2021

Praktische verkeersexamens ook voor 8e groepers

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas (VVN) organiseerde in de week van 17 mei de praktische verkeersexamens. Bijna 750 basisscholieren uit groepen 7 en 8 zullen laten zien, dat ze niet alleen de verkeersregels kennen, maar deze ook correct weten toe te passen. Leerlingen uit groep 8 doen dit jaar ook examen. Toen zij vorig jaar in groep 7 zaten konden zij geen examen door de maatregelen rondom het coronavirus. Dit jaar krijgen zij alsnog de kans om het verkeersdiploma te halen.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 11 mei 2021

Expositie in Zuidplas: WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

In Zuidplas is er een expositie, geinitieerd door Open Mind, waarbij je kunt wandelen langs de expositie WIJ, die huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht brengt en terug wil dringen. Van 10 mei tot en met 1 juni 2021 is deze tentoonstelling te zien in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Zevenhuizen. Iedereen kan de expositie gratis bekijken.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 4 mei 2021

Subsidie Klimaatadaptatie Zuidplas

Per 1 mei 2021 kunnen inwoners van Zuidplas een subsidie Klimaatadaptatie aanvragen voor de aanleg van groene of blauwe (wateropvang op dak) daken en het ontstenen en vergroenen van de tuin. De kans op overlast en schade door hevige neerslag, droogte, hitte en/of overstromingen neemt steeds meer toe. De noodzaak om de leefomgeving aan te passen aan het veranderende klimaat wordt daardoor steeds dringender. Met deze subsidie wil Zuidplas haar inwoners stimuleren om zich voor te bereiden op de komende klimaatveranderingen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 28 april 2021

Bijzondere voorleesboom bij Kindercentrum Het Gruttonest

In de hal bij Kindercentrum Het Grottonest in Moordrecht stond ineens een bijzondere boom. Geen boom met groene blaadjes eraan maar met boekjes in de “takken”. Op donderdag 22 april werd de voorleesboom feestelijk geopend voor de kinderen van de peuteropvang en het kinderdagverblijf.