Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 januari 2020

Installatie Past Rotarians ”De Hollandsche IJssel”

Op donderdag 16 januari heeft de installatie van de club van Past Rotarians ”De Hollandsche IJssel” plaatsgevonden. Dit gebeurde in het restaurant van de Golfclub Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het idee voor de oprichting van een club van Past Rotarians is enkele jaren geleden bedacht door 3 leden van de Rotaryclub Zuidplas die regelmatig samen gingen lunchen. Toen zij van de Federatie hoorden dat er voor de start minimaal 12 leden moesten zijn, is een zoektocht begonnen naar leden en oud-leden van Rotaryclubs in deze regio. Inmiddels heeft de club 15 leden, waarvan de meeste van de Rotaryclub Zuidplas komen, maar er is ook een oud-lid van de club St Maarten bij en een oud-lid van de club Gouda.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 januari 2020

Gezellige Pub-Quiz in ’t Blok

Op zaterdag 18 januari organiseerden de vrijwilligers van jongerencentrum ’t Blok een Pub Quiz. Er was zoveel animo dat deze binnen 3 dagen al helemaal was vol geboekt. 12 teams (6 pers. per team) uit Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving streden voor de titel ‘King of Quiz’!

GEPUBLICEERD OP:
zondag 19 januari 2020

Scholenmarkt maandagavond 20 januari

Op maandagavond 20 januari 2020 wordt de jaarlijkse scholenmarkt georganiseerd voor alle leerlingen van groep 8. De scholenmarkt is dit jaar wederom in de Brede school Esse Zoom, Donge 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 19 januari 2020

Vrolijke nieuwjaarsontmoeting voor ouderen

Elk jaar organiseert het Ouderenadvies van Welzijn Zuidplas in opdracht van de gemeente gezellige nieuwjaarsontmoetingen in de dorpen voor inwoners van 55 jaar en ouder. Ook dit jaar was hier weer veel animo voor.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 4 januari 2020

Nieuwjaarsviering in Moerkapelle probleemloos verlopen

De jaarwisseling heeft net als vele andere jaren opmerkelijke nieuwsberichten doen verschijnen. In Moerkapelle is een burgerinitiatief actief om de eindejaarsviering tot een bijzonder succes te maken. Ondanks dat dit in het verleden wel eens tot ophef heeft geleid, was de organisatie in de overgang van 2019 naar 2020 vastbesloten om een positief evenement neer te zetten.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 31 december 2019

Eerste vuurwerkschade zichtbaar in Moordrecht

Oudjaarsdag gaat richting de avond, maar nog voor de klok van 18:00 zijn in Moordrecht de eerste tekenen van vuurwerkschade al zichtbaar. De bushaltes aan Land voor Water ter hoogte van de Middelweg, zijn deze avond verwoest.