Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 17 augustus 2020

Vertraging aanleg nieuwe snelweg A16

De aanleg van het nieuwe tracé rijksweg A16 loopt bij Bergschenhoek vertraging op omdat een deel van de geplaatste damwanden er weer uit moeten.  In totaal moeten 51 van de iets meer dan tweehonderd damwanden vervangen worden. Dit zal eind augustus moeten gebeuren.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 16 augustus 2020

Jeugdvakantieweek Welzijn Zuidplas

Van 24- t/m 28 augustus is er volgens traditie weer een jeugdvakantieweek in de gemeente Zuidplas als afsluiter van de zomervakantie voor de basisscholen. Hieronder het volledige programma. Overigens spraken we bij Radio Capelle ook met Romana van Welzijn Zuidplas over de jeugdvakantie week. De podcast van het interview is hier terug te luisteren. 
http://radiocapelle.nl/podcasts/4233-jeugdvakantie-welzijn-zuidplas-24tm-28-augustus/

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 6 augustus 2020

Jongeren in Zuidplas: Van 'coronakantie' naar moderne oplossingen

De afgelopen maanden stonden in het teken van coronavirus en bijna iedereen heeft hier direct of indirect wel iets mee te maken gehad. De één bleef thuis, de ander moest juist extra werken en de focus was op het beschermen van onze ouderen. Maar hoe hebben jongeren de afgelopen maanden ervaren? We vroegen dit aan het jongerenwerk en de jongeren van Jongerencentrum t Blok in de Zuidplas. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 6 augustus 2020

Toch kleine editie Motel Mozaique Rotterdam

Omdat er door de pandemie geen reguliere festivals kunnen plaatsvinden, organiseert het Rotterdamse meerkunsten festival Motel Mozaïque dit jaar het tweedaagse festival MOMO Fabrique in de vorm van een route op het bijzondere terrein van AVL Mundo in Rotterdam.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 4 augustus 2020

Filmvoorstellingen in Theater Swanla

Theater Swanla in Zevenhuizen heeft een mega groot filmdoek aangeschaft om de theaterzaal om te bouwen tot een ware bioscoop. De komende weken draaien er op donderdag populaire kinderfilms en daarna in het kader van 75 jaar vrijheid de beste oorlogfilms. De aanvangstijden van de filmvoorstellingen zijn om 14.30 uur of 20.15 uur.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 3 augustus 2020

Rotown verplaatst concerten naar de Maassilo

Het Rotterdamse poppodium Rotown heeft de mogelijkheid om een groot deel van de geplande concerten te verplaatsen naar de Maassilo. Alle concerten die voor het najaar in de agenda staan, kunnen worden doorgeschoven. Afhankelijk van de maatregelen vanaf september en of het voor de artiesten rendabel is.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 3 augustus 2020

Toch nog een vleugje CuliNESSE dit jaar

Zoals bekend vinden er dit jaar geen grote festivals plaats door COVID-19. Eerder hebben wij bericht over enkele organisaties die het toch hebben aangedurfd om een uitgeklede versie van hun evenement te organiseren. Ook het culinaire- en muziekfestival CuliNESSE, dat normaal gesproken in augustus plaatsvindt, heeft iets bedacht voor het noodgedwongen thuisblijvende publiek.