Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 15 november 2020

Moordrecht opgeschrikt door nachtelijke explosies

De vuurwerkdiscussie is richting het eind van het jaar in volle gang. Waar Rotterdam de eerste grote stad is waar vanaf aankomende jaarwisseling een volledig afsteekverbod voor vuurwerk geldt, is Moordrecht (Zuidplas) in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een flinke explosie. De schade is beperkt, een afvalbak in de openbare buitenruimte. 

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 14 november 2020

Onderzoek Return to play voor chronisch zieke kinderen in Capelle

Voor kinderen met een chronische ziekte is spelen in een speeltuin niet altijd vanzelfsprekend. Zeven leerlingen van de opleidingen fysiotherapie en ergotherapie aan de Hogeschool Rotterdam doen een minor motorische ontwikkeling van kinderen. Daarvoor doen zij een onderzoek onder het thema return to play: spelen in de wijk met een chronische ziekte. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 11 november 2020

Utrechtse rockband Jason Waterfalls in Zwaardvis 21 november

Zaterdag 21 november is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis een interview te horen met de uit Utrecht afkomstige rockband Jason Waterfalls. Daarmee gaat de band op herhaling in het alternatieve muziek- en informatieprogramma van Radio Capelle want in het vroege voorjaar van 2019 waren ze ook al eens te horen toen ze op de affiche stonden van het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic-Noorderslag in Groningen.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 10 november 2020

Sander Duijmaer van Twist nieuwe gemeentesecretaris van Capelle aan den IJssel

Sander Duijmaer van Twist is vanaf 1 januari 2021 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Capelle aan den IJssel. De 48-jarige Duijmaer van Twist volgt Anne de Baat op die voor de zomer zijn terugtreden aankondigde. De afgelopen vijf jaar was Duijmaer van Twist de hoogste ambtenaar en belangrijkste adviseur van het college van de gemeente Maassluis.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 10 november 2020

RET past ritten aan vanaf 13 november

Nu de r in de maand zit, heeft de RET te maken met een hoger ziekteverzuim, vooral in combinatie met corona. Bestuurders met klachten blijven thuis, laten zich testen en wachten thuis de testuitslag af. Dat maakt dat er minder mensen beschikbaar zijn dan gebruikelijk. Vanaf 13 november is een deel van de dienstregeling op de trams daarom aangepast, maar dit zou mogelijk ook invloed kunnen hebben op de haltes in Capelle aan den IJssel. De RET monitort het verzuim nauwgezet, om zo gecontroleerd af te kunnen schalen in plaats van ad hoc ritten te moeten laten vervallen.