Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 26 maart 2020

Livestreams om je door de quarantaineperiode te helpen

We hadden allemaal zoveel leuke dingen gepland totdat de coronacrisis kwam. Het gevolg hiervan is een noodgedwongen ophokplicht. Thuiszitten dus;
geen concerten meer en een live scene die stil ligt. De noodzaak om muzikanten, liefst ook direct financieel, te steunen zal iedereen begrijpen nu een belangrijke inkomstenbron, optredens, plotsklaps is weggevallen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 maart 2020

23 coronapatiënten in Capelle

Capelle heeft 23 coronapatiënten, dat meld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag. Dinsdagmiddag telde Capelle nog dertien besmettingen. Ruim een week geleden werd de eerste persoon met het COVID-19 virus gerapporteerd in de gemeente Capelle. In totaal zijn er in Nederland 6412 geregistreerde besmettingen met het coronavirus geregistreerd. In totaal zijn er 356 mensen overleden aan het virus

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 maart 2020

Enorme toename online bestellingen en wenskaartjes

Door de overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus is er een explosieve stijging waar te nemen in het aantal online bestellingen in Nederland. De drukte gecombineerd met maatregelen als contactloos bezorgen en het hoge ziekteverzuim kan lokaal tot vertraging leiden waarschuwen de bezorgdiensten.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 24 maart 2020

Gemeente Capelle helpt ondernemers met pakket maatregelen

De gemeente Capelle aan de IJssel heeft vandaag een pakket aan maateregelen genomen om ondernemers te helpen om door de coronacrisis heen te komen.  Het college van burgemeester en wethouders heeft dat vandaag besloten. De maatregelen sluiten aan bij het landelijke beleid en gaan direct in en gelden voorlopig tot 1 juli 2020.