Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 8 september 2020

Een bijzonder verschijnsel in de Capelse natuur: de rode Amerikaanse rivierkreeft

De Amerikaanse rivierkreeft (Procambarus clarkii) is in Capelle een bijzonder verschijnsel in de natuur. In de afgelopen maanden werd de Amerikaanse rivierkreeft veelvuldig gespot, maar waarom zien wij dit dier alleen in de late zomermaanden? En is de Amerikaanse Rode rivierkreeft een gevaarlijk dier voor onze natuur hier in Capelle? 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 8 september 2020

D66 wil referendum over Het Nieuwe Rivium

D66 wil een raadplegend referendum beleggen over Het Nieuwe Rivium, de beoogde nieuwe woon-werkwijk met 5.000 woningen. Raadslid Zinho Schelkers ziet namens de fractie voldoende aanleiding om dit instrument voor het eerst in Capelle in te zetten .

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 3 september 2020

Sportcomplex Aquapelle officieel geopend

Op dinsdag 1 september is het ambitieuze sportcomplex Aquapelle, op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg, door burgemeester Peter Oskam en kinderburgemeester Naomi Vermeulen, onder toeziend oog van een beperkt aantal gasten, officieel geopend.  Multifunctioneel is hoe zowel het zwembad als de sporthal omschreven kunnen worden. Tijdens de opening gaf zwemvereniging ACZ een demonstratie synchroonzwemmen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 31 augustus 2020

Twee nieuwe programma's bij Radio Capelle

Radio Capelle is ook na de zomervakantie de gezelligste van de regio, met twee nieuwe programma's. Vanaf 1 september start iedere dinsdag tussen 22:00 - 23:00 het programma Bang Your Radio. Op woensdagavond tussen 20:00 - 21:00 hoor je de mooiste portretten in Vertel 's.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 31 augustus 2020

Roaming Lands in Zwaardvis 5 september

Zaterdag 5 september heeft het programma Zwaardvis van Radio Capelle aandacht voor de band Roaming Lands. De band is geformeerd rond de Rotterdamse zangeres Romy Laarhoven en één van de vele bands die geselecteerd zijn voor de komende editie van de Popronde. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 augustus 2020

Radio Capelle slachtoffer 'practical joke'

Radio Capelle is zaterdagavond slachtoffer geworden van een 'pracitcal joker'. Tijdens de laatste editie van Het Grootste Huisfeestje kwamen verschillende horeca-aangelegenheden bestellingen afleveren die niet geplaatst waren door Radio Capelle. De omroep heeft hier niks mee te maken gehad.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 26 augustus 2020

March Of The Cases 1 september in Den haag afgelast! 480 miljoen voor cultuursector

Zo langzamerhand is er al bijna een half jaar geen grootschalig concert of festival meer te beleven. De muziekindustrie heeft het daardoor zwaar te verduren. Kid Harlequin-zanger/gitarist Julien Graute maakt zich zorgen en organiseerde in eerste instantie op 29 augustus Het Nationaal Protest Voor De Nederlandse Muziekindustrie, met als doel de financiële steunmaatregelen voor de muzieksector te verlengen.