Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 7 januari 2020

Comenius College in Capelle nu senior tto-school

Het Comenius College in Capelle aan den IJssel is sinds 17 december een senior tto-school. Dit keurmerk houdt in dat ook de bovenbouw van het tweetalig vwo voldoet aan de standaarden van het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 4 januari 2020

Tijdelijke stroomstoring in Schenkel en Oostgaarde

Vrijdagavond 3 januari werden de wijken Schenkel en Oostgaarde in Capelle aan den IJssel getroffen door een stroomstoring. Volgens netbeheerder Stedin werden 1.969 huishoudens in beide wijken hierdoor getroffen. De oorzaak was een defecte kabel.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 4 januari 2020

Inbraken in de Rondelen spectaculair gedaald

In de Rondelen in Capelle aan den IJssel is het aantal woninginbraken spectaculair gedaald van 67 in 2016 tot één poging tot inbraak tot 1 november dit jaar. Niet alleen het aantal inbraken is fors gedaald, maar ook de jeugdoverlast is aanzienlijk minder geworden, er is minder melding van geluidsoverlast en de pakkans op kleine overtredingen is groter. Ook in 2020 gaat de gemeente door met de succesvolle samenwerking met de bewoners.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 4 januari 2020

Een kijkje nemen in het Capelse gemeentehuis

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het gemeentehuis? Nu is uw kans. Op zaterdag 11 januari 2020 tussen 13.00 uur en 15.00 uur opent de gemeente haar deuren van het vernieuwde gemeentehuis. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 30 december 2019

Brand in slooppand Kralingseweg Rotterdam

Vanmorgen rond half vijf is er brand ontstaan in een slooppand aan de Kralingseweg in Rotterdam, vlakbij Metrostation Schenkel. De brand ging gepaard met een enorme hoop rookontwikkeling, in de richting van een van de nabijgelegen flats, samen met een kans op vrijkomend asbest.