Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 6 juni 2024

Capelse kinderen kunnen speurtocht doen tijdens nationale buitenspeeldag

Tijdens de nationale buitenspeeldag op woensdag 12 juni kunnen kinderen 5 speurtochten door 5 verschillende wijken van de stad doen. Kinderen kunnen een schatkaart ophalen bij de startlocaties waarmee je langs bekende plekken in de wijk wordt geleid. Onderweg zijn er leuke spelletjes en verzamelen de kinderen letters. Met het juiste wachtwoord kunnen ze bij het eindpunt een prijs ophalen.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 6 juni 2024

De nieuwe folder “Kindpakket 2024” is er

Tips voor ouders met een laag inkomen om hun kinderen gratis of goedkoop mee te laten doen aan activiteiten. Die staan in de nieuwe folder “Kindpakket 2024”. Denk aan gratis sport, zwemles, muziekles of de Rotterdampas. Deze week krijgen alle ouders en verzorgers van kinderen van 3 tot en met 17 jaar de folder thuis, samen met de folder Jeugdfonds. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 6 juni 2024

Heb je de Fashioncheque - controleer het saldo voordat het vervalt

Gezinnen in Capelle die de energietoeslag over 2022 ontvingen en per 1 juli 2023 in Capelle woonachtig waren, kregen in juli 2023 van de gemeente een Fashioncheque. Deze cheque in de vorm van een pas had een waarde van € 100 en kon besteed worden aan kleding en schoenen. De Fashionque kreeg men voor elk kind in de leeftijd tot en met 17 jaar en dat kwam toen neer op 2200 kinderen.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 2 juni 2024

Winnaars Hackshield gehuldigd door burgemeester Cor Lamers

Burgemeester Cor Lamers heeft donderdag op het gemeentehuis de drie jeugdige winnaars van het online veiligheidsspel Hackshield gehuldigd. Door mee te doen met Hackshield leren kinderen van 8 tot 12 jaar zichzelf en hun omgeving tegen online gevaren zoals cybercriminaliteit te beschermen. "Ik heb geleerd dat je niet zomaar op linkjes moet klikken" zoals de 9-jarige winnaar Eana bij Radio Capelle zei. Eana, Jelle van 8 jaar en Joshua, 10 jaar ontvingen een diploma en een pin  van de burgemeester. Ook kregen ze allemaal een Hackshield-goodiebag en een cadeaubon.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 31 mei 2024

Capelle gaat duurzaam met ondergrondse containers om: opknappen en blijven gebruiken

Een ondergrondse container is meestal na zo’n 15 jaar aan vervanging toe. Die vervanging gaat vaak eigenlijk maar om een aantal onderdelen, dus zonde om dan de totale container te vervangen. Dat is waarom in Capelle een proef is gestart om het anders te doen. Tien oude ondergrondse containers krijgen een uitgebreide schoonmaak-, controle- en opknapbeurt.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 31 mei 2024

Capelse douanier (57) krijgt uiteindelijk veel lagere straf dan eis OM

Niet 8 jaar cel zoals de eis van het OM was maar 3 jaar. Zo oordeelde de rechtbank eerder deze week over de straf voor de Capelse Irene H (57). De vrouw werd ervan verdacht als douanemedewerker informatie over containers te hebben verstrekt aan een vermeende drugssmokkelaar. Ook de twee andere verdachten in de zaak, waaronder de zoon van de vrouw, kregen fors lagere straffen dan geëist door het OM.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 31 mei 2024

En weer worden de werkzaamheden aan de Algerabrug uitgesteld

"Te slechte weersomstandigheden om te doen wat we moeten doen". Dat is weer de uitleg waarom de zo nodige werkzaamheden aan het asfalt van de Algerabrug weer worden uitgesteld. De natste meimaand sinds de start van de landelijke metingen in 1958 is hier mede de oorzaak van. De nieuwe data zijn nu voorlopig gesteld op 15, 16 en 17 juli.