Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 1 maart 2021

Capelse artieste Mingue maakte haar allernieuwste single via Zoom

De van oorsprong Capelse artieste Mingue is deze week de Track van de Week bij Radio Capelle met haar gloednieuwe nummer "Cool". Afgelopen week kwam Cool binnen op nummer 20 in de Capelse Top 30. Ze heeft het nummer samen uitgebracht met Libanees producer Anthony Keyrouz. Door de flinke afstand en het COVID-19 virus is dit nummer volledig via Zoom gemaakt.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 28 februari 2021

VVD-raadslid Kolster pleit voor afschaffing Capelse hondenbelasting

 Al tijden staat het onderwerp ‘hondenbelasting’ op de agenda bij de gemeenteraad in Capelle aan den IJssel. Veel bewoners vinden namelijk dat deze afgeschaft moet worden. Dit is niet zo gek, want in veel omringende gemeentes zoals in Rotterdam of Zuidplas is er geen hondenbelasting meer. Ook Raadslid Jeroen Kolster (VVD) vindt dat hier verandering in moet komen.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 25 februari 2021

Tom Wavy en Marvin Dee in Zwaardvis 6 maart

Iedere week treden artiesten voor het voetlicht die op dit moment weinig tot niets kunnen ondernemen vanwege de strenge beperkingen rond COVID-19. Het programma Zwaardvis van Radio Capelle wil deze artiesten een hart onder de riem steken door ze de aandacht te geven die ze zo broodnodig missen. Velen van die muzikanten zitten thuis terwijl ze snakken naar het podium waarop ze zo graag hun kunsten willen vertonen. De interactie met het publiek, de waardering voor hun muziek en het gevoel er te toedoen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Covid-19 vaccinatie start in Capelle op 18 maart

Donderdag 18 maart om 8.00 uur start de GGD Rotterdam–Rijnmond met het vaccineren van Capellenaren tegen Covid-19. De Capelse Sporthal Schenkel is met acht vaccinatielijnen ingericht voor grootschalige vaccinatie. Dagelijks kunnen hier, afhankelijk van de beschikbare vaccins, zo’n 1.150 mensen worden gevaccineerd. Naar verwachting zal de locatie zes tot negen maanden dienst blijven doen als vaccinatielocatie.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 22 februari 2021

Durf te dromen, wat is Laurie’s droombaan?

Dromen waarmaken. Ook dat is een onderdeel van het Jaar van de Toekomst, het themajaar bij IJsselkids Kinderopvang. Laurie van der Aa, dochter van pedagogisch medewerker Carmen van der Aa van IJsselkids, maakte voor school een schrijfopdracht over haar droombaan. En wat blijkt? De appel valt niet ver van de boom.  

GEPUBLICEERD OP:
maandag 22 februari 2021

Nieuwe single en interview L'Asset in Zwaardvis 27 februari

Zaterdag 27 februari is tijdens het programma Zwaardvis een interview te horen met Tessa Lamers n.a.v. haar nieuwste release 'Nomad'. Tessa, die schuilt gaat achter L'Asset is niet voor het eerst te horen bij Radio Capelle. Ook vorig jaar was ze al eens te gast.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 22 februari 2021

Brede school IJsselcollege verbindt VMBO, HAVO en VWO

Afgelopen week concludeerde het Sociaal Planbureau dat brede middelbare scholen zorgen voor meer verbinding tussen verschillende groepen in de samenleving. In contact komen met jongeren van verschillende niveaus leidt ertoe dat jongeren leren om met elkaar samen te leven in een complexe en diverse samenleving. Het IJsselcollege herkent de ‘magie’ van groepen met elkaar in contact brengen en jongeren zo te versterken.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 22 februari 2021

Nieuwe theater-rechtszaak met Pierre Bokma in Isala Theater

Na de enthousiaste reacties op de eerste online theater-rechtszaak is er nu een nieuwe editie van Schuld of onschuld onder de titel 'De droommoord'. Pierre Bokma, Monic Hendrickx en Victor Reinier nemen de hoofdrollen op zich. Acteurs die ook regelmatig in het Isala Theater te zien zijn. Het Capelse theater raadt iedereen van harte aan mee te beslissen over het lot van de terechtstaande verdachte in deze zaak.