Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 17 oktober 2021

Duo MANKES 'live' in Zwaardvis 30 oktober

Ze stonden op het verlanglijstje voor de 1000ste uitzending van Zwaardvis op 21 augustus maar dat kon helaas geen doorgang vinden. Er werd wel meteen een afspraak gemaakt om 10 uitzendingen later alsnog de studio van Radio Capelle aan te doen. Dus komt het vanuit Amsterdam opererende duo MANKES, bestaande uit Selma Peelen en Johan Visschers, op zaterdag 30 oktober alsnog.  

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 oktober 2021

"Zij kappen een grote boom en wij krijgen er een kleintje voor terug."

Bij de nieuwbouw aan de Duikerlaan was wat misgegaan. Voorheen stond hier het postkantoor. Die werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De grote boom ervoor zou behouden blijven. Tijdens de bouwwerkzaamheden raakte deze boom echter groot deel van zijn kroon kwijt. Daarom moet hij binnenkort gekapt worden.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 oktober 2021

Internationale band Los Paja Brava in Zwaardvis 23 oktober

Zaterdag 23 oktober blikken we tijdens het programma Zwaardvis van Radio Capelle vooruit op de Rotterdamse Popweek. Dit jaarlijkse initiatief van de Popunie duurt maarliefst 10 dagen waarbij de Rotterdamse muziekscene in de schijnwerpers wordt gezet.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 12 oktober 2021

Comenius Lyceum Capelle heeft al zes jaar op rij 100% International Baccalaureate geslaagden

Vlak voor de zomervakantie kregen 36 leerlingen van het zesde leerjaar van tweetalig vwo het bericht dat zij geslaagd waren voor hun IB (International Baccalaureate) en wederom met uitstekende cijfers, zo meldt de school voor voortgezet onderwijs. Ook deze lichting behoort tot de beste IB-groep van Nederland en voor het Comenius College betekent het voor het zesde jaar op rij een slagingspercentage van 100%.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 9 oktober 2021

Onzekerheid over Capelse sinterklaasintocht

Er heerst nog onzekerheid en onduidelijkheid over het organiseren van de sinterklaasintocht. Zo is de gemeente nog voorzichtig in het maken van uitspraken hierover, maar bevestigt Leo Snijders, de eigenaar van Capelse Festiviteiten, dat de intocht door zal gaan. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 oktober 2021

Containers ter adoptie in Capelle

In Capelle is er veel animo om gezamenlijk met andere bewoners en de gemeente de buurt schoon te houden. Honderden Capellenaren doen dat al door zwerfvuil op te ruimen tijdens een opruimommetje. Het kan ook door containers in de buurt te adopteren. Dat gebeurt al op kleine schaal in Capelle aan den IJssel, maar gezien het succes ervan breidt de gemeente dit graag verder uit. Daarom doet de gemeente de oproep: adopteer een container!