Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 juni 2020

Nieuwe brugklassers maken kennis op Comenius

Woensdagmiddag 24 juni kwamen de nieuwe brugklassers voor volgend jaar alvast een kijkje nemen op de Capelse middelbare school. Het Comenius Lyceum en Comenius Mavo hebben de deuren geopend voor een kennismaking met de mentor, toekomstige klasgenoten en de school.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 juni 2020

Pilot Inburgering Nieuwe Stijl Capelle succesvol afgerond: verlengd tot 2021

Een groep Capelse statushouders kreeg twee jaar intensieve begeleiding van de pilot 'Inburgering Nieuwe Stijl Capelle'. Door het succes van de in 2018 gestartte pilot is door de gemeente besloten het traject te verlengen tot maart 2021. Een deelnemer: 'Zonder dit programma had ik niet zo snel die geschikte baan gevonden.'

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 juni 2020

Rockband Westone in Zwaardvis zaterdag 4 juli

Zaterdag 04 Juli is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met de Noord-Hollandse band Westone. Het indierocktrio staat in de COVID-19 periode in de belangstelling vanwege hun succesnummer 'Ghost Town'  

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 25 juni 2020

Capels Sportakkoord moet meer mensen aan het bewegen krijgen

In Capelle is met de gemeente, Sportief Capelle, Welzijn Capelle en het IJsselcollege een Sportakkoord gesloten. Daarmee wordt extra aandacht gegeven aan het wegnemen van drempels, zodat zoveel mogelijk Capellenaren in beweging kunnen komen. Sportief Capelle voert de regie over het Sportakkoord.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 juni 2020

Singer-songwriter Anna Pancaldi live in de middagshow [AUDIO]

Iedere week hoor je de nieuwe Track van de Week tijdens de ochtend- en middagshow van Radio Capelle. Deze week Anna Pancaldi met How Do I Live with the Blues! De plaat kwam eerder deze maand uit en komende vrijdag volgt daar de release van de videoclip. Woensdag tijdens de middagshow spreekt Lars met Anna over haar nieuwe single.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 23 juni 2020

Rotterdamse band De Likt in Zwaardvis 27 juni

Zaterdag 27 juni heeft het programma Zwaardvis van Radio Capelle o.a. de Rotterdamse band De Likt telefonisch te gast. De Likt is een Nederlandstalige hiphopgroep die o.a. bekend is van de nummers Zelf Doen en Ja dat bedoel ik. Ook hebben we een interview in het kader van 50 jaar Holland Popfestival.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 22 juni 2020

CAPS GARDEN opent per 1 juli

Hoewel er nog steeds geen grootschalige evenementen mogen plaatsvinden zitten ze bij het cultuur- en poppodium CAPSLOC in Capelle a/d IJssel niet stil.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 19 juni 2020

Aquapelle afgebouwd, sleutel naar Sportief Capelle

Na 17 maanden bouwen is het nieuwe sportcomplex Aquapelle klaar. De sleutel van het pand is vrijdagmiddag overgedragen aan Lian Witteveen, directeur van Sportief Capelle, door wethouder Nico van Veen en wethouder Harriët Westerdijk.