Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 mei 2022

Internationale primeur in Zuidplas: De Rotte eerste culturele rivier in Europa

Zuidplas heeft een internationale primeur: De Rotte moet in 2025 de eerste Europese culturele rivier worden. Bij de opening van de tentoonstelling 'Het wordt reusachtig goed' in het Chabot Museum Rotterdam ondertekenden kunstenaarsgroep Observatorium, Stichting Plezierrivier de Rotte en het Chabot Museum een gezamenlijk missiestatement: De culturele missie die moet leiden tot de Rotte European Cultural River in 2025.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 mei 2022

Coalitieakkoord Zuidplas 2022-2026 "ruimte voor iedereen" ondertekend

Het formatieproces onder leiding van Dick Alblas is succesvol verlopen. Na enkele weken onderhandelen ligt er een coalitieakkoord 2022-2026 “Ruimte voor iedereen” van de formerende partijen ChristenUnie-SGP, VVD, CDA en D66. Ook is bekend wie de kandidaat-wethouders zijn en hoe de portefeuilles zijn verdeeld.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 mei 2022

Sluis Zevenhuizer Verlaat vanaf 13 juni twee weken dicht

De historische sluis Zevenhuizer Verlaat in het Rottemerengebied moet gerenoveerd worden. Om goed te kunnen bepalen welke herstelwerkzaamheden nodig zijn, wordt de sluis geïnspecteerd. De sluis is dan gesloten voor vaarverkeer. Ook wandelaars en fietsers kunnen niet over de sluis en worden omgeleid.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 28 februari 2022

Zuidplas biedt duurzaamheidslening nog twee jaar langer aan

De gemeenteraad van Zuidplas heeft besloten om de Duurzaamheidslening vanwege het grote succes nog twee jaar langer te faciliteren. De Duurzaamheidslening is een lening waarmee inwoners van Zuidplas tegen gunstige voorwaarden, energiebesparende maatregelen in en aan de woning kunnen financieren.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 28 februari 2022

Campagnebeelden hangen door heel Zuidplas: “Ik kies voor Zuidplas"

De verkiezingscampagne “Ik kies voor Zuidplas” is van start gegaan. Door heel Zuidplas hangen campagnebeelden met de oproep om te gaan stemmen op woensdag 16 maart. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dan een stem uitbrengen op de politieke partij en kandidaat van zijn of haar voorkeur.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 november 2021

Nieuwe skatebaan voor Moordrechtse jeugd

In Moordrecht staat sinds afgelopen week een gloednieuwe skatebaan. Op Zaterdag 13 november heeft Wethouder Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas samen met de jongeren die meegeholpen hebben bij het maken van het ontwerp én de bouw van de skatebaan, de baan officieel geopend. Er is hard gewerkt de afgelopen weken en het resultaat mag er zijn! Vol trots presenteerden de aanwezige jongeren Esmee, David, Lucas en Jesse de nieuwe skatebaan.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 oktober 2021

Genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2021 bekend

De namen van de genomineerden voor 6e editie van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas zijn bekend. De jury van de Cultuurprijs heeft deze drie genomineerden voorgedragen: schrijver/cultuurmaker Rob Stolk, theatermaker Peter Lems en Stichting Steenovens Klein Hitland. De Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2021 wordt op 5 november 2021 aan de winnaar uitgereikt door wethouder Jan Verbeek.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 oktober 2021

Inspirerend Minima Congres Zuidplas

Hoe kunnen we de inwoner die het minder heeft goed ondersteunen? Die vraag stond centraal op het Minima Congres Zuidplas. In Moerkapelle waren inwoners en organisaties uitgenodigd om hierover met elkaar na te denken.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 10 oktober 2021

Einde van de bouw van de nieuwe wijk Esse Zoom inzicht

Het einde van de bouw van de nieuwe wijk Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel is in zicht. Het project telt 37 energieneutrale woningen in de stijl van de jaren ’30.  In totaal staan er straks 550 woningen in Esse Zoom.Om dat te vieren proosttenwethouder Jan Hordijk, Dennis de Bruijn en Eltjo Bouwman directeur wonen van Blauwhoed met elkaar op de bouwplaats.