Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 juli 2020

Burgemeester Oskam reikt lintjes alsnog uit

Burgemeester Peter Oskam heeft op 24 april tijdens de traditionele Koninklijke lintjesregen, via video-telefoongesprekken aan zeven Capellenaren een Koninklijke Onderscheiding toegezegd. Helaas konden de lintjes toen niet worden uitgereikt. Vrijdagmorgen lag bij het gemeentehuis de rode loper uit. De lintjes zijn onder het genot van een kopje koffie, een gebakje en een gesprek alsnog uitgereikt.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 juli 2020

Capelle Campus: pret en leren in Schollevaar

KinderLab Schollevaar, basisscholen, gemeente Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, het CJG en andere wijkpartners organiseren Capelle Campus van 3 tot 6 augustus. Kinderen uit Schollevaar kunnen volgens Capelle Campus "pret maken, vriendschappen sluiten én leuke nieuwe dingen leren op Capelle Campus". 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 juli 2020

Samenwerking ontwikkeling Meeuwensingel Capelle gestart

Gisteren heeft de gemeente Capelle samen met BLICK, RVKO, PCPO, Havensteder, Stebru en Stevast Baas & Groen een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van woningen, scholen en commerciële ruimten aan de Meeuwensingel. Samen onderzoeken zij de haalbaarheid van de herontwikkeling van het gebied tussen de Meeuwesingel, Reigerlaan en de Roerdomplaan met als basis het gebiedspaspoort uit 2017. Op deze locatie kunnen straks ruim 170 woningen waaronder appartementen, scholen en maatschappelijke- en commerciële ruimten worden gebouwd.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 2 juli 2020

Capellenaar opgepakt in grote drugszaak

Dinsdag en woensdag zijn er in totaal 33 invallen gedaan, vooral in de Rijnmond-regio. Een van de opgepakte verdachten is een Capellenaar. Daarnaast zijn er tien andere verdachten opgepakt en drie vermoedelijke drugslaboratoria ontdekt.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 juli 2020

Handhaving beboet streng op afvaloverlast

Handhaving van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft in de maanden mei en juni 57 bekeuringen uitgeschreven voor het verkeerd aanbieden van afval. Voor de coronacrisis was dat gemiddeld 10 per maand. Het gaat daarbij om vuilniszakken die naast containers zijn geplaatst of afval dat vanuit andere gemeenten is gedumpt. Ook het verkeerd aanbieden van grof huishoudelijk afval is beboet.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 juli 2020

Heropening NS-station Rotterdam Alexander 10 juli live te volgen

Nu de laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe stationshal van station Rotterdam Alexander is het tijd om af te tellen naar de officiële opening op vrijdag 10 juli.  Die middag om 13.30 uur wordt de officiéle opening live uitgezonden op het Youtubekanaal van NS. Het is voor het eerst in Nederland dat een station digitaal wordt geopend. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om live mee te kijken.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 30 juni 2020

Capelse leerlingen doen verkeersexamen

Dinsdagochtend gaf verkeerswethouder Maarten Struijvenberg op het Stadsplein het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle. In totaal deden 116 leerlingen van 3 Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen. De kinderen reden een route door Middelwatering. Het schriftelijk examen hebben de leerlingen eerder dit jaar gedaan. Nu konden ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde regels kunnen toepassen. De geslaagde kinderen krijgen later een officieel verkeersdiploma.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 juni 2020

Brieven over kindpakketten verstuurd

Afgelopen week ontvingen alle gezinnen met kinderen tussen de drie en zeventien jaar een brief met een folder over het Kindpakket, van gemeente Capelle. "Alle kinderen doen mee!", dat is de slogan van het Kindpakket, de verzameling van regelingen waardoor kinderen gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd, ook wanneer de ouders minder geld hebben. In de brief en folder staat hoe het geld kan worden aangevraagd bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.