Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 april 2020

Nog 7 sport- en speelplekken dicht in Capelle "Blijf thuis"

 Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel sluit dit weekend 7 extra sport- en speelplekken in de stad waaronder het Calisthenics- en freerunpark in het Schollebos. Oskam: "Het wordt prachtig weer dit weekend en dan is de kans te groot dat mensen in groepjes groter dan drie op deze plekken samenkomen. Voor ieders gezondheid en veiligheid sluit ik daarom deze plekken. Met pijn in het hart, maar het is even niet anders."

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 3 april 2020

Uitslagen enquête Schollebos

De uitslagen van de enquête van de gemeente Capelle over het Schollebos zijn bekend. De vragenlijst is door 1360 mensen beantwoord. Doel van de enquête is de mening van de inwoners te peilen over de toekomst van het stadsdeelpark.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 april 2020

Noodmaatregelen verlengd tot en met 28 april

Zoals verwacht zijn de noodmaatregelen die het kabinet had afgekondigd tot 6 april a.s. verlengd tot het einde van april. Dit betekent dat scholen, kinderopvangcentra en horecagelegenheden tot en met 28 april gesloten blijven om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook moeten mensen tot die tijd zoveel mogelijk thuiswerken, minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren en niet met meer dan twee anderen samenkomen in openbare ruimtes. Dat heeft het kabinet dinsdag na het crisisoverleg bekendgemaakt. Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops blijven langer gesloten.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 april 2020

Singer-songwriter Daniel Cane in Zwaardvis 4 april

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat het overgrote deel van de artiesten momenteel werkloos thuis zitten omdat de poppodia voorlopig verboden terrein is. Wat ze thuis doen is de tijd nemen om nieuwe songs te schrijven die ze uiteraard via streaming platformen uitbrengen om zo toch hun geliefde publiek te bereiken. Daniel Cane is zo’n artiest.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 31 maart 2020

Bouwmarkten doen goede zaken door kluswoede van thuiswerkers

Nu het overgrote deel van de bevolking noodgedwongen thuiszit stijgt de omzet van de Nederlandse bouwmarkten explosief. Vorige week steeg de omzet met ongeveer 50% ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook supermarkten hadden het vorige week nog altijd drukker dan normaal.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 31 maart 2020

Please Dont Stop The Music steunt Nederlandse artiesten

Het zijn momenteel spannende en onzekere tijden voor Nederlandse artiesten. In een branche waar het normaal gesproken al pittig is om het hoofd boven water te houden is het door het compleet wegvallen van liveconcerten helemaal kommer en kwel. Het nieuwe platform ‘Please Don’t Stop The Music’ wil de Nederlandse muziekscene ondersteunen.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 29 maart 2020

Young Gun Silver Fox in de middagshow

Shawn Lee van Young Gun Silver Fox is deze week te horen in de middagshow. Een artiest die zijn sporen inmiddels al ruim verdiend heeft in de muziekindustrie. Gerard Ekdom pikte de sound enkele jaren geleden op en inmiddels spelen ze clubtours in Nederland en stonden ze eerder al op North Sea Jazz!