Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 17 juni 2024

Lokale nieuwsmedia gaan samen onder één naam: CKZ Vandaag

Drie lokale nieuwsmedia gaan vanaf nu samen verder onder één naam: CKZ Vandaag. De redacties van Dagblad Vandaag (Capelle Vandaag, Krimpen Vandaag en Zuidplas Vandaag), Radio Capelle en de Lokale Omroep Krimpen hebben besloten om de krachten te bundelen.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 13 juni 2024

Capelle heeft rode cijfers, wikt en weegt: wat gaat dat betekenen voor de stad en haar bewoners?

De gemeente Capelle aan den IJssel bevindt zich in een financieel zware periode. De jaarrekening 2023 wordt afgesloten met een tekort van 4,65 miljoen euro en de voorjaarsnota 2024  noemt een begrotingstekort van 4,72 miljoen euro. Het ontbrekende geld zal geleend moeten worden. Wethouder Rik van Woudenberg zei op 25 mei al bij deze omroep zich grote zorgen te maken.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 9 juni 2024

Maandag 10 juni Thema-avond Capelle bouwt aan de Stad

Maandag 10 juni is er op het gemeentehuis een thema-avond. Het doel van de avond is om de laatste stand van zaken met betrekking tot de diverse ruimtelijke ontwikkelprojecten als mede trends en ontwikkelingen voor het voetlicht te brengen zodat de (eventueel) te maken keuzes en gevolgen daarvan inzichtelijk worden. Daarbij zal worden ingezoomd op Roer/Barbizon/Schollevaar en Centrum.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 9 juni 2024

Steviger zelfreinigend toilet in het Schollebos

Vanaf morgen (maandag 10 juni) wordt het toilet in het Schollebos vervangen. De gemeente hoopt dat met dit steviger gebouw er minder of geen vandalisme zal zijn. Ook is deze beter rolstoeltoegankelijk. De werkzaamheden duren ongeveer een week. Tot die tijd is er geen mogelijkheid om er naar de wc te gaan.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 7 juni 2024

OM eist 14 jaar cel voor doden Knut Rietveld

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 14 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 31-jarige Youness el K.. De man wordt ervan verdacht in 2021 Knut Rietveld te hebben gedood in zijn woning aan de Kringdans.