Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 26 oktober 2021

Vooruitblik Popronde Rotterdam in Zwaardvis

Zaterdag 6 november doet de Popronde, zoals ieder jaar Rotterdam weer aan. Van 12.00 uur tot middernacht vinden er talloze optredens plaats van nieuwe opkomende muzikanten. In de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle blikken we op 30 oktober met organisator Francis Pronk vooruit naar deze editie. De opzet is iets veranderd ten opzichte van voorgaande edities, het festival kiest voor een coronaproof vorm. Passe Partouts kosten 5,- en zijn vanaf nu verkrijgbaar via de site van de Popronde. https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/popronde-2021-rotterdam
Daar is ook het complete programma terug te vinden. www.popronde.nl/steden/rotterdam

Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Sinds zaterdag 11 september tot en met zaterdag 27 november reizen de 100 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en altijd laagdrempelig. Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een uniek programma. In iedere stad zijn het centrum (en soms iets daarbuiten) het festivalterrein en vormen de deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Jeangu Macrooy, De Staat, Chef'Special, Wies, Froukje, Rondé en My Baby. Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2021 en het programma van de steden op www.popronde.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 oktober 2021

Flinke file na storing Algerabrug

Donderdagavond ontstond er een lange file bij de Algerabrug. Doordat de klep van de brug niet meer werkte konden automobilisten, fietsers en voetgangers geen doorgang vinden. Door een nog onbekende reden zakte de brugklep niet meer.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 oktober 2021

Metrokunst verdwijnt op het stadsplein

Dinsdag 26 oktober worden de bekende kunstdoeken onder de metrobaan op het Stadsplein in Capelle weggehaald. De kunst moet daar weg vanwege geplande werkzaamheden aan de Koperwiek en het Stadsplein.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 oktober 2021

Inleveractie wapens Capelle succesvol: 64 wapens ingeleverd

Tijdens de landelijke wapeninleveractie afgelopen week zijn in Capelle aan den IJssel 64 wapens ingeleverd. Op het politiebureau Slotlaan en de gemeentewerf brachten mensen in totaal 46 messen, 6 zwaarden, 11 (nep)vuurwapens en 1 wapen uit een andere categorie.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 oktober 2021

SGP vraagt College mogelijkheden te onderzoeken om vluchtelingen en statushouders tijdelijk op te vangen

De SGP roept het Capelse college van burgemeester en wethouders op om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om op korte termijn tijdelijke opvang voor vluchtelingen en statushouders te realiseren. "In het licht van de levensbedreigende situatie waarin veel vluchtelingen verkeren, is een bijdrage vanuit Capelle ons inziens niet meer dan een morele plicht waarbij we maximaal creatief en coöperatief moeten willen zijn", aldus de SGP-fractie in een open brief die gisteren is verstuurd.