PvdA laat zich misleiden over Gated Community in Capelle

  • dinsdag 13 augustus 2013
  • Redactie

De Partij van de Arbeid heeft gisteren een persbericht verzonden met de titel “PvdA wil geen Gated Community in Capelle.” Het gaat hier echter om het in Nieuwerkerk te bouwen villapark Ringvaartstaete aan de ’s Gravenweg. 12 Villa’s vanaf ruim € 900.000 met een hekwerk er omheen. Gisteren heeft de PvdA het College per brief gevraagd of er voldoende draagvlak is binnen de Capelse raadsfracties voor dit villapark en of het college de bevoegdheid heeft om de ontwikkeling ervan onmogelijk te maken.

Enkele uren na verzending van persbericht en brief kwam de PvdA er achter dat het villapark niet in Capelle komt maar in Nieuwerkerk aan den IJssel, aan de ’s Gravenweg. O.a. Radio Capelle had de PvdA vrij snel op deze fout gewezen.

De PvdA heeft een groot aantal bezwaren zoals de omheining, het toelaten van dergelijke enclaves die de ontwikkeling van Capelle niet dient en de scheiding tussen groepen inwoners die men onwenselijk en onacceptabel vindt. "De rijken moeten integreren, net zo goed als de mensen die vanuit een ander land in Capelle komen wonen".

In een gesprek met Radio Capelle vandaag zei fractievoorzitter Martin Ponte “Wij zijn als PvdA enigszins op het verkeerde been gezet door een artikel in het AD van 26 juli met als koptekst “Uniek wonen in Capels villapark” en als opening “Capelle krijgt een bijzondere afgesloten woonwijk”. Waar het echter werkelijk om gaat is niet de locatie. Wat de PvdA heeft willen aankaarten is de tweedeling in de maatschappij die verder wordt gestimuleerd. Als je maar veel geld hebt, kun je tegenwoordig essentiële zaken als je eigen gezondheidszorg, onderwijs en eigen woonwijk kopen. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling die wij nooit zonder meer mogen accepteren. Wij wilden de discussie op starten of (nieuw) leven in blazen”.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 augustus 2013