Gemeente Capelle pakt bijtincidenten van honden aan

  • woensdag 29 mei 2013
  • Redactie

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat strenger en sneller optreden tegen bijtende honden. In een nieuwe beleidsregel "Bijtincidenten honden' is vastgelegd wanneer honden een aanlijn- of muilkorfgebod opgelegd krijgen en wanneer een hond in beslag genomen wordt als een eigenaar niet vrijwillig afstand van het dier wil doen.

Ook bestaat de mogelijkheid een gedragsonderzoek te laten doen op kosten van de eigenaar om de inbeslagname te voorkomen. In bijzondere gevallen waarbij een eigenaar structureel en over langere periode verantwoordelijk is voor het bijtgedrag van zijn of haar hond(en) kan de eigenaar een houdverbod opgelegd krijgen.

“Ernstige bijtincidenten komen hier gelukkig weinig voor, maar de impact ervan is erg groot,” zegt wethouder Dieren en Dierenbescherming Joost Eerdmans.

Bijtincidenten met honden waren voorheen een zaak voor politie en justitie. De gemeente gaat nu zelf ook handhaven op bijtincidenten. Dit gaat sneller en de regels zijn duidelijker. De nieuwe beleidsregel wordt binnenkort gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 29 mei 2013