Dodenherdenking zaterdag 4 mei

  • donderdag 2 mei 2013
  • Redactie

Iedereen in Capelle aan den IJssel is welkom bij de herdenking van de gevallenen uit de Tweede wereldoorlog, slachtoffers gevallen tijdens diverse vredesacties en andere oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt met een herdenkingsbijeenkomst en aansluitend een stille tocht naar het herdenkingsmonument bij de begraafplaats in Capelle-West.

De herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden in de Nieuwe Westerkerk aan het Valeriusrondeel en begint om 19.00 uur. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst houdt burgemeester Frank Koen een toespraak, het ensemble VoiceMail zal enkele liederen ten gehore brengen en Everhard Zwart bespeelt het kerkorgel. De bijeenkomst in de kerk wordt afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

Na de herdenkingsbijeenkomst in de kerk is er om 19.30 uur een stille tocht - via het Kars Wegelingpad - naar het monument op de begraafplaats in Capelle-West. Hier leggen de burgemeester, de kinderburgemeester, de Stichting Veteranen Capelle aan den IJssel en de Politie Rotterdam-Rijnmond kransen. Voordat de kranslegging plaatsvindt, worden gedichten voorgedragen door de winnaars van de gedichtenwedstrijd van Amnesty International, die gehouden is op de Capelse scholen.

Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen, waarna het Wilhelmus wordt gespeeld. Daarna is er gelegenheid bloemen bij het monument neer te leggen. De inwoners van Capelle wordt gevraagd van 18.00 uur tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 mei 2013