Gemeentelijke erepenning voor voormalig raadslid Leon Anink

  • maandag 27 mei 2024
  • Rob Nieuwveld

De Capelse gemeenteraad nam maandagavond afscheid van voormalig VVD-raadslid Leon Anink. Tijdens de raadsvergadering kreeg Anink - uit de raad vertrokken om burgemeester van Zwijndrecht te zijn - de gemeentelijke erepenning. Burgemeester Cor Lamers overhandigde die erepenning samen met de oorkonde, een blauw vaasje en een boeket bloemen. 

In een reactie bedankte Leon Anink Capelle "dat ik jullie raadslid mocht zijn" en "Ik heb een hele hoop te danken aan Capelle aan den IJssel". Ook wees hij erop dat politiek niet altijd makkelijk is want hij is in die tijd als raadslid ook wel eens onder druk is gezet. "Is dat erg? Nee want het vormt je, je leert ermee omgaan en het hoort bij het politieke spel en ik heb geleerd daar een draai aan te geven."

Leon Anink werd raadslid voor de VVD na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.  tot zijn benoeming als burgemeester van Zwijndrecht op 23 april 2024. Hij was voorzitter van diverse raadscommissies en lid van de auditcommissie. Daarnaast ook voorzitter van een volkstuinvereniging en penningmeester bij de watersportvereniging.
 
Burgemeester Cor Lamers: Met gedrevenheid en plezier heeft Leon Anink zich ingezet voor de Capelse gemeenschap. We kennen hem als betrokken, vastberaden, goed ingelezen en met een hele eigen persoonlijke toon. We zijn trots op zijn benoeming tot burgemeester van Zwijndrecht en kijken met vertrouwen uit naar wat komen gaat de komende jaren.

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 mei 2024
Geen andere berichten van 2024-05-27 gevonden.