Singer-songwriter en producer Blanko in Zwaardvis 20 april n.a.v. Record Store Day

  • zaterdag 13 april 2024
  • Willem de Waard

In het kader van de jaarlijkse Record Store Day gaan we zaterdag 20 april tijdens het programma Zwaardvis achterhalen wat die dag voor een muzikant precies inhoud. Daarvoor hebben we de Volendamse singer-songwriter en producer Blanko weten te strikken voor een interview. Hij is namelijk één van de eersten die een instore optreden geeft die dag. Dat is al om 10.00 uur 's-morgens in Edam. 

Achter Blanko gaat Jan de Witte schuil. In het verleden was hij geruime tijd onderdeel van de de uiterst succesvolle 3J's. Maar inmiddels staat Jan alweer geruime tijd op eigen benen en is al vele malen te gast geweest tijdens uitzendingen van Zwaardvis. Afgelopen oktober verscheen het tweede album 'More Music by Blanko'. Dat was de opvolger van zijn eersteling 'Music by BLANKO' van een jaar daarvoor. Tussendoor ondernam hij ook nog een theatertour ter gelegenheid van de 40e verjaardag van het album en de film Stop Making Sense van de legendarische New Yorkse band Talking Heads en produceerde hij werk van de eveneens uit Volendam afkomstige alternatieve rockband Lorem Ipsum. En om zijn veelzijdigheid kracht bij te zetten is hij momenteel ook op tournee met het project 'Legendary Albums Live' waarmee hij het Nirvana MTV Unplugged album uit 1994 live speelt.   

Ter gelegenheid van Record Store Day verschijnt in beperkte oplage een live-album onder de titel 'Live Music By Blanko'. Het album is opgenomen tijdens de 'More Music By Blanko tour' van afgelopen januari. De nummers zijn opgenomen in zalen als Tivoli Vredenburg, Hedon, Patronaat en de Melkweg.    
BLANKO 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 13 april 2024