22e editie Festival Motel Mozaique 18- t/m 20 april

  • dinsdag 2 april 2024
  • Willem de Waard

Van 18- t/m 20 april staat Rotterdam in het teken van het jaarlijkse evenement Motel Mozaique. Het meerkunstenfestival dat ieder jaar in april op de festivalkalender prijkt. Het festival is ontstaan tijdens Rotterdam 2001 toen de Maasstad Culturele Hoofdstad van Europa was. Het werd destijds opgezet in nauwe samenwerking met TENT, de Rotterdamse Schouwburg en Nighttown. De programmering bestaat uit een mix van popmuziek, theater, performance en beeldende kunst en is verspreid over diverse locaties in de binnenstad.

De 22e editie van het Motel Mozaique Festival (MOMO) vindt plaats op 18-, 19- en 20 april. Je kan de tofste nieuwe muziek, performance en kunst op de vetste locaties en verstopte plekken van Rotterdam ontdekken. De programmering omvat meer dan honderd acts verdeeld over de drie dagen dat het festival duurt. 

Gedurende die drie dagen pakt het festival je telkens weer in met ontmoetingen. Gemakkelijk en soms ietwat ongemakkelijk. Het steekt je in een nieuwe jas die je meteen lekker vindt zitten. Je favoriete nieuwe muziek, kunst om aan te vergapen, uitdagende performance en straatbeelden. En het evenement daagt je uit jezelf te leren kennen door de jas die je niet past. De schoonheid van de tegenpool, het onbekende.

Motel Mozaique programmeert naar potentie, met hier en daar wat verdiende sporen. Het bouwt constant aan toffe en onvoorspelbare samenwerkingen in muziek en performance. Botsingen die leiden tot een blijvende herinnering en vaak een langdurig partnerschap. Het wil je de stad laten leren kennen. Niet echt een allemansvriend, maar het heeft de potentie om je beste vriend te worden. De voorstellingen zijn verspreid door de stad en het programma gaat over van buiten naar binnen en omgekeerd. Om Rotterdam nog beter te leren kennen, organiseert MOMO dertig verschillende 'guided tours' door de stad en laten je slapen in het MOMO Art Motel.

Tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis is er op 13- & 20 april o.a. aandacht voor het Motel Mozaique Festival d.m.v. interviews en achtergrondinformatie met betrokkenen.

Voor de complete programmering raadpleeg de website van het festival.
https://motelmozaique.nl/

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 2 april 2024
Geen andere berichten van 2024-04-02 gevonden.