Park Hitland gaat 50-jarig bestaan vieren

  • maandag 1 april 2024
  • Rob Nieuwveld

Op 29 mei is het 50 jaar geleden dat Park Hitland is opgericht. De organisatie gaat dat breed vieren over een periode van vijf dagen. 

In de jaren '60 van de vorige eeuw werd in een eerste Nota Ruimtelijke Ordening gesproken over een groene bufferzone tussen Gouda en Rotterdam-Alexanderstad. Eind 1971 nam de gemeente Capelle een motie aan om het “Hitlandbos” te ontwikkelen. In 1973 sloot de toenmalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel zich hierbij aan.

Op 23 maart 1983 werd dan eindelijk de allereerste boom geplant en sindsdien is er veelveranderd in Recreatieschap Hitland. In 1994 ging de Driving Range open in Hitland-zuid en werd de golfbaan in de loop der jaren uitgebreid tot een volwaardige, openbare golfbaan met 18 holes en een Par 3 baan. Daarna volgde de aanleg van een volkstuinencomplex en een ontmoetingstuin. Ook werden een trimbaan en diverse speeltuinen gerealiseerd en in 2018 een hondenprettuin.

Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni zijn er verschillende festiviteiten, zoals onder andere diverse wandelingen, natuurbelevingen voor kinderen, sportieve introductielessen op de Golfbaan en smaakvolle ontmoetingen bij de diverse horecaondernemers in Park Hitland.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 1 april 2024