Gratis hulp bij invullen belastingaangifte

  • donderdag 7 maart 2024
  • Rob Nieuwveld

Er zijn twee mogelijkheden voor Capellenaren om gratis hulp te krijgen bij het invullen van de belastingaangifte over 2023

Stichting Belastingwinkel Rotterdam biedt Capellenaren met een inkomen van maximaal 35.000 per jaar gratis hulp bij het invullen. Studenten fiscaal recht en fiscale economie aan (met name) de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn aanwezig namens die stichting om te helpen bij het invullen en digitaal versturen van de aangifte.

Aanmelding vooraf is wel noodzakelijk en dat kan hier via de website van Bibliotheek aan den IJssel.  Een afspraak duurt gemiddeld een half uur. Je hebt geen DigiD nodig!

De tweede mogelijkheid is bij de wijkwinkels van Welzijn Capelle.  

De hulp bij de belastingaangifte is gratis voor Capellenaren  voor alleenstaanden die een maximaal
bruto jaarinkomen van 38.000 hebben. Gehuwden of partners mogen samen een maximaal bruto jaarinkomen hebben van 48.000.

Voor de belastingaangifte is een DigiD verplicht. De wijkwinkels werken niet met machtigingscodes. Gehuwden en samenwonenden hebben ieder een eigen DigiD nodig. Heb je nog geen (werkend) DigiD, maak hiervoor dan snel een aparte afspraak bij een wijkwinkel. Want: het aanvragen van een DigiD duurt minstens twee weken!

Capellenaren die hulp willen kunnen bellen voor een afspraak via 010 - 264 02 20 (werkdagen, 9.00 - 16.00 uur). Per e-mail kan ook, stuur dan een e-mail naar vip@welzijncapelle.nu, met in de mail de gewenste afspraakdatum. De invuldagen bij de wijkwinkels zijn tussen maandag 18 maart en maandag 29 april.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 7 maart 2024