Rockbands PEER en Sonic Whip in Zwaardvis en CAPSLOC 23 maart

  • donderdag 7 maart 2024
  • Willem de Waard

Zaterdag 23 maart staan er twee rockbands in het Capelse Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC. Voordat ze daar 's-avonds gaan optreden zijn beide bands 's-middags al te horen tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. Het gaat om PEER en Sonic Whip. Voor d eeerste band is het niet voor het eerst dat ze in het programma prominent aan bod komen. In 2017 waren ze al eens te horen in het kader van de Popronde en september 2022 kwam zanger Gijs Teuwsen zelfs langs in de studio voor een akoestisch optreden voordat hij het podium betrad van het Krimpen Music Festival.      

PEER
De van oorsprong uit Middelburg afkomstige band PEER liet 10 jaar geleden voor het eerst van zich horen en speelt een hitgevoelige mix van indierock en britpop. De inspiratie haalt het kwartet uit bands als Nothing But Thieves en The Neighbourhood. Al kort na de oprichting sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan er onder meer shows op Concert At Sea op het programma. In 2015 en 2016 zijn de singles 'Get Out' en 'Won't Be There' de eerste wapenfeiten. De release van debuut-EP 'Mad For It!' (2017), waarvoor wordt samengewerkt met producers Huub Reijnders en Peter Slager brengt de band langs de nationale TV en radio (onder meer DWDD, NPO Radio 2, NPO 3FM). Ook stond een show op het programma in de legendarische Liverpoolse  Cavern Club. De single 'I Donít Wanna' wordt zelfs uitverkoren voor de wereldwijde Mercedes AMG campagne met autocoureur Lewis Hamilton in de hoofdrol. 

In 2019 verscheen debuutalbum 'Laugh About It Is Far More Exciting' met de singles 'Carousel' en You Can Count On Me To Let You Down'. Bovendien startte de clubtour in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Vorig jaar verschenen de singles 'Thinking About you', 'Electrified' en 'Supernatural' gevolgd door de EP 'When The Lights Go Down'. Tevens verschenen er twee nummers in de Japanse Netflix serie Terrace-House en werd een nummer gebruikt in een commercial van sportmerk FILA. PEER bestaat uit; zanger/gitarist Gijs Teuwsen, bassist Brian van Es, gitarist Jesper de Jonge en drummer Renzo Rijn.
Peerofficial

SONIC WHIP
SONIC WHIP is een alternatieve rocktrio uit Nijmegen die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band. De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is.  Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht. Bovendien is het geluid van bands als Foo Fighters, Audioslave en Soundgarden nooit ver weg. Overigens gaan ook vergelijkingen op met hun stadgenoten van Navarone.

Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum 'Triskelion'. Kers op de taart was hun single 'Space' die als tweede eindigde bij een verkiezing van Beste Song van het jaar 2022 in Engeland. De track 'Storm Is Over' haalde in North Carolina en Boston de top van de charts bij twee grote radiostations. Tussen de shows door werkt de band aan een tweede plaat waarvan 'Spinning Around' de voorloper is. Bij Sonic Whip draait alles om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves. 
https://www.sonicwhipband.com

Het programma in CAPSLOC op 23 maart start om 20.45 uur. De deuren gaan open om 20.00 uur en de toegang is Ä12,50 in de voorverkoop en Ä15 aan de deur. CAPSLOC is gevestigd aan de Pelikaanweg 3 in Capelle a/d IJssel.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 7 maart 2024