Weer explosie bij woning in Ravelstraat - mogelijke dader (14) aangehouden

  • zondag 25 februari 2024
  • Rob Nieuwveld

Voor de derde keer is er een explosie geweest bij dezelfde woning aan de Ravelstraat in Capelle. Rond 04.40 uur vannacht was er een enorme knal te horen, zo liet een bewoner in de nabije omgeving vanochtend vroeg aan Radio Capelle weten. Een jongen die op de vlucht sloeg viel en raakte hierdoor gewond. Hij is aangehouden. Volgens de politie gaat het om een 14-jarige jongen uit Den Haag.

Binnen drie weken drie explosies. Op 5 en 19 februari zijn er ook al explosies geweest, beide keren bij dezelfde woning in de wijk 's-Gravenland. Beide keren in de nacht van zondag op maandag rond 03.00 uur. Vannacht heeft de explosie ook schade veroorzaakt aan de naastgelegen woningen.  Een onbemande politieauto die bij de woning stond is ook beschadigd. Volgens bewoners in de straat was de kracht van de explosie vanochtend enorm. Ruiten van woningen op 50 meter en zelfs verderop zijn moeten vervangen worden. 

Lees ook - Politie: explosies in Prinsenland en Capelle hebben met elkaar te maken.

Juist gisteren is de achterkant van de woning helemaal dicht gemaakt, zowel boven als beneden, zijn er ijzeren platen geplaatst aan de voorkant en zijn er extra lichtpalen geplaatst rond de woning.

Burgemeester Cor Lamers laat vanochtend weten ‘geschrokken en verontwaardigd te zijn over zoveel brutaliteit: “De brutaliteit van mensen die dit op hun geweten hebben is enorm. Onschuldige bewoners zijn hiervan de dupe. De politie had al eerder een camera opgehangen, was veelvuldig aanwezig in de straat de afgelopen dagen en vannacht direct ter plekke. Er is een aanhouding verricht en het onderzoek is in volle gang. Het gevoel van onveiligheid moet snel uit de wijk. Gemeente, politie en andere instanties zetten alles op alles om dat te realiseren.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 februari 2024