Muziektalenten MIN TAKA en FLORA in CAPSLOC 24 februari

  • donderdag 22 februari 2024
  • Willem de Waard

Zaterdag 24 februari staan er weer een aantal muziektalenten geprogrammeerd in het Capelse Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC in Capelle a/d IJssel in het kader van het evenement What's Cooking. What’s Cooking is het poptalent podium van 010! Aanstormende popartiesten krijgen iedere 2 maanden de kans om zich te presenteren in CAPSLOC. Een echte buitenkans om de top acts van morgen te leren kennen en te supporten!

MIN TAKA
Min Taka ontleent haar naam aan een mythe van een verdwijnende planeet en deelt de wereld met een genre-verbuigend geluid dat zich beweegt tussen indie, liquid dnb, synth en hyperpop. Haar liedjes reflecteren op thema's als identiteit, erbij horen, vrouwelijkheid en verbinding. Het sonische universum van Min Taka varieert van intiem en zacht tot intense elektronische commotie. Geïnspireerd door Mitski, Cocteau Twins en Charli XCX is het nieuwste project van de pixie-popartiest 'Partiyi Durdurun' en werd uitgebracht afgelopen december.

Sinds 2020 heeft het in Istanbul en Rotterdam gevestigde MIN TAKA 13 singles en een EP uitgebracht. Optredens waren er op tal van internationale podia zoals o.a. Le Guess Who, Roodkapje, Toekomstmuziek en Istanbul Küçükçiftlik Park. Ze begon haar opleiding aan het Berklee College of Music In Amerika en studeert momenteel aan Codarts in Roterdam. Tijdens de pandemie ging ze terug naar huis en vestigde zich in de indie muziekscene van Istanbul. MIN TAKA ontmoet het publiek op verschillende locaties in Nederland met zowel Turkse als nog uit te brengen Engelse tracks, waarmee ze de weg vrijmaakt om een stempel te drukken op de Europese scene met haar aankomende projecten. 
LINKS: Instagram / Spotify

FLORA
FLORA nodigt je uit op een muzikale ontdekkingstocht die nog lang blijft hangen. Zelfs nadat de laatste noot is gespeeld. Met al twee EP’s op zak hoopt ze via haar muziek dichter bij zichzelf te komen. FLORA maakt aangrijpende Alt-pop waarvan je voeten automatisch gaan meebewegen. Door elektronische sounds te combineren met persoonlijke gebeurtenissen creëert ze een mix van melancholie en pakkende melodieën. 'Ik worstel vaak met mijn gevoelens maar door het schrijven en maken van liedjes kom ik weer helemaal tot mezelf. 'Een nummer voelt pas af wanneer ik er tegelijkertijd op kan dansen en huilen. Ondanks de diepgang in haar muziek en persoonlijke leven heeft FLORA een nuchtere houding weten te kweken.

Haar meest recente EP ‘UTTERLY MISTAKEN’ belichaamt haar nieuwe kijk op het leven en dat wierp zijn vruchten af. De release bezorgde haar meerdere plaatsen in afspeellijsten zoals New Music Friday en EQUAL en een nominatie voor ‘Rotterdamse Track van het Jaar 2023. Met nieuwe muziek in de maak en een veelbelovende aftrap staat FLORA te popelen om een sprong in het diepe te wagen.
LINKS: Instagram / Spotify

De optredens in CAPSLOC starten om 20.30 uur maar de deuren gaan al om 20.00 uur open. De entree in de voorverkoop is €7,50. Aan de deur betaal je €10. CAPSLOC is gevestigd aan de Pelikaanweg 3 in Capelle a/d IJssel.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 22 februari 2024