Politie zoekt man die vrouw beroofde van bankpas na babbeltruc en € 900 pinde

  • zondag 18 februari 2024
  • Rob Nieuwveld

Op 24 november 2023 krijgt een 75-jarige vrouw uit Capelle een sms’je met de mededeling dat haar betaalpas is gehackt en dat ze een bepaald telefoonnummer van haar bank moest bellen. En helaas dat deed ze.  Even later was er 900 euro van rekening gepind. De politie zoekt de dader en heeft een foto vrijgegeven.

Toen ze het telefoonnummer belden kreeg ze te horen dat iemand haar pas kwam ophalen om alles te regelen. Anderhalf uur later kwam ook daadwerkelijk een man aan de deur. Het slachtoffer moest van hem haar bankpasje in een apparaatje steken en ze had dat nog niet gedaan of de man ging er met haar bankpas vandoor. Binnen de kortste keren was er dus 900 euro gepind.

Het is een variant op veel babbeltrucs. Trap er niet in want bankmedewerkers komen nooit bij je thuis om bankpassen op te halen en sturen geen sms'jes erover. Deel nooit je pincode, geef nooit je pinpas. Hang dus op bij telefoontjes van zogenaamde bankmedewerkers en bel zelf de bank op. 

De politie zoekt de man op de foto. Herken je de man of heb je een tip? Tips melden kan via de Opsporingstiplijn (0800-6070) of het online tipformulier van de Politie. Anoniems tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via telefoonnummer 0800-7000.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 februari 2024