Politie zoekt man voor mishandeling ouder echtpaar bij metrostation De Terp

  • zondag 21 januari 2024
  • Rob Nieuwveld

De politie is op zoek naar een man met een racefiets die een ouder echtpaar heeft mishandeld bij metrostation De Terp. De man was een zwartrijder en wilde met het stel door de poortjes mee naar buiten. Het gebeurde al op 23 september, maar de politie heeft de man nog niet kunnen vinden. Daarom zijn nu herkenbare beelden gedeeld, ook in Bureau Rijnmond.

Op zaterdag 23 september 2023 rond 12:30 uur verlaat een echtpaar metrostation de Terp. De man merkt dat er iemand met hem mee wil lopen tijdens het passeren van de uitcheckpoortjes. Hierop vertraagde hij zijn pas, in de hoop dat het poortje achter hem gelijk weer zou sluiten en de man achter hem er niet door kon. De latere verdachte, die een racefiets bij zich heeft, geeft de man een duw, zodat hij toch net kan meelopen.

Hierna ontstaat voorbij de poortjes een woordenwisseling tussen de verdachte en het echtpaar. Uiteindelijk valt de verdachte aan en duwt eerst de vrouw op leeftijd tegen de grond en vervolgens krijgt de man ook klappen. De vrouw moet voor behandeling naar het ziekenhuis en moet daar zelfs een nacht blijven. Daarna gaat hij er vandoor op of met zijn fiets. De politie is er nog niet in geslaagd de man te vinden.

Wie weet wie deze man is? Het gaat om een donkergetinte man, met racefiets. Hij heeft zwart haar in dreads en droeg een lichtkleurig vest met zwarte biezen, een donkerkleurige broek en een Nike rugtas.
Mogelijk waren mensen getuigen van de mishandeling of herkennen mensen de dader. De politie vraagt hen om dan contact op te nemen. Dit kan door te bellen met de Opsporingstiplijn (0800-6070) of het online tipformulier in te vullen. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 januari 2024