Evenementen Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC

  • zondag 21 januari 2024
  • Willem de Waard

Zaterdag 27 januari hebben we tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis aandacht voor de komende activiteiten van het Capelse Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC. Er staan de komende periode namelijk weer een aantal interessante evenementen op de affiche 

Zaterdag 03 Februari Robby Valentine
Muzikaal fenomeen Robby Valentine, bekend van de jaren ‘90 hit ‘Over and Over Again’, bracht afgelopen najaar zijn nieuwe album ‘Embrace the Unknown’ uit. Dit volledig door Valentine zelf geschreven, ingespeelde, gezongen en opgenomen nieuwste album, is alweer zijn 13e studio album met eigen werk. Met ‘Embrace the Unknown’ zet hij wederom een album neer waarin zijn veelzijdigheid als artiest naar voren komt. Het is een album wat de liefhebbers van Queen, The Beatles, George Michael en Muse zeker zullen waarderen. Het maken van zijn nieuwste werk was, door zijn recente tot 2% gereduceerde zicht, een ware uitdaging voor het multitalent. Het 10 songs tellende, in muziekstijl variërende Pop/Rock album is een wederom bewijs van zijn muzikale veelzijdigheid klasse. Valentine begon ruim 3 jaar geleden met het schrijven en opnemen van dit nieuwe album. Dat was in de tijd dat de Corona Pandemie ieders leven beheerste. Terwijl voor hemzelf zijn wereld totaal was ingestort door zijn zichtverlies. Het titelnummer ‘Embrace the Unknown’ gaat over dat verlies en de strijd die het moeten accepteren van dat lot met zich meebrengt.

Zaterdag 10 Februari Dijkhonger
De Dijk speelde in 2022 hun laatste show maar de 'Heeren van Haerlem' houden hun nummers in ere. Elke generatie tot nu toe groeide op met nummers als ‘Binnen zonder Kloppen’, ‘Groot Hart’ en ‘Ik kan het niet Alleen’. Daarbij danste zij op de vulkaan, ook als er niemand in de stad was of werden zij wakker in een vreemde wereld. Ze waren Nergens goed voor, maar in de zevende hemel golft het altijd. 'De Heeren van Haerlem' is al tien jaar lang één van Neerlands fijnste Nederpop Coverbands. Ter ere van hun tienjarig bestaan toeren zij met een prachtige ‘tribute aan De Dijk’ show door Nederland en meren ze op 10 februari a.s. aan in Capelle aan den IJssel!

Zondag 18 Februari Maier Meets Havelok
Betreed het muzikale avontuur van Havelok. Een eigenzinnig en vernieuwend slagwerk kwartet dat schittert in het weelderige Nederlandse ensemble-landschap. Vanuit een basis van eigentijdse muziek streven ze ernaar om nieuwe horizonten te verkennen en te veroveren. Speciaal voor deze winter tour heeft Havelok een programma samengesteld dat toegankelijk en aantrekkelijk is met een scala aan muziekstijlen die aan bod komen. Hoogtepunt van de middag is een gloednieuw werk geschreven door componist Florian M. Maier, speciaal voor Havelok. Maier heeft indrukwekkende composities op zijn naam staan, waaronder opdrachtwerken voor gerenommeerde orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropool Orkest en vele andere ensembles.

Het stuk dat Maier speciaal voor Havelok heeft gecomponeerd, put inspiratie uit de levendige Flamenco- en Balinese muziekcultuur. Begin 2024 zal Havelok deze betoverende compositie in wereldpremière laten gaan. Het overige concertprogramma is op zijn beurt geïnspireerd door Maier’s meesterwerk. Bereid je voor op energieke werken van Piazzolla maar ook op meditatieve stukken van visionair componist Philip Glass die je ziel beroeren. De kern van dit programma wordt gevormd door twee marimba’s en een vibrafoon, aangevuld met een rijk palet aan slagwerkinstrumenten, zoals gestemde gongs, koebellen, tomtoms en bongo’s.

Zaterdag 09 Maart Joy Division Undercover
Het is dit jaar 45 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum 'Unknown Pleasures' van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het startschot van de New Wave beweging in de jaren 80 en beïnvloedde bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division. De band Joy Division Undercover komt op 9 maart naar Capelle a/d IJssel en zal het album Unknown Pleasures integraal spelen. De band wordt door pers en publiek op handen gedragen en gezien als de beste Joy Divison tribute band. Met o.a. gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal) kun je ook niet anders verwachten. Erny Green's stem evenaart op griezelige wijze de stem van wijlen Ian Curtis.

Zaterdag 23 Maart PEER en Sonic Whip
Een dubbelconcert met twee onvervalste rockbands op zaterdag 23 maart. PEER is een van oorsprong uit Middelburg afkomstige band en speelt hitgevoelige pop-rock met een randje en haalt inspiratie uit bands als Nothing but Thieves en The Neighbourhood. Kort na het uitbrengen van hun debuut EP kreeg PEER aandacht op nationale radio en speelden ze vele shows in Nederland en internationale shows in de UK en Azië. In 2019 verscheen hun eerste album en trapten ze hun clubtour af in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Vorig jaar bracht het kwartet (toen overigens ook te gast tijdens een uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle) de singles ‘Thinking About You' en 'Electrified' uit en in oktober verscheen een nieuwe EP. Sommige tracks van PEER werden gebruikt in wereldwijde auto commercials voor Mini en Mercedes met in de hoofdrol veelvoudig formule 1 kampioen Lewis Hamilton. Tevens verschenen er twee nummers in de Japanse Netflix serie Terrace-House en werd een track gebruikt in een commercial van sportmerk FILA.

Sonic Whip is een alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band. De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken heeft het Nijmeegse trio toch een volkomen eigen gezicht. In 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum 'Triskelion'.  Op dit moment werkt de band aan een 2e album waarvan de single 'Spinning Around' een voorbode is.

Vrijdag 05 April Smells LIke Nirvana

5 April is de sterfdag van Kurt Cobain. In 1994 overleed hij en liet een legendarische erfenis achter. We gaan deze avond terug in de tijd om zijn nalatenschap te vieren! Smells Like Nirvana is precies wat je verwacht. Het is een directe weg terug naar 1993. Een ‘trip down memory lane’ naar 18 november 1993 in New York, om precies te zijn. Het was deze legendarische concertreeks die Nirvana zelf de onsterfelijke status gaf. Dik verdiend overigens, de unieke mix tussen die duistere rauwheid en de akoestische diepgang gaven het concert een beleving die maar moeilijk is te evenaren. Maar Smells Like Nirvana doet het! Verwacht dus veel meer dan alleen muziek. Een meeslepend en rauw, tragisch verhaal over een jong bandje uit het Amerikaanse Aberdeen dat uitgroeit tot de icoon die het nu is. Over de razendsnelle opkomst, de legendarische optredens, tot het verschrikkelijk einde. 

Vrijdag 19 April Leif de Leeuw Band 
De Leif de Leeuw Band is dé southern jamband van Europa. Leif is acht keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. Met 6 man sterk brengt de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers en scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterk verhalende songs centraal staan. De band heeft in ruim tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China en heeft inmiddels al zes albums op zijn naam staan. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten en een lekker seventies tintje. Voor de liefhebbers van o.a. Allman Brothers Band en DeWolff.

Voor het volledige programma van CAPSLOC, adres en de aanschaf van tickets raadpleeg de onderstaande website 
Home - Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 januari 2024