Informatieavond over Algeracorridor op woensdag 17 januari

  • woensdag 3 januari 2024
  • Rob Nieuwveld

De gemeente organiseert op woensdag 17 januari een informatieavond over de plannen voor de Algeracorridor. Voor Capels gebied is dat de Algeraweg, het Capelseplein en de Abram van Rijckevorselweg tussen Algerabrug en Kralingseplein. De bijeenkomst is van 20:00 tot 21:30 uur in het Capelse gemeentehuis. 

De gemeente wil dat het verkeer op de route tussen het Kralingseplein en de Krimpenerwaard beter door kan rijden. Op het Capelse deel van deze route zijn er regelmatig files op de Abram van Rijckevorselweg en Algeraweg. De afgelopen jaren heeft de gemeente met andere organisaties onderzocht welke maatregelen het wil nemen om dit te verminderen. 

Waar gaat het over op 17 januari?

De wethouders Rik van Woudenberg van gemeente Capelle aan den IJssel en wethouder John Janson van gemeente Krimpen aan den IJssel met ondersteuning vertellen over de stand van zaken op dat moment en waar de komende tijd aan gewerkt wordt. Er is ook aandacht voor de planning van de komende jaren. Vervolgens is er een kleine informatiemarkt. Hier zijn vragen te stellen over verschillende onderwerpen. 

De gemeente is namelijk nog bezig met overwegingen over de volgende stappen en waarover bezoekers vragen kunnen stellen:
- het eventueel verlagen van de maximum snelheid op de Abram van Rijckevorselweg,
- het eventueel verdwijnen van de busbaan op de Algeraweg in de richting van het Capelseplein en
- het eventueel (gedeeltelijk) afsluiten van de Ketensedijk van de Algeraweg.

Daarnaast speelt nog steeds de eventuele haalbaarheid van een nieuwe verbinding voor langzaam verkeer tussen Capelle centrum en Krimpen centrum via een extra brug over de Hollandsche IJssel. 

Meer informatie over de Algeracorridor en mogelijke discussiepunten voor 17 januari is hier te lezen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 januari 2024