Bomen, groen, fonteintjes, bankjes en sfeerverlichting op nieuwe Stadsplein - aanleg start in januari

  • donderdag 14 december 2023
  • Rob Nieuwveld

Het nieuwe Stadsplein moet het aantrekkelijke, levendige stadshart van Capelle worden: de huiskamer van de stad. Een bijzonder plein, met veel bomen, meer groen, fonteintjes, mooie bankjes en sfeerverlichting. En met voor jong en oud genoeg te doen: bankjes om te ontmoeten, horecaterrassen, de weekmarkt en evenementen. Daar is nog veel werk voor te verrichten.

In januari 2024 wordt begonnen met rioolwerkzaamheden, kabels en leidingen en verharding aan de rand van het plein. De rest van de werkzaamheden volgt in fases, om de overlast zoveel mogelijk te beperken en het terrasseizoen zo veel mogelijk te faciliteren. Vanaf april tot oktober 2024 is het voor de horeca aan het Stadsplein weer mogelijk om een terras te hebben. In deze fase tot en met december 2024 wordt er gewerkt aan het middengedeelte van het plein. Zo worden de verharding, de banken, het water en de verlichting aangebracht.

Vanaf oktober 2024 vervolgen de werkzaamheden aan de rand van het plein, in de strook waar de terrassen zich bevinden. Vanaf januari 2025 zijn de laatste werkzaamheden op het Stadsplein aan de kant van de Rivierweg en het aanleggen van de vlonder aan het Amnestyplein aan de beurt. Tijdens de aanleg van het plein blijft het plein zoveel mogelijk bereikbaar. De weekmarkt blijft op de tijdelijke plek aan de Lijstersingel totdat het Stadsplein definitief afgerond is. Er wordt gebouwd in fases om de overlast te beperken. Rond het voorjaar van 2025 moet alles klaar zijn.

Om op de hoogte te kunnen blijven van de werkzaamheden tijdens de bouw van het nieuwe Stadsplein is er de Bouwapp Herinrichting Stadsplein. Daarin komen wekelijkse updates. Meer informatie is ook te vinden op de website cbads.nl/stadsplein.

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 14 december 2023