Capellenaar aangehouden na schietpartij in Hoogvliet, vrouw raakt gewond

  • zondag 10 december 2023
  • Thomas Bresser

Een 24-jarige man uit Capelle is aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in hoogvliet. Een 25-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag, gewond aangetroffen aan de Lengweg ter hoogte van de Posweg. Inmiddels zijn er 5 aanhoudingen verricht. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 4.35 uur meerdere meldingen dat er gevochten werd op de Lengweg ter hoogte van de Posweg in Hoogvliet. Ook kwamen melden getuigen dat er een schot gehoord was. Toen de agenten daar aankwamen, troffen ze een gewonde vrouw aan. Zij bleek een schotwond te hebben, maar ook flink gewond te zijn aan haar hoofd. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vijf aanhoudingen
Vijf mensen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij deze schietpartij. Het gaat om een 18-jarige man uit Rotterdam, en drie 24-jarige mannen uit Amsterdam, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel. Deze mannen zijn allereerst gehoord als getuigen, waarna het viertal is aangehouden. Zij zitten op dit moment vast en worden verhoord.

De 25-jarige gewonde vrouw is ook aangehouden door de politie. Momenteel wordt bekeken wat ieders rol is geweest tijdens deze gebeurtenis. Zo worden er camerabeelden uitgekeken en getuigen verhoord. Mogelijk waren nog meerdere andere personen betrokken bij de vechtpartij.

De politie doet verder onderzoek en roept getuigen op zich te melden. "Graag maken wij het beeld van die avond compleet, zodat we weten wat er zich tijdens deze nacht heeft afgespeeld. Mocht u daar iets gezien hebben? Gefilmd hebben of andere camerabeelden hebben? Of is u op de route tussen het partycentrum en de Lengweg ter hoogte van de Posweg iets opgevallen? Deze informatie kan ons erg helpen. Neemt u dan contact met ons op. Informatie delen kan ook anoniem op 0800-7000."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 december 2023