Singer-songwriter Cornelius Leonardus in Zwaardvis 25 november

  • donderdag 16 november 2023
  • Willem de Waard

Zaterdag 25 november is singer-songwriter Cornelius Leonardus te horen tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis bij Radio Capelle.  Cornelius Leonardus is de artiestennaam van de in het Limburgse Roggel geboren en tegenwoordig in Rotterdam woonachtige Cas Ronckers, die naast singer-songwriter multi-instrumentalist genoemd mag worden. Hij was ooit als 15-jarige het jongste 3FM-serious Talent en werd bekend door zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Dat is inmiddels 10 jaar geleden. Tevens was hij  finalist in het SBS6-programma The Talent Scouts waarin hij hoge ogen gooide. Ondertussen stond hij al op verschillende grote Nederlandse podia en deelde hij het podium met o.a. Marco Borsato, Kensington en Di-Rect.

Dat hij de afgelopen jaren niet stil gezeten heeft bewijst zijn EP ‘CAS’ uit 2018. Het daarop volgende jaar studeerde hij af op het conservatorium. Daarna was zijn inspiratie even op en is hij met z’n camper gaan reizen, een opleiding gaan doen tot regressie/hypnose-therapeut en heeft hij met z’n goede vriend Joost Wander een komisch muzikaal luisterboek gemaakt (De Messenkikker). Allemaal gebeurtenissen waardoor hij zichzelf terugvond en weer contact maakte met zijn inspiratie. 

Zaterdag 18 november doet hij mee aan het TV-programma Ranking The Talent van SBS6 en donderdag 23 november presenteert hij zijn debuutalbum 'In What World' in Lantarenvenster in Rotterdam. De stad waar de aan Codarts gestudeerde muzikant zijn carriére vorm gaf. Van het debuut zijn al een aantal singles vooruit gesneld, waaronder 'Wealthy', 'Lift Me Up' en 'Someone As Sound'. Verwacht een muzikale reis en een hoopvolle oproep tot verbinding.

Zaterdag 18 november 

Bezetting:
Cornelius Leonardus – lead zang, akoestische gitaar
Ivo Schols – keyboards
Joshua Bredow – elektrische gitaar
Marlon Pichel – drums
Daniel de Boer – basgitaar, contrabas
Jeroen Verberne – trombone
Bart van der List – trompet
Frank Groenendijk – saxofoon

Facebook

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 november 2023