Ruim 11 jaar na planten eerste boom is het Capelse Babybos nu vol

  • donderdag 16 november 2023
  • Rob Nieuwveld

Woensdag 15 november is door wethouder Marc Wilson samen met zo地 25 kinderen, symbolisch de laatste boom in het Capelse Babybos geplant. In dat speciale stuk bos, gelegen in het Schollebos, konden ouders en grootouders van pasgeboren kinderen sinds maart 2012 een boom planten. Het Babybos is nu vol, ruim 12 jaar na het planten van de eerste boom. De echte laatste bomen werden in november 2022 geplant.

Het idee voor wat het Babybos werd, kwam van de Capelse Ada Lit in januari 2012. Op de dag dat haar kleinzoon Anthony werd geboren, werd er bij het huis van haar zoon een boom omgereden. Ada ging met de gemeente in gesprek om een nieuwe boom op die plek te planten en die boom een naam te geven. Uiteindelijk leidde dat tot er toe dat het Babybos ontstond en de eerste boom daar werd aangeplant op 21 maart 2012. Een fotoreportage van deze omroep is hier te zien.

Zo地 40 kinderen hebben op deze manier een 粗igen boom gekregen. Een mooie Capelse traditie om de geboorte van een Capellenaar te vieren. Marc Wilson: 摘n hoe leuk is het om nu te zien dat veel van deze kinderen waar ooit een boom voor werd geplant nu samen met mij symbolisch de laatste boom planten. De cirkel is rond.

Helaas is het Babybos nu vol. Nog meer bomen in dit deel van het Schollebos zou niet goed voor de bomen en de natuur zijn. De gemeente heeft gezocht naar een andere plek, maar er is in Capelle aan den IJssel geen geschikte locatie met voldoende ruimte om meerdere babybomen te kunnen aanplanten.

Bij de ceremonie woensdag waren 25 kinderen voor wie een boom is geplant en ouders of grootouders. Bij het dankwoord zei Marc Wilson: 泥e aanplant van deze laatste boom samen met jullie is een viering van de liefde, het leven en de groei van het Babybos in Capelle.

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 november 2023