Burgemeestersontbijt voor groep 8 van OBS Klim-Op

  • woensdag 11 oktober 2023
  • Rob Nieuwveld

Kinderen van groep 8 van OBS Klim-Op gingen vanochtend naar het gemeentehuis om te ontbijten met burgemeester Peter Oskam. “Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed en gezond begin van de dag”, zei de burgemeester voordat hij een volkoren boterham met kaas at met een lekker kopje thee.

De kinderen van basisschool OBS Klim-Op hebben met de burgemeester ontbeten vanuit een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Met volkorenbrood, volkorenbolletjes en krentenbollen van ‘t Bakkertje en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Het zogeheten Burgemeestersontbijt is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor een gezonde start van de dag. Deze week, van maandag tot en met vrijdag, zitten in totaal 239 burgemeesters in heel Nederland aan tafel met leerlingen voor een gezond ontbijt. Burgemeesters met kinderen ontbijten en spreken over voeding en gezond ontbijten. Ontbijten de kinderen elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is de ochtendmaaltijd zo belangrijk? Gemeenten, scholen en bakkerijen werken daarbij samen tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Bakkers vertellen daarbij over hun ambacht en hoe ze bijvoorbeeld gezond volkorenbrood bakken. 

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 oktober 2023