Basisschool De Balans sportiefste school van Capelle

  • woensdag 11 oktober 2023
  • Rob Nieuwveld

Sportief Capelle heeft Basisschool De Balans uit Capelle-West benoemd tot sportiefste school van het schooljaar 2022-2023. Zij kregen deze waardering door sportdagen of themaweken te organiseren op school zelf en door deel te nemen aan ‘What’s Your Sport’ of aan de schoolsporttoernooien.

Elk jaar draait Sportief Capelle het project Scoren door Schoolsport, bestaande uit twee onderdelen:
 - ‘Scoren door Sport’- Keurmerk
- 'Scoren door Schoolsport’- Award'
 
Basisscholen kunnen bij dit project punten scoren. De school met de meeste punten in een schooljaar wordt de ‘Sportiefste School van Capelle’ en wint hiermee de ‘Scoren door Schoolsport Award’. Hierbij gaat het uiteraard voornamelijk om de eer, maar de school verdient ook een waardecheque voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal.
 
Op 10 oktober reikte Yannick Gosens, senior beleidsadviseur Sport en Bewegen van de gemeente Capelle aan den IJssel de prijzen voor 2022-2023 uit. De prijswinnaars zijn drie basisscholen uit Capelle-West:
1e prijs: basisschool De Balans 
2e prijs: basisschool De Fontein
3e prijs: OBS West 

Er werd beoordeeld op deelnemen aan ‘What Is Your Sport’. Wat is dat? - Alle basisscholen in Capelle aan den IJssel krijgen via ‘What Is Your Sport’ de gelegenheid om hun leerlingen kennis te laten maken met bekende en soms minder bekende sporten. Op deze manier maken jaarlijks ongeveer 2000 kinderen kennis met de sporten die in Capelle te beleven zijn.

Ook rijkte de vakgroep van gymdocenten een prijs uit aan de school die zich het sportiefst heeft gedragen tijdens al de schoolsporttoernooien in Capelle. Dit jaar is de prijs gewonnen door Capelse Schoolvereniging.

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 oktober 2023